05 / 05 / 2024

İmaş Makine yeni fabrikasının temelini attı!

İmaş Makine yeni fabrikasının temelini attı!

56 bin metrekare alan üzerinde; 20 milyon TL yatırım ile yeni fabrikasını devreye alacak olan İmaş Makine, cirosunu da orta vadede 3 kat artırmayı hedefliyor.




56 bin metrekare alan üzerinde; 20 milyon TL yatırım ile yeni fabrikasını devreye alacak olan İmaş Makine, cirosunu da orta vadede 3 kat artırmayı hedefliyor.

Anadolu’da Haber Ajansı (an-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, İmaş Makine Genel Müdürü Tuncay Lamcı “Şirketimiz, hizmet verdiği sektörlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir bilgi şirketi olma yolunda hızla ilerliyor ” dedi.

İttifak Holding iştiraklerinden İmaş Makine, yeni fabrika binasının temelini 14 Ekim Salı günü 2. Organize Sanayi Genişleme Bölgesi’nde attı. İttifak Holding Yönetim Kurulu Üyeleri ve holdingin grup içi şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin katıldığı temel atma programında konuşan İmaş Makine Genel Müdürü Tuncay Lamcı, “Mevcut durumda 10 bin 300 metrekare olan fabrikamız, yaklaşık iki buçuk kat büyüyerek 25 bin 623 metrekarede faaliyet gösterecek. Bir yıl içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz yeni fabrikamızın inşaatını grup firmalarımızdan Seha Yapı yapacak. Fabrikanın, İmaş’ın ihtiyaç duyacağı elektrik enerjisini de üretebilir altyapı ile çelik konstrüksiyon olarak inşa edeceğini dile getiren Lamcı, “Anahtar teslimi değirmen fabrikaları kuran ve metal kesme sektöründe önemli işlere imza atan şirketimiz, hizmet verdiği sektörlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir bilgi şirketi olma yolunda hızla ilerliyor” dedi.

Lamcı: Ciromuzu üç kat artırmayı hedefliyoruz 

Yeni fabrika yatırımı ile birlikte en yüksek kaliteyi en düşük maliyetle elde etmeyi hedeflediklerini ifade eden Lamcı, “Yeni fabrikamızda, geliştirilebilir entegre iş süreçlerine sahip, inovasyonu destekler yapıda daha verimli, daha üstün, daha rekabetçi nitelikler taşıyan çalışma prensipleriyle, yarının ihtiyaçlarına hazır bir yapı kuracağız. Üretmekte olduğumuz yenilikçi ve teknolojik katma değeri yüksek ürünlerimizi deneme imkanı da bulacağımız yeni fabrikamızda, müşterilerimize sürdürülebilir rekabet gücü elde edecek makine ve sistemler tasarlamaya devam edeceğiz” dedi. İşgücü, yer ve zaman kayıplarını da ortadan kaldıracak yeni fabrikada çalışanlarının sosyal ve eğitim ihtiyaçlarına da daha fazla cevap veren bir yapı planladıklarını söyleyen Lamcı, “Tüm bunlara paralel olarak büyüyen üretim sahamızla birlikte ihracatımızı daha da artırarak orta vadede ciromuzu üç kat artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yeni yatırımın meyvelerini en kısa sürede alacağımıza inanıyoruz

İmaş Makine’nin 1989 yılında öğütme sektöründe faaliyet göstermek üzere İttifak Holding’in ikinci iştiraki olarak kurulduğunu ve 1991 yılında da faaliyetlerine şeritli testere tezgahlarını ekleyerek bu iki sektörde faaliyet gösterdiğini belirten Lamcı, “İmaş, bugün global bir şirket haline geldi. Bugüne kadar 60’ı aşkın ülkeye ihracat yapan şirketimiz, Orta Asya’dan Orta Doğu’ya, Afrika ülkelerinden Türk Cumhuriyetleri’ne kadar teknolojisini taşıyor. Bu çerçevede, değirmen makinelerimizin yaklaşık yüzde 96’sını, testere tezgahlarımızın da yaklaşık yüzde 17’sini ihraç ediyoruz. İhracatta bugüne kadar göstermiş olduğumuz performans, bir nevi bizi büyümeye teşvik etti. Ve bunun meyvelerini en kısa sürede alacağımıza inanıyoruz” dedi.

“Sektöre katma değer sağlıyoruz”

Tuncay Lamcı, İmaş olarak, Ar-Ge çalışmaları ve sistem tasarımlarında üç önemli başlığa odaklandıklarını belirtti. Lamcı, “Enerji verimliliği, sistem etkinliği ve uzun ömürlülüğü maksimize edecek tüm fırsatları belirleyerek ‘Smart Milling’ olarak ifade ettiğimiz bu felsefeyi müşterilerimizin çıkarları doğrultusunda kullanıma sunuyoruz” dedi. Lamcı, global pazarlara sundukları ürünlerini birer makine değil; teknoloji, kalite ve güveni temsil eden sistemler olarak gördüklerini ve önümüzdeki dönemde de bu yaklaşımla müşterileri için katma değer oluşturacaklarını sözlerine ekledi.



Anadolu Telgraf


Geri Dön