15 / 05 / 2024

Bilecik YHT hattında 33 milyon Euroluk tünel açma makinesi

Bilecik YHT hattında 33 milyon Euroluk tünel açma makinesi

Bilecik'te Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaat çalışmaları sırasında çöken tünelin altında kalan 33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen tünel açma makinesi 5 yıldır çıkartılamadı...

Ankara-İzmir hızlı tren hattında son durum ne? Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak, Ankara-İzmir YHT durakları 2024!

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de Ankara-İzmir YHT ne zaman açılacak sorusunun yanıtını merak ediyor. İşte Ankara-İzmir YHT projesi ile ilgili detaylar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi

Açılışa özel 1 ay ücretsiz seyahat imkanı sunulan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı yarından itibaren ücretli tarifeye geçecek. Peki bilet fiyatları ne kadar olacak? İşte Ankara-Sivas YHT Hattı ücret tarifesi...

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Ankara-İstanbul arasına ikinci YHT hattı geliyor!

Katıldığı bir televizyon programında gündeme yönelik soruları yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul-Ankara arasında ikinci YHT hattının inşa edileceğini açıkladı. 

Ankara-Sivas YHT hattının çalışmalarında son durum!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında devam eden çalışmalarda incelemeler yaptı.

Ankara-Sivas YHT hattında son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara-Sivas YHT hattı Balışeyh hızlı tren demiryolu inşaatında bazı incelemeler gerçekleştirecek.

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta yeniden başlıyor!

Bağcılar Kirazlı-Küçükçekmece Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları 27 Mart'ta yeniden başlıyor... 

Konya-Karaman YHT Hattı'nda test sürüşleri başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Konya-Karaman Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'nda test sürüşlerinin başlayacağını müjdeledi.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda performans testleri yarın başlıyor!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında, performans testleri yarın saat 08:00'de Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'ndan kalkacak yüksek hızlı trenle başlatılacak. 

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne?

Rumeli Hisarüstü bölgesi ile Aşiyan Parkı arasında hayata geçirilen Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu...

Ankara-Sivas YHT hattında test sürüşleri hız kesmiyor!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında test sürüşleri hız kesmeden devam ediyor. Hattın fiziksel özelliklerinin kontrolü için yapılan test sürüşleri kapsamında hızlı tren Sivas'a kadar geldi. Tren, rutin test sürüşü sonrasında geri döndü.

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. TBM kazısı başladı!

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda 2. tünel açma makinesinin (TBM) kazısı başladı. 

Bilecik YHT hattında 33 milyon Euroluk tünel açma makinesi Haberi

Bilecik YHT hattında 33 milyon Euroluk tünel açma makinesi

Bilecik'te Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı inşaat çalışmaları sırasında çöken tünelin altında kalan 33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen tünel açma makinesi 5 yıldır çıkartılamadı.


2009 yılında, Bilecik-Bozüyük arasındaki Ahmetpınar Köyü mevkiinde 6,2 kilometre uzunluğunda yapılması planlanan 26 No'lu YHT Hattı Tüneli'nin henüz birinci kilometresi açıldığı sırada göçük meydana geldi. tünel açma makinesi de göçüğün meydana geldiği tünelin içinde kaldı. 33 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen TBM adlı tünel açma makinesi bugüne kadar çıkartılamadı. Göçük nedeniyle YHT hattının bu bölgedeki güzergahı da değiştirildi. 


YHT hattı çalışmasını sürdüren inşaat firmasının göçük altında kalan makinenin çıkartılması için girişimde bulunduğu, yurt dışından gelen bir firmanın makineyi çıkarmak için 1 milyon lira talepte bulunmasını kabul etmediği öne sürüldü.


Makinenin göçük nedeniyle içinde kaldığı 26 Nolu tünel...