05 / 05 / 2024

bilge mimar kimdir

bilge mimar kimdir

Dünyada üç kez "Ağa Han Mimarlık Ödülü"nü alan ve "Bilge Mimar" olarak tanınan merhum Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek.

Mimar İren Elçisoy kimdir?

Mimar İren Elçisoy kimdir? İren Elçisoy daha önce hangi görevler bulunmuştur? İşte İren Elçisoy'un biyografisi...

Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek!

Dünyada üç kez "Ağa Han Mimarlık Ödülü"nü alan ve "Bilge Mimar" olarak tanınan merhum Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek.

İkinci Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı!

Antalya Kepez Belediyesi'nin, Antalya doğumlu 'Bilge Mimar' Turgut Cansever'in hatırasını yaşatmak amacıyla 2'ncisini düzenlediği Ulusal Mimarlık Ödülleri sonuçlandı.

Bilge Beller Özçam kimdir?

TSKB Gayrimenkul Değerleme’de Şubeler Özel Projeler Departmanından Sorumlu Koordinatör Bilge Beller Özçam, Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Peki, Bilge Beller Özçam kimdir? İşte Bilge Beller Özçam..

Sedadkent Sitesi satışa sunuldu!

1991 yılında bilge mimar Sedad Hakkı Eldem'in son imzası Sedadkent satışa sunulmuş, Sedadkent Sitesi 108 villadan oluşuyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1991 yılında Sedadkent satışa sunulmuş!

1991 yılında bilge mimar Sedad Hakkı Eldem'in son imzası Sedadkent satışa sunulmuş. Kutlutaş Konut tarafından Boğaziçi'nde Büyükdere sırtlarında inşa edilen Sedadkent Sitesi 108 villadan oluşuyormuş.

Bilge Mimar Turgut Cansever Sempozyumu 7 Mart'ta düzenlenecek!

İslam kültürünü başarıyla yorumlayan, dünyada üç kez Ağa Han Mimarlık Ödülü’ne layık görülen tek isim olan, Cumhuriyet döneminin özgün, çağdaş mimarı Turgut Cansever, kendi adına düzenlenen bir sempozyumla anılıyor.

Bilge Mimar Turgut Cansever sempozyumu 7 Mart'ta!

Mimarlığı ve kenti, İslam'ın tanımladığı bir varlık sorunsalı içinden kavramaya çalışmış bir bilge mimar Turgut Cansever sempozyumu 7 Mart 2015 tarihinde İstanbul Deniz Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Bilge Kalfa kimdir?

Mimar Bilge Kalfa kimdir? Mimar Bilge Kalfa, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Bilge Kalfa, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Bilge Kalfa...

Beşiktaş Vodafone Arena Stadı hakkında herşey!

Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün İnönü Stadı yerine yapılan Vodafone Arena Stadı'nın özellikleri nelerdir? Vodafone Arena'nın mimarı kimdir? Vodafone Arena'nın maliyeti nedir? İşte Beşiktaş Vodafone Arena Stadı hakkında herşey!..

Mimar Kemaleddin kimdir?

Mimar Kemaleddin, Yirmi (20) TL'nin üzerinde resmi bulunan mimardır. Mimar Kemaleddin, İTÜ Mimarlık Fakültesi'nin ilk Türk mimar öğretim üyesidir. Kudüs'teki Mescid-i Aksa da onun önemli restorasyon projelerindendir. Peki Mimar Kemaleddin kimdir?

Şandor Hadi kimdir?

Mimar Şandor Hadi, mimar eşi Sevinç Hadi ile birlikte İstanbul Teşvikiye'deki Milli Reasürans kompleksini tasarladı. Şandor Hadi, ünlü mimar Turgut Cansever ile de çalışmıştır. Peki Şandor Hadi kimdir? İşte biyografisi...

Murat Soygeniş kimdir?

Mimar Murat Soygeniş kimdir? Murat Soygeniş, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Murat Soygeniş, hangi mimarlık şirketi ile çalışıyor? İşte mimar Murat Soygeniş ve projeleri...

bilge mimar kimdir Haberi

bilge mimar kimdir

Türk mimar, şehir plancısı, düşünür merhum Turgut Cansever'in hayalini kurduğu, az katlı binaları, sosyal tesisleri, yeşillikleri, ibadet yerleri, konakları, bedesteni, arastası, el sanatları çarsısı, restoranı, kafesi, hamamı olan mahalle, Sivas Belediyesince hayata geçiriliyor.


Dünyada üç kez "Ağa Han Mimarlık Ödülü" alan Cansever'in hayali olan proje, Kaleardı Mahallesi'nde gerçeğe dönüşecek.


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sivas Kalesi" adını verdikleri projenin mimarı Turgut Cansever'i rahmetle andığını söyledi.


Projeyi Cansever'in kızının öncülüğünde belli revizyonlar içermek kaydıyla, esasından uzaklaşmadan tamamlama aşamasına getirdiklerini belirten Aydın, kurulun imar planlarını onaylandığını bildirdi.


Kentsel tasarım projelerinin de onayda olduğunu ve kurul toplantısından çıktığında uygulama aşamasına geçileceğini ifade eden Aydın, "Kale projesi, Sivas için son derece önemli, Sivas'a prestij, değer katacak. Burada Sivas konaklarını yaşatmak istiyoruz, Sivas mahallesini...