05 / 05 / 2024

bilim merkezi istanbul

bilim merkezi istanbul

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Tekin: "Tesiste binlerce yetenekli öğrencimiz bilimsel ve teknolojik çalışmalar yapma imkanı bulacak. Burada geleceğin bilim adamlarının ve mucitlerinin yetişeceğine inanıyorum" dedi.

İstanbul Finans Merkezi, İstanbul'u küresel merkez haline getirebilir!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin İstanbul’un bölgesel ve küresel bir merkez olmasında bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Trabzon Planetaryum ve Bilim Merkezi 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında finansman sağladığı "Planetaryum ve Bilim Merkezi" projesi, 2022'nin ilk yarısında tamamlanacak.

Trabzon’a planetaryum ve bilim merkezi yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 12 milyon yatırımla planetaryum ve bilim merkezi yapımı için çalışmalara başladı. 

Aksaray Bilim Merkezi açılış için gün sayıyor!

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından Gençlik ve Bilim Merkezi incelendi. Aksaray Belediyesi'nce yapımı tamamlanan Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi, açılış için gün sayıyor.

Ankara'daki AKM yerleşkesine TÜBİTAK Bilim Merkezi inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Merkezi binasnın millet bahçesinin devamı olacak şekilde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Yerleşkesi'ne yapılacağını söyledi.

Plan Projektbau Hannover Gmbh Plan Projektbau Hannover Gmbh Merkezi İstanbul Şubesi açıldı!

Plan Projektbau Hannover Gmbh Plan Projektbau Hannover Gmbh Merkezi İstanbul Şubesi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Veysel Kızıl tarafından kuruldu.

İstanbul Finans Merkezi İstanbul için bir milat olacak!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Finans Merkezi'nin hızlıca devreye alınmasıyla İstanbul'un bir miladı olacağını söyledi.

Naci Topçuoğlu Bilim Merkezi Gaziantep'e değer katıyor!

Gaziantep’in teknopark alanına komşu alanda hayata geçiren Naci Topçuoğlu Bilim Merkezi mimari, iç mimari ve peyzaj tasarımına sahip olarak bölgeye değer katıyor.

Rota Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi İstanbul'a taşındı!

Rota Otelcilik Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi bugün İstanbul Bağcılar'a taşındı. 

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde bilim ve teknoloji merkezi açıldı!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilim ve İleri Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışı ile Ziraat Bankası Kütüphanesi'nin temel atma töreni yapıldı...

Yüreğir'de kentsel dönüşüm hamlesi!

Adana'nın Yüreğir ilçesinde kentsel dönüşüm hamlesi başladı. İlçede 11 kültürevi, 24 çok amaçlı mahalle evi, 22 spor tesisi, bilim merkezi, kına konağı, 772 konut ve 43 işyerinin yapımı tamamlandı.

İstanbul’un ilk bilim merkezi açıldı!

Bilim ve yüksek teknoloji merkezi Üsküdar Bilim Merkezi'nin açılışı dün gerçekleştirildi. Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı, TÜBİTAK ve Üsküdar Belediyesi'nin işbirliğiyle hayata geçirilen bilim merkezinin 1'inci fazı çin açılış töreni düzenlendi.

Kocaeli tramvay hattı okullar bölgesine kadar uzadı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar-Sekapark Bilim Merkezi arasında hizmet veren Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor.

bilim merkezi istanbul Haberi

bilim merkezi istanbul

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, "İstanbul Bilim Merkezi Üsküdar"ı inceledi.


Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, 35 bin metrekare kapalı alana sahip ve önümüzdeki ekim ayında hizmete girecek "İstanbul Bilim Merkezi Üsküdar"ı ziyaret eden Tekin, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Binayı çok beğendiğini dile getiren Tekin, merkezin, Türkiye'nin inovasyon ve bilim üretme merkezi olacağına inandığını belirtti.


Merkezin, gelişen Türkiye'ye katkı sunacağına inancının tam olduğunu vurgulayan Tekin, "Tesiste binlerce yetenekli öğrencimiz bilimsel ve teknolojik çalışmalar yapma imkanı bulacak. Burada geleceğin bilim adamlarının ve mucitlerinin yetişeceğine inanıyorum. Batı ülkelerindeki muadilleri ile yarışır nitelikte bir kurumu ülkemize kazandırdıkları için Üsküdar Belediyesi ve Asal Bilim yöneticilerine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı. 


- "Her yıl 25 bin öğrenci yararlanacak"

Asal Bilim Yönetim Kurulu Başkanı Esat Ertaç Erbesler de dünya standartlarında inşa...