05 / 05 / 2024

Bienali camisi neden kapatılıyor

Bienali camisi neden kapatılıyor

Venedik Bienali kapsamında 45 yıldır kullanılmayan bir kiliseden dönüştürülen ve sanat için olsa da, yasalar ihlal edilerek ibadet amaçlı kullanılmaya başlanan caminin kapatılmasına karar verildi.

Beyazıt Camisi’ndeki hünkar kasrı onarılacak mı?

Gezi Parkı’nın İBB’den, Beyazid Han-ı Sani Vakfı’na devredilmesi tepkilere neden olmuştu. Vakıf 2011’de yanan Beyazıt Camisi’ndeki tarihi hünkar kasrını hâlâ onarmadı, hünkar kasrı atıl durumda kaldı. 

Sultanahmet Camisi'nin pencereleri restorasyon sırasında kırıldı!

Sultanahmet Camisi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında dışlık pencereler, içlerinden çelik iskele çubukları geçirilmesi amacıyla kırıldı. Bu uygulama tepkilere neden oldu. 

Antalya 3. Uluslararası Mimarlık Bienali neden ertelendi?

Antalya'da 5 Eylül'de düzenlenmesi planlanan 3. Uluslararası Mimarlık Bienali terör olayları nedeniyle ertelendi. Mimarlar Odası Antalya Şubesi, üç yılda bir yapılan Dünya Kongresi'nin 2023 yılında Antalya'da yapılması için çalışmalarına devam ediyor.

Çelebi Sultan Mehmet Camisi neden restore edilmiyor?

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Biz Türkiye'de kiliseleri tamir ederken, onarırken, Balkanlar'daki insanlık mirası olan bu eserlerin bu tür oyalamalarla restore edilmemiş olmasından da sadece üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim" dedi.

Venedik Bienali Camisi 22 Kasım'da kapatılacak!

Venedik Bienali kapsamında 45 yıldır kullanılmayan bir kiliseden dönüştürülen ve sanat için olsa da, yasalar ihlal edilerek ibadet amaçlı kullanılmaya başlanan caminin kapatılmasına karar verildi.

Toğrul Gönden: Türkiye’de gayrimenkule yabancı yatırımı neden kısıtlı?

Geçtiğimiz hafta GYODER`in ev sahipliğinde 13’üncü Gayrimenkul Zirvesi gerçekleşti. Zirve’de kronik bir konu haline gelmiş olan “Türkiye`de yabancı yatırımı neden bu kadar kısıtlı” sorusu yine gündeme geldi...

Türkiye’de gayrimenkule yabancı yatırımı neden kısıtlı?

GYODER`in ev sahipliğinde gerçekleşen 13’ üncü Gayrimenkul Zirvesi 'nde kronik bir konu haline gelmiş olan “Türkiye`de yabancı yatırımı neden bu kadar kısıtlı” sorusu yine gündeme geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından denetimde kirliliğe neden olan havzalara 50 milyon lira ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 2013 yılında havzalara yönelik gerçekleştirilen 27 bin 757 denetimde kirliliğe neden olduğu belirlenen işletmelere 50 milyon 574 bin 371 lira idari para cezası uygulandı...

Denizli'de 75 yıllık dört taş binanın da müze yapılmak üzere yıkılacak olması tepkilere neden oldu!

Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi 'nin bahçesindeki her biri 75 yıllık dört taş binanın da müze yapılmak üzere yıkılacak olması tepkilere neden oldu. Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Cüneyt Zeytinci, "Taş binalara karşı taş kalpli olunmasın" dedi.

Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu'nun küratörü belirlendi!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın koordinasyonunu yürüteceği Türkiye Pavyonu, 21 destekçinin katkılarıyla 2014-2034 yılları arasında Venedik Bienali'nin iki ana sergi alanından biri olan Arsenale'de tahsis edilen yeni mekânda yer alacak.

Gökova'ya yapılacak olan viyadük doğal dokuyu bozduğu için tepkilere neden oldu!

MUĞLA’nın ilçeleri Marmaris ve Fethiye’ye ulaşımının kesintisiz sağlanabilmesi için doğal ve arkeolojik sit alanındaki Gökova Kavşağı’na yapılması düşünülen viyadük, çevrenin doğal dokusunu bozacağı gerekçesiyle tepkilere neden oldu...

Venedik Bienali 14'üncü Uluslararası Mimarlık Sergisi 7 Haziran 'da!

Venedik Bienali 14'üncü Uluslararası Mimarlık Sergisi, 7 Haziran-2 3 Kasım 2014 tarihleri arasında Rem Koolhaas küratörlüğünde gerçekleştirilecek. "Fundamentals" baslığını taşıyan bienalde Arsenale'de birçok ülke pavyonu da yer alacak.

Tarihi Tabakhane Camisi restore edildi!

Ulus Kevgirli Sokak’ta bulunan Mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait 600 yıllık tarihi Tabakhane Camisi’nin restorasyonu tamamlandı. Caminin bir yıl önce çıkan yangında ahşap tavan süslemelerinin bulunduğu iç kısımları tamamen yanmıştı...

Bienali camisi neden kapatılıyor Haberi

Bienali camisi neden kapatılıyor

Bu yıl 56’ncısı düzenlenen ve 89 ülkenin katıldığı Venedik Bienali’nde entegrasyon, din ve kimlik gibi konulara dikkat çekmek isteyen İzlanda asıllı İsviçreli sanatçı Christoph Büchel, İzlanda Pavyonu için, 45 yıldır kullanılmayan Santa Maria della Misericordia Katolik Kilisesi’ni camiye dönüştürerek provokatif bir esere imza attı. Ancak ‘sanat eseri’ olsa da söz konusu camide ibadete başlanması tepki topladı. Katolik Kilisesi temsilcileri, kilisenin ibadet mekânı olarak kullanılmadan önce izin alınması gerektiğini savunurken, Venedik Valiliği de “Kamusal risk taşıyor” açıklaması yaptı. Sonunda Venedik Belediyesi, ‘yasa ihlali’ olduğu gerekçesiyle, burada ibadete son verilmesi için 20 Mayıs’a kadar süre tanıdı. Süre dolunca da mekânın bienaldeki sertifikası önceki gün iptal edildi.


EN SİYASİ ETKİNLİK


NİNA Magnusdottir’in küratörlüğünde ‘Merhamet Camisi’ adı verilen proje, yaklaşık 20 bin Müslüman’ın yaşadığı Venedik’te...