29 / 04 / 2024

BİK binası Binbirdirek Sarnıcı

BİK binası Binbirdirek Sarnıcı

BASIN İlan Kurumu (BİK), İstanbul Sultanahmet’teki binasını 4 yıl önce boşalttı. Kurum binanın tadilatının yapılmasının ardından geri döneceğini açıklamıştı

1945 yılında şemsiye altında çalışan memurlara güzel haber gelmiş: Kaymakamlık binası yenilenecek!

1945 yılında Eminönü'ndeki Kaymakamlık binasının harap halde olması memurları zor durumda bırakmış. Memurlar yağmurlu havalarda bina içerisinde şemsiye ile çalışmak zorunda kalıyormuş.

Binalarda kolon demirlerinin bükülmesi riskli mi, değil mi? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra binaların depreme dayanıklıkları ve inşalarında yapılan hatalar sık sık gündeme gelmeye başladı. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında bir inşaatta kolon demirlerinin büküldüğünü belirtti. Peki bu riskli mi?

İksa Demir Büküm Ve Çelik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

İksa Demir Büküm Ve Çelik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. İksa Demir Büküm Ve Çelik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Ümraniye yeni kaymakamlık binası için ihale yapıldı!

Ümraniye'de yeni inşa edilecek kaymakamlık binası için ihale yapıldı. Yeni bina inşaatının 600 gün içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 

Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesi kararı mecliste!

Üsküdar Belediyesi'nin Acıbadem Mahallesi muhtarlık binasının tahliye edilmesine dair karar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Özak GYO Büyükyalı Genel Müdürlük Binası 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi Kazlıçeşme Mahallesi'nde yer alan Büyükyalı Genel Müdürlük binasına ilişkin değerleme raporunu yayınladı...

Bükücü İnşaat Demir Orman Ürünleri Medya Reklam Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bükücü İnşaat Demir Orman Ürünleri Medya Reklam Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Oğuzhan Toper tarafından kuruldu.

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, İzmit’te bulunan ve mülkü büyükşehir belediyesine ait olan Pembe Köşk binası 10 yıl süre ile Ensar Vakfı’na verildi. Karara CHP Grubu muhalefet şerhi koyarken AKP'li Başkan Tahir Büyükakın “Sahip çıkıyoruz” dedi. 

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası mecliste!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası meclis gündeminde!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Aydınevler muhtarlık binası yenileniyor!

Manavgat Belediyesi, Aydınevler'de 2001'den bu yana hizmet veren muhtarlık binasında tadilat çalışmalarına başladı.

Beypazarı'nın yeni kaymakamlık binası yapıldı!

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yeni kaymakamlık binasının yapımı bitirildi.

BİK binası Binbirdirek Sarnıcı Haberi

BİK binası Binbirdirek Sarnıcı

Kurumun yıktığı Sultanahmet’teki binanın temeli tarihi Binbirdirek Sarnıcı’nda çıktı. Çivi dahi çıkılması yasak yapının nasıl yıkıldığı muamma. Esnaf alanın birilerine peşkeş çekileceği iddiasında… BİK, merkezini Cevizlibağ’a taşıdı ama her ay bu binaya kira ödeyerek zarar ediyor.


BASIN İlan Kurumu (BİK), İstanbul Sultanahmet’teki binasını 4 yıl önce boşalttı. Kurum binanın tadilatının yapılmasının ardından geri döneceğini açıklamıştı. Ancak tarihi bina yıkıldı. Binanın temelleri tarihi Binbirdirek Sarnıcı’nda çıktı. Yeni bir bina inşa edilmesi bir yana, çivi dahi çakılması yasak olan bina için nasıl yıkım kararı alındığı ise belirsizliğini koruyor. Yani BİK binasını boşuna yıktı, altındaki sarnıç ise ‘yıkılıyor’… Altında çılgın partilerin verildiği tarihi sarnıcın etrafındaki esnaf ise buranın birilerine peşkeş çekileceği konusunda birleşiyor.


BİK, 1961’den bu yana hizmet verdiği Sultanahmet’teki binasından 2011’de taşındı. Genel...