04 / 05 / 2024

Bilge Kalfa halükar mimarlık

Bilge Kalfa halükar mimarlık

Mimar Bilge Kalfa kimdir? Mimar Bilge Kalfa, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Bilge Kalfa, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Bilge Kalfa...

Beyoğlu 1/5000 ölçekli plan notu askıya çıkarıldı!

Beyoğlu ilçesi, Halıcıoğlu, Sütlüce, Dolapdere, Piyalepaşa Bulvarı ve Çevresi Nazım İmar Planı'nda yer alan Turizm Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 19.07.2023 tasdik tarihli Plan Notu İptaline ilişkin değişiklik askıya çıkarıldı.

Beyoğlu Halıcıoğlu 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Beyoğlu ilçesi, Halıcıoğlu Mahallesi ve Çıksalın Mevkii, 1/5000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

İstanbul Balık Hal fiyatları yayımlandı! Lüfer 50 TL, Hamsi kutu 60 TL, Levrek 80 TL! 9 Aralık 2022 fiyat listesi

İstanbul Balık Hal fiyatları yayımlandı. Peki İstanbul Hali'nde hangi balık çeşitleri satışa çıkarılıyor, halde balık fiyatları ne kadar? İşte 9 Aralık 2022 fiyat listesi...

Havuz Mimarlık Tasarım Ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Havuz Mimarlık Tasarım Ve Tekstil Ticaret Limited Şirketi  Kadıköy’de  50 bin TL sermaye bedeli  ile  Bilge Kalfa Doğan ve Senem Akçay tarafından kuruldu.

Gürültücü komşuya karşı ne yapabilirsiniz?

Kat Mülkiyeti Kanunu ve Yargıtay’ın kriterlerine göre apartmanda ‘huzur bozup uyku kaçıracak kadar çekilmez hal alan gürültü’ yasak. Gürültü kirliliğine giriyor, yaptırımı var. Peki gürültücü komşuya karşı ne yapabilirsiniz?

Bayrampaşa Belediyesi'nden halı saha kiralama ihalesi!

Bayrampaşa Belediye Başkanlığı,Yenidoğan Mahallesi ve Kocatepe Mahallesi'ndeki halı sahaları ihaleye çıkarıyor...

Eyüp Özel Bilge Kız Öğrenci Yurdu imar planı askıda!

Eyüp'te Özel Bilge Kız Öğrenci Yurdu'nun yer aldığı parsele ilişkin Özel Sosyal Tesis Alanı amaçlı imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Gölcük Halıdere'ye modern rezidans projesi!

Gölcük Halıdere'ye bölgenin en modern rezidansı inşa edilecek. Çalışmalara başlanan proje Tarihi Roma Mezarlığı'nın tam karşısında hayata geçecek.

Alanya Hal projesinde ilk kazma vuruldu!

Hale ilk hazma vuruldu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel ile Alanya'daki bir halciyi karşı karşıya getiren yeni hal projesi için ilk kazma vuruldu.

Koyunlu Halı’nın sahibi Erdoğan Mumcu vefat etti!

Koyunlu Halı’nın sahibi Erdoğan Mumcu, Ankara’da yolun karşısına geçmeye çalışırken, hızla gelen bir motosikletin çarpması sonucu öldü

İzmir Ödemiş ve Kiraz'a halı saha müjdesi!

Spor Toto Teşkilatı, İzmir'in Ödemiş ve Kiraz ilçelerine gençlerin sosyal yaşantılarına katkı sağlamak ve spora olan faaliyetlere karşı teşvik için ikişer halı saha yapılacak.

Kocaeli'deki eski hal binaları yıkılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı'nda eski hal binaları ile Mimar Sinan Köprüsü’nde bulunan monte haldeki kullanılmış metal malzemelerin, muhtelif metal binaların yıkım ve enkazın taşınması karşılığında satılması ihalesi yapıldı.

Arhavi sahilindeki halı saha 2 ay içerisinde tamam!

Arhavi Sahil dolgu alanında devam eden halı saha inşaatı sürüyor. Spor alanında ilçe ve bölge adına büyük önem arz edecek ve bu doğrultuda yürütülen çalışmalar, özellikle sporseverlerin ihtiyacını karşılayacak şekilde şekillendiriliyor.

Bilge Kalfa halükar mimarlık Haberi

Bilge Kalfa halükar mimarlık

Bilge Kalfa kimdir?

Bilge Kalfa, 2006 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. 


İTÜ Mimari Tasarım Programı’nda Yüksek Lisans eğitimini 2008 yılında “Türkiye’de Kamusal Mekana Yapılan Yeni Bir Müdahale Önerisi Olarak; İmkanMekan” üzerine yazdığı tez ile tamamladı. 2007’de Evren Uzer ve Okay Karadayılar ile “imkanmekan”ı kurdu. 


2005-2008 arasında Mimarlar Tasarım’da Han Tümertekin ile çalıştı. 2009’da British Council’in yürüttüğü “My City” projesinde Türkiye’de 5 ilin mimari koordinatörlüğünü yaptı. 2012 yılında Gamze İşcan ile Hâlükâr Mimarlık’ı kurdu.


İletişim bilgileri:

A: Caferağa Mah. Sakızgülü Sok. 

Huzur Apt. No: 19/10 

Kadıköy / İstanbul

T: +90 543 535 77 55 // +90 533 363 04 71

M:...