21 / 05 / 2024

Bilecik eski vali konağının alanı

Bilecik eski vali konağının alanı

Bilecik’in Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan ve depreme dayanıklı olmadığının belirlenmesinin ardından boşaltılan eski vali konağı, yerine alışveriş merkezi yapılması amacıyla yıkıldı.

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman'da kira desteği başvuruları!

Eskişehir, Kütahya, Bilecik ve Batman illerinde gelir kaybı desteği ve kira desteğine başvuranlar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bilecik’teki eski değirmen binası yıkıldı!

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde bulunan eski değirmen binası yıkıldı. Binanın bulunduğu alana Çömlekçilik Kültürü Araştırma Merkezi inşa edilecek.

Çiftlik Bank'ın İnegöl'deki tesisi FETÖ sanığının şirketinden alınmış!

Çiftlik Bank'ın, İnegöl'deki tesislerini, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eski Vali Harput'un da aralarında bulunduğu 60 sanığın yargılandığı davada ev hapsi verilen bir iş adamına ait şirketten yaklaşık 12 milyon liraya satın aldığı öğrenildi.

Bilecik Vezirhan'a 18 dairelik TOKİ geliyor!

Bilecik’in Vezirhan Beldesi’nde 18 dairelik toplu konut projesi hayata geçiyor. Vezirhan Beldesi İstasyon Mahallesi Gölpazarı Caddesi eski hal binası arsasına yapılması planlanan konut projesi için çalışmalar başladı.

Antalya Pal City 2 Vali Konakları'nda doğa ile yaşam keyfi!

Antalya eski Vali Yardımcı Turan Eren'in Kooperatif Başkanı olduğu Pal City 2 Vali Konakları, üyelerine doğayla iç içe bir yaşam alanı sunuyor.

Sivas eski Numune Hastanesi, kent meydanı oluyor!

Sivas Valisi Davut Gül, eski numune hastanesinin 57 bin metrekarelik arsasında kent meydanı projesi yapacaklarını söyledi. Vali Gül, ekonomik ömrünü tamamlayan binaların yıkılarak yerine cami ve meydan projesi yapılacağının müjdesini verdi.

Eskişehir İnönü-Bilecik yolu yenileniyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, İnönü ilçe merkezini Bilecik il sınırına bağlayan Kandilli yolunda zemin iyileştirme ve asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Bilecik Söğüt’teki eski sağlık ocağı ve lojman binaları yıkılıyor!

Bilecik’in Söğüt ilçesinde uzun zamandır boş olan eski Sağlık Ocağı ve lojmanı binaları yıkıldı. Yıkım hakkında bilgi veren Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, eski Sağlık Ocağı ve sağlık çalışanlarının kullandığı lojmanın uzun süredir kullanılmadığı söyledi.

Eskişehir Çifteler doğalgaza kavuştu!

Eskişehir'in Çifteler ilçesinin en büyük projelerinden biri olan doğalgaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Çifteler Kaymakam Vekili Mehmet İcik, ilçe belediye başkanları, ESGAZ Genel Müdürü ve vatandaşların katılımlarıyla hayata geçirildi.

ÖİB'den 6 ilde özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elazığ, Batman, Bilecik, Eskişehir, Gaziantep ve Afyonkarahisar'da özelleştirme kararları verdi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Antalya Pal City 2 Vali Konakları'nın temeli atıldı!

Antalya eski Vali yardımcısı Turan Eren’in kooperatif başkanı olduğu Pal City 2 Vali Konakları’nın yapımına başlandı. 200 konutluk proje lansman aşamasında satıldı.

Edirne'deki eski vali konağı kadın merkezi oluyor!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir süre önce mülkiyeti Edirne Belediyesi’ne geçen Eski Vali Konağı’nın kadın merkezi olarak hizmete açılacağını söyledi.

Antalya Pal City Vali Konakları'nda fiyatlar 270 bin liradan başlıyor!

Aralarında eski ve yeni bakanlar, büyükelçiler, üst düzey bürokratlar, belediye başkanları ve Antalya iş dünyasının büyük firma sahiplerinin de yer aldığı, 2 etaptan oluşan çok lüks "Pal City Vali Konakları" projesi toplam 284 milyon liraya mal olacak.

Bilecik eski vali konağının alanı Haberi

Bilecik eski vali konağının alanı

1965 yılında yapılan ve 2014 yılına kadar çeşitli valilere hizmet veren konak için Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından depreme dayanıklılığı olmadığı dolayı ve yıkılma tehlikesi taşıdığı için oturulmaz raporu verilmişti.

Bunun üzerine Bahçelievler mahallesine yeni bir vali konağı yaptırılırken, eski konak verilen raporun ardında Bilecik İl Özel İdaresi tarafından komple satışı ve yerine alışveriş merkezinin yapılması için üç defa ihaleye çıkartıldı. Ancak ihaleye kimsenin talip olmamasından dolayı Bilecik İl Genel Meclisi tarafından bir karar alındı. Bu karar doğrultusunda Aralık 2014 yılında kiralanması talebiyle ihaleye çıkıldı ve 7 yıllığına aylık 16 bin 500 TL kira ücreti ile ihale edildi. Mevcut binanın yıkılarak yerine prefabrik veya ahşap restoran, kafeterya yapılması şartına göre ihaleyi iş adamı Mehmet Ergün kazandı. İş adamı,...