27 / 04 / 2024

1945 yılında şemsiye altında çalışan memurlara güzel haber gelmiş: Kaymakamlık binası yenilenecek!

1945 yılında şemsiye altında çalışan memurlara güzel haber gelmiş: Kaymakamlık binası yenilenecek!

1945 yılında Eminönü'ndeki Kaymakamlık binasının harap halde olması memurları zor durumda bırakmış. Memurlar yağmurlu havalarda bina içerisinde şemsiye ile çalışmak zorunda kalıyormuş.



1945 yılında Eminönü Kaymakamlık binasının yenilenmesine karar verilmiş. Binanın çok harap halde olması ilk başta memurları zor durumda bırakmış. Memurlar yağmurlu havalarda şemsiye ile çalışmak zorunda kalıyormuş. 

1945 yılında Kaymakamlık binasının tadilatı için çalışmalara başlanmadan önce uygun bina arayışına girilmiş. Söz konusu haber 9 Mart 1945 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde '' Şemsiye altında çalışan memurlar'' başlığı ile kaleme alınmış.

Şemsiye altında çalışan memurlar 

Eminönü kaymakam lığı binası çok harab bir halde bulunuyor

Şehir Meclisinin dünkü toplantısında üyelerden on imza ile verilen bir takrirde, Eminönü Kaymakamlık binasının pek haraa olduğundan yağmurda bina içinde şemsiye ile gezmek zorunda kalındığından binanın oturulabilecek bim hale konulması istenilmiştir.

Makans namına verilen izahatta binanın Evkafa ait olduğu ve yapılan müracaate de uy gun cevab verilmediği, yeni bir hins aranmakta olduğu söylenmiştir. Üyeler hukuki cepheden müracaat tavsiyesinde bulunmuşlardır.

1940 yılında İstanbul'daki inşaatlar için yeni plan hazırlanmış!

1940 yılında İstimlak Kanunu'nda değişiklik! Yeni istimlak edilecek arsalarda birer katlı binalar yapılabilecek!

Geri Dön