16 / 05 / 2024

bilirkişi süresi

bilirkişi süresi

Mahkeme, tarafların da görüşünü almak suretiyle bilirkişinin görevlendirilmesine ilişkin kararında raporun verilme süresi de belirtiliyor. Peki, bilirkişi görev süresi ne kadardır? İşte yanıtı..

EYT’den emekli olabilmek için staj süresi eklenebilecek mi?

Sayıları 2 milyon 250 bini bulan EYT kapsamındaki çalışanlar, meclisten düzenlemenin geçerek emekli olmayı heyecanla bekliyor. Prim günü şartını kıl payı farkla kaçırdığını görenler ise staj süresi başlangıcının EYT’den emeklilik için prime eklenip eklenemeyeceğini merak ediyor. Peki staja başladığı

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022?

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022? soruları gündemde yer alıyor. İşte ehliyet yenileme konusuna dair merak edilen yanıtlar!

TMO'dan çiftçilere müjde! Prim desteği süresi uzatıldı! Buğday, arpa fiyatları bugün kaç TL? 1 Eylül 2022 fiyat listesi

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı bazı şehirlerdeki buğday ve arpa üreticilerinin, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) tarafından sağlanan alım primi desteğinden faydalanma süresi uzatıldı. Peki buğday ve arpa fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte 1 Eylül 2022 buğday ve arpa fiyat listesi...

Adres değişikliği bildirim süresi 2021!

Bir kişinin yerleşim yeri adresinin değişmesi durumunda belirli bir süre içerisinde bildirimde bulunması gerekiyor. İşte adres değişikliği bildirim süresi 2021...

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

İmar planı değişikliği askı süresi!

İmar planları; onay tarihinin ardından belediye başkanlığı tarafından belirlenen ilan yerlerinde ve ilgili idarelerin internet sayfalarında askıya çıkıyor. Peki, imar planı değişikliği askı süresi ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Mamak Eserkent Sosyal Konutları için başvuru süresi uzatıldı! 

Ankara Mamak'ta yeni evli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için aylık 100 TL'den kiraya verilecek konutlar için başvuru süresi 1 Şubat'a kadar uzatıldı.

Müjde! Normalleşme Desteği'nin süresi uzatıldı!

Normalleşme Desteği, İlave İstihdam Teşviki ile kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanların istihdamına uygulanan teşviklerin süresi uzatıldı.

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvuru süresi uzatıldı!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kaydını yaptıramayan çiftçiler için müracaat süresi 1 Eylül'e kadar uzatıldı.

Kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatıldı!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma ödeneği süresi bir ay uzatıldı.

İslahiye'de 27 inşaat işçisinin karantina süresi sona erdi!

Gaziantep İslahiye'de koronavirüs tedbirlerinde karantina altına alınan 27 inşaat işçisi, 14 günlük karantina süresi sona erdiği için evlerine geri gönderildi.

Turizm tesisleri için kiralama süresi 10 yıla düşürüldü!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’ te yapılan değişiklik ile günübirlik turizm tesisleri için 20 yıl olan kiralama süresi 10 yıla indirildi...

2B arazileri için başvuru süresi 16 Aralık 2019'a uzatıldı!

2018 yılının Kasım ayında sona eren 2/B arazileri ile hazineye ait tarım arazilerinin satışı için başvuru hakkından yararlanamayanlar için yeni fırsat sunuluyor. 2B arazileri için başvuru süresi 19 Aralık 2019'a kadar uzatıldı.

bilirkişi süresi Haberi

bilirkişi süresi

Bilirkişi görev süresi!

Mahkemelerde hakim veya savcının hukuki bilgisi dışında, çözümü uzmanlık, özel veya teknik bilgi gerektiren durumlarda bilirkişiye başvuruluyor. Mahkeme, tarafların da görüşünü almak suretiyle bilirkişinin görevlendirilmesine ilişkin kararında, aşağıda belirtilen hususlara yer vermek zorunda oluyor.


a) İnceleme konusunun bütün sınırlarıyla ve açıkça belirlenmesi.

b) Bilirkişinin cevaplaması gereken sorular.

c) Raporun verilme süresi.


Bilirkişiye, görevlendirme yazısının ekinde, inceleyeceği şeyler, dizi pusulasına bağlı olarak ve gerekiyorsa mühürlü bir biçimde teslim edilir; ayrıca bu husus tutanakta gösterilir. Peki, bilirkişi görev süresi ne kadardır?


Bilirkişinin görev süresi

Bilirkişi raporunun hazırlanması için verilecek süre üç ayı geçemez. Bilirkişinin talebi üzerine, kendisini görevlendiren mahkeme gerekçesini göstererek, süreyi üç ayı geçmemek üzere uzatabilir.


Belirlenen süre içinde raporunu vermeyen bilirkişi görevden alınıp, yerine bir başka kimse, bilirkişi olarak görevlendirilebilir. Bu durumda mahkeme, görevden...