29 / 04 / 2024

Venedik Bienali 14'üncü Uluslararası Mimarlık Sergisi 7 Haziran 'da!

 Venedik Bienali 14'üncü Uluslararası Mimarlık Sergisi 7 Haziran 'da!

Venedik Bienali 14'üncü Uluslararası Mimarlık Sergisi, 7 Haziran-2 3 Kasım 2014 tarihleri arasında Rem Koolhaas küratörlüğünde gerçekleştirilecek. "Fundamentals" baslığını taşıyan bienalde Arsenale'de birçok ülke pavyonu da yer alacak.




Türkiye'nin ilk defa katılacağı Venedik Bienali 14'üncü Uluslararası Mimarlık Sergisi, 7 Haziran-2 3 Kasım 2014 tarihleri arasında Rem Koolhaas küratörlüğünde gerçekleştirilecek. "Fundamentals" baslığını taşıyan bienalde Arsenale'de birçok ülke pavyonu da yer alacak. 


Türkiye'nin Venedik Bienalleri'nde kalıcı bir mekânda yer almasını sağlayan kişi ve kurumlar arasında Akbank, Mehves-Dalınç Arıburnu, Nezih Barut, Ali Raif Dinçkök, Vuslat Doğan Sabancı, Füsun-Faruk Eczacıbaşı, Oya-Bülent Eczacıbaşı, Enka Vakfı, Nesrin Esirtgen, Eti Gıda San. ve Tic. A$, Kadir Has Üniversitesi, Öner Kocabeyoğlu, MAÇAKIZI, Tansa Mermerci Ekşioğlu, Polimeks inşaat, SAHA Derneği, Taha Tatlıcı, T. Garanti Bankası A$, Vehbi Koç Vakfı, Zafer Yıldırım, Yıldız Holding A$ yer alıyor. 


İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) girişimi ve 21 destekçinin katkılarıyla Türkiye, dünyanın en önemli güncel sanat ve mimarlık etkinlikleri arasmda sayılan Venedik Bienali'nde uzun süreli bir mekâna sahip olacak. Venedik Bienali'nin iki ana mekânından biri olan Arsenale'de 20142034 yılları arasmda tahsis edilen bu mekân sayesinde Türkiye Pavyonu, önümüzdeki yıl ilk kez Venedik Bienali Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde de yer alacak. 


Hürriyet


Geri Dön