15 / 05 / 2024

bilim sanayi bakanı fikri ışıkmı oldu

bilim sanayi bakanı fikri ışıkmı oldu

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirildi. Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi...

Sanayi sitelerinin taşınmasında ilk adım atıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "İlk etapta taşınacak 9 ildeki 10 sanayi sitesinin taşınma maliyeti 2 milyar 200 milyon lira. Taşınması öngörülen toplam 135 sanayi sitesinde 63 bin 467 iş yeri var. Bunların tahmini taşınma maliyeti 20 milyar lira" dedi.

Sanayi siteleri taşınacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Özlü, sanayi sitelerini taşıyacaklarını ve yeni organize sanayi bölgeleri kuracaklarını açıkladı.

Sanayi sitelerinin taşınması konusu sanayicileri kaygılandırdı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi sitelerinin şehir dışına taşınmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özlü, sanayi sitelerinin şehir dışına taşınması konusunun sanayicileri kaygılandırdığını söyledi.

Sanayi siteleri şehir dışına taşınacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi sitelerinin taşınması üzerinde çalıştıklarını belirtti. Özlü, sanayicilere taşınmaları için yüzde 3 faizle kredi desteği verip arazilere lüks konut ve AVM yapılabileceği müjdesini verdi.

Şehir merkezindeki sanayi siteleri taşınacak!

Yerleşim alanları içinde ve arsa değeri 17 milyar TL olarak belirlenen sanayi sitelerinin taşınması planlanıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, iş yeri sahipleriyle görüşüp mutabakata varılarak sanayi sitelerini şehir dışına taşımak istediklerini belirtti.

Kayseri Bilim Merkezi açıldı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü (sağda) ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki (solda), TÜBİTAK ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocasinan ilçesindeki Anadolu Harikalar Diyarı'nın içine yapılan Kayseri Bilim Merkezi'nin açılışına katıldı.

Bakan Özlü'den Düzceli şehit ailelerine ev desteği!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, PKK'nın Hakkari ve Diyarbakır'da düzenlediği saldırılarda şehit olan Jandarma Er Erkan Özdemir ile Jandarma Astsubay Metin Uysal'ın Düzce'nin Yığılca ilçesinde yaşayan ailelerinin evlerinin yenilenmesi talimatı verdi

Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi'nin temeli atılacak!

Hadımköy Deliklikaya Sanayi Bölgesi, 30 Eylül Cuma günü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla yapılacak Açılış ve Temel Atma Töreniyle Türkiye’nin hizmetine arz edilecek.

Faruk Özlü: Yatırımcıya hazır sanayi parseli üreteceğiz!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Yasalaşan Ar-Ge Reform Paketi'nin ardından, Üretim Reform Paketi'nin de Meclisten geçmesi halinde Türkiye, yatırımcılar için bir cennet olacak." dedi.

Düzce’ye Bilim ve Teknoloji Merkezi geliyor!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 26 bölgeden biri olarak seçilen Düzce’ye Bilim ve Teknoloji Merkezi açılacağını söyledi.

Altınordu 2. Organize Sanayi Bölgesi için imzalar atıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu ilçesinde 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nin kurulmasına yönelik protokolün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından imzalandığını açıkladı.

Biltech Mühendislik Bilim Sanayi Enerji Elektrik Mekanik Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Biltech Mühendislik Bilim Sanayi Enerji Elektrik Mekanik Taahhüt Anonim Şirketi 400 milyon TL sermaye ile bugün Metin Bilboğa tarafından kuruldu.

Şanlıurfa'ya iki yeni sanayi sitesi kurulacak!

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelerek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bilim Merkezi ve 2 yeni Sanayi Sitesinin müjdesini verdi.

bilim sanayi bakanı fikri ışıkmı oldu Haberi

bilim sanayi bakanı fikri ışıkmı oldu


AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirildi. 


Fikri Işık, 13 Eylül 1965'te Gümüşhane'nin Babacan köyünde doğdu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. 


İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yapan Işık, gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 20 Ekim 2001'de AK Parti Kocaeli Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesi oldu. 22 Haziran 2003'ten itibaren 4 yıl AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı görevini sürdüren Işık, 23. ve 24. dönemlerde AK Parti'den Kocaeli Milletvekili seçildi. 


2007-2013 yılları arasında AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığında Bölge Koordinatörü ve Teşkilat Başkan Yardımcısı olarak Türkiye'nin değişik bölgelerinde 47 ilin sorumluluğunu yürüten Işık, 31 Ocak 2013'te TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi. 


ODTÜ Mezunlar Birliği Vakfı,...