27 / 04 / 2024

Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü nedir

Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü nedir

İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu bilişim altyapısını kentteki 30 ilçe belediyesinin de kullanıma açıyor. Bu amaçla hazırlanan ve kentteki tüm ilçe belediyelerinin katıldığı “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü” törenle imzalandı.

Yapı Denetim Birliği açıkladı; Sektörde, inşaat demiri izleme sistemi kayıtları ihmal edilmemeli

Yapı Denetim Birliği tarafından yapılan açıklamada, yapı denetim sektöründe yer alan tüm paydaşların, İnşaat Demiri İzleme Sistemi’nde kayıt yaptırmaları ve bu konuyu ihmal etmemeleri kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Avrupa Birliği ülkeleri, kripto varlıkları vergilendirmeye hazırlanıyor!

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıkların vergi kaçırılmasında kullanımını engellemek amacıyla bu alanda otomatik bilgi paylaşımında bulunulmasında anlaştı.

Milyonlarca çiftçiye Ziraat Odaları Birliği'nden son dakika uyarısı! Başvurular 30 Haziran'da bitiyor! Sakın kaçırmayın!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'tan milyonlarca çiftçiye uyarı geldi. Çiftçiler, o başvuruyu son güne bırakmayın! Peki Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu nasıl yapılır? Çiftçi Kayıt Sistemi başvurusu ne zaman sona eriyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye Sigorta Birliği'nden BES'le ilgili 'herkesin kazandığı sistem' değerlendirmesi!

Türkiye Sigorta Birliği, Bireysel Emeklilik Sistemi'nin herkesin kazandığı bir sistem olduğunu ve BES'teki büyümenin devamlılığının, vatandaşların daha müreffeh bir emeklilik dönemi yaşamaları açısından önem arz ettiğini belirtti.

İTÜ Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi binasının inşaatı yarım kaldı!

Sayıştay’ın 2018 yılı için İTÜ’de yaptığı denetimin sonucunda, İTÜ bünyesinde yürütülen Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) projesi dahilinde yapımına başlanan Merkez Bina'nın inşaatının yarım bırakıldığı tespit edildi. İnşaatın tamamlanmaması projenin sona erdirilmesine neden oldu.

Akiş GYO Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi’ni aldı!

Akiş GYO, TÜV Thüringen e.V. (Alman Akreditasyon Kurumu-DAkkS) tarafından akredite edilerek ISO 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetimi Sistemi Belgesi’ni aldı...

Çatak Belediyesi ile Tapu Kadastro iş birliği yaptı!

Çatak Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS) üzerinden ihtiyaç duyulan verilerin paylaşımıyla ilgili iş birliği yapıldı. 

Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği!

Gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com, yatırım ortağı olan Ortadoğu'nun lider emlak platformu PropertyFinder ile Türkiye'deki konut projelerini Körfez yatırımcılarıyla buluşturan işbirliği yaptı..

Yüreğir'de kent bilgi sistemi hayata geçiyor!

Yüreğir Belediyesi, iş ve işlemlerin daha düzenli yapılması, sözel, sayısal ve mekansal her türlü bilginin toplanıp bir veri tabanı içersinde oluşturulması, analiz edilmesi amacıyla Kent Bilgi Sistemi çalışmalarını devam ettiriyor.

Türkiye Hazır Beton Birliği bir ilke imza attı!

Türkiye Hazır Beton Birliği, Beton Sürdürülebilirlik Konseyi “Sistem Operatörü”; Kalite Güvence Sistemi (KGS) de Beton Sürdürülebilirlik Konseyi “Belgelendirme Kuruluşu” olarak atandı

Eminevim El birliği sistemi ile faizsiz ev sahibi yapıyor!

Türkiye'nin her yerinde konut sahibi olma imkanı sunan Eminevim, El Birliği sistemi ile ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor. Birçok avantaj sunan sisteme göre hiçbir şekilde faiz ödemesi bulunmuyor.

Eminevim, El Birliği sistemi ile her ay 500 daire teslim ediyor!

Türkiye ’ nin her yerinde konut sahibi olma imkanı sunan Eminevim, El Birliği sistemi ile ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor.

Eminevim'den El Birliği sistemi!

TÜRKİYE' NİN her yerinde konut sahibi olma imkanı sunan Eminevim, 'El Birliği' sistemi ile ev sahibi olmayı kolaylaştırıyor. . El birliği içerisinde kenetlenerek hareket eden tüketiciler Eminevim güvencesiyle konut sahibi olma fırsatını yakalıyor.

Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü nedir Haberi

Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü nedir


İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu bilişim altyapısını kentteki 30 ilçe belediyesinin de kullanıma açıyor. Bu amaçla hazırlanan ve kentteki tüm ilçe belediyelerinin katıldığı “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü” törenle imzalandı. İmza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2002 yılında sadece Konak Belediyesi ile başlayan projenin bugün 30 ilçeyi kapsayacak büyüklüğe ulaştığını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan bilişim altyapısının ilçe belediyeleri tarafından da kullanılmasını sağlayacak “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü” törenle imzalandı.

İlki 2004 yılında imzalanan bu kez yeni bağlanan ilçeleri de içine alacak şekilde yenilenen protokol sayesinde, kentteki tüm belediyeler bilgi sistemleri verilerinden karşılıklı yararlanacak. Böylelikle kaynak ve zaman israfının önüne geçilecek. Yeni protokolle ilçe belediyelerinin bilişim teknolojileri yatırımlarının düşürülmesi sağlanacak. Aynı zamanda bilgiler “ortak havuzda” toplanarak veri tekrarı önlenecek.

Törende konuşan...