05 / 05 / 2024

bilim makine

bilim makine

Yılda iki büyük ölçekli çimento fabrikasını anahtar teslimi kurma kapasitesine sahip olan Bilim Makine, çimento sanayiinin yerli makine üretimi oranını % 15’ten % 85’e çıkardı.

Bilim Makine yerli makine oranını yüzde 85'e çıkardı!

Yılda iki büyük ölçekli çimento fabrikasını anahtar teslimi kurma kapasitesine sahip olan Bilim Makine, çimento sanayiinin yerli makine üretimi oranını % 15’ten % 85’e çıkardı.

TÜBİTAK, Samsun'a Bilim ve Teknoloji Müzesi yapacak!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; Arkeoloji müzemiz iyi değil. Onun projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Müzesi`nin projesini de TÜBİTAK hazırlıyor. Biz inşaatı yapacağız, dedi.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ne yeni bina yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye’nin ilk Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin son 1 yılda 120 bin ziyaretçi ağırladığını belirterek, BTSO tarafından yeni bina yapılacağını ifade etti...

Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi Mayıs 2015'te açılacak!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliği ile yapılan Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi 2015 yılı Mayıs ayında açılacak. Kayseri Bilim ve Teknoloji Merkezi hakkında bir sunum yapıldı.

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tuğra İş Güvenliği Hırdavat ve Makine Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Muharrem Yılmaz, Necaattin Çınar tarafından 150 bin TL'lik sermaye ile 1 Aralık'ta kuruldu.

İlkağaç Mühendislik Yapı İnşaat Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İlkağaç Mühendislik Yapı İnşaat Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Duru Gün Özkan, İhsan Erkın Özkan tarafından 250 bin TL'lik sermaye bedeli ile 25 Kasım'da kuruldu.

Uzman Makine Gözenekli Hafif Beton santrali kurdu!

Torbalı Atatürk Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren Uzman Makine, önceki gün 3 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Gözenekli Hafif Beton santralini tanıttı. Santral Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip..

Tarabya Makine Mühendisleri Sitesi'ni Yorum İnşaat dönüştürüyor!

Sarıyer Tarabya'daki Makine Mühendisleri Sitesi'nin 2007'de başlayan dönüşüm serüvenine Yorum İnşaat noktayı koydu. Yorum İnşaat, Tarabya sırtında Boğaz manzaralı siteyi yıkmaya başladı... Yıkılan site, nasıl olacak? İşte ilk detaylar...

ZB İnşaat Çelik Konstrüksiyon Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZB İnşaat Çelik Konstrüksiyon Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Zübeyir Boru tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 21 Kasım'da Ümraniye, Aşağı Dudullu Mahallesi'nde kuruldu.

Kocaeli Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir tarafından Seka'da yapımı devam eden Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. TÜBİTAK'ın da destek verdiği Bilim Merkezi'nin mekân içi çalışmalarında sona gelinirken çalışmaların kısa bir süre sonra bitmesi bekleniyor.

İmaş Makine yeni fabrikasının temelini attı!

56 bin metrekare alan üzerinde; 20 milyon TL yatırım ile yeni fabrikasını devreye alacak olan İmaş Makine, cirosunu da orta vadede 3 kat artırmayı hedefliyor.

Kayseri Anadolu Harikalar Diyarı'na Bilim Merkezi kuruluyor!

TÜBİTAK ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile 55 bin metrekare alanda kurulmakta olan Bilim Merkezi, Anadolu Harikalar Diyarı'nın en ilgi çekici etkinlik alanlarından biri haline gelecek.

Tokat Atıksu Artıma Tesisi Bilim Meydanı'nda!

Tokat Belediyesi ve Bilim Merkezi Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen "Tokat Bilim Meydanı" etkinlikleri devam ediyor. Atıksu Arıtma Tesisi görevlileri Biyolojik Arıtmada kullanılan Mikroorganizmalar hakkında bilgi veriyor

bilim makine Haberi

bilim makine

Sahip olduğu mühendislik ve teknoloji sayesinde yılda iki büyük ölçekli çimento fabrikasını anahtar teslimi kuran Bilim Makine, Sanko Grubu için Türkiye’nin en çevreci çimento fabrikasını kurarken, Eren Holding’e de Türkiye’nin ve Avrupa’nın tek hat ile üretim yapan en büyük çimento tesisini inşa etti. Türkmenistan’da da 3 çimento fabrikası kuran Bilim Makine, yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla çimento sanayiinin yerli makine üretimi oranını da yüzde 15’ten yüzde 85’e çıkardı. 


Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Fakültesi mezunu olan bir süre üniversitede asistanlık yaptıktan sonra sanayiye geçip önce Güriş Makine’de proje müdürü olarak çalışan Mehmet Cemal Bilim, girişimci ruhuyla 1991 yılında kendi firması Bilim Makine’yi kurarak, çimento sanayiine yönelik üretimler yapan fabrikalarda revizyon, iyileştirme ve performans artırma çalışmalarına başladı. Bugün Türkiye’nin ağır sanayi kuruluşları...