28 / 04 / 2024

Bilişim Vadisi 1. etap çalışmaları

Bilişim Vadisi 1. etap çalışmaları

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'de yapımı devam eden Bilişim Vadisi'nin geleceğinin görüşüldüğü toplantıya katıldı.

Möztürk İnşaat Metal Otomotiv Reklam Bilişim Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Möztürk İnşaat Metal Otomotiv Reklam Bilişim Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mert Öztürk tarafından kuruldu.

Grany İnşaat Tekstil Bilgisayar Matbaa Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Grany İnşaat Tekstil Bilgisayar Matbaa Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi Güngören'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erkan Sarıteke tarafından kuruldu.

Bilişim Vadisi’nden tam 100 milyon TL’lik fon desteği!

İstanbul ve Kocaeli’nden sonra İzmir’de mart ayında girişimcilere ev sahipliği yapmaya hazırlanan Bilişim Vadisi çeşitli girişimcilere toplam 100 milyon TL’yi aşan fon sağladı.

Mirage Mimarlık İnşaat Ve Bilişim Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mirage Mimarlık İnşaat Ve Bilişim Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Enes Baran ve Serap Yıldırım Yegen ortaklığında kuruldu.

Aksm İnşaat Demir Çelik Madencilik Hafriyat Plastik Nak.Elektronik Bilişim Ve Reklam Limited Şirketi kuruldu!

Aksm İnşaat Demir Çelik Madencilik Hafriyat Plastik Nak.Elektronik Bilişim Ve Reklam Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Özgür Albayrak tarafından kuruldu.

Avrupa Bilişim Teknik İnşaat Elektrik Danışmanlık Ve Altyapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avrupa Bilişim Teknik İnşaat Elektrik Danışmanlık Ve Altyapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile  Mücahit Taş tarafından kuruldu.

Özkaçmaz İnşaat Demir Çelik Nakliye Elektrik Elektronik Bilişim Lojis. Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özkaçmaz İnşaat Demir Çelik Nakliye Elektrik Elektronik Bilişim Lojis. Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu’nda 1 milyon TL sermaye bedeli  ile Doğukan Demirci tarafından kuruldu.

Zenia İnşaat Demir Çelik Nakliye Elektrik Elektronik Bilişim Lojis  Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zenia İnşaat Demir Çelik Nakliye Elektrik Elektronik Bilişim Lojis  Ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Fatih’te  1 milyon  TL sermaye bedeli  ile Muammer İpci tarafından kuruldu.

Sar Bilişim Yapı İnşaat Gıda Akaryakıt Reklam Ajansı Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Tic Limited Şirketi kuruldu!

Sar Bilişim Yapı İnşaat Gıda Akaryakıt Reklam Ajansı Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ve Tic Şirketi Çekmeköy’de  1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli  ile Hüseyin Sarı  ve Erdal Sarı tarafından kuruldu.

Demsa Yapı Malzemeleri Hırdavat Elektrik Elektronik Ve Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demsa Yapı Malzemeleri Hırdavat Elektrik Elektronik Ve Bilişim Sanayi Ticaret Limited  Şirketi  Bahçelievler’de  1 milyon TL sermaye bedeli  ile Emrah Demirci tarafından kuruldu.

Hr Grup Yönetim Danışmanlığı Emlak Gıda Turizm Bilişim Oto Kir. İTH. İHR.TİC.VE SAN.LTD.ŞTİ. İstanbul şubesi açıldı!

Hr Grup Yönetim Danışmanlığı Emlak Gıda Turizm Bilişim Oto Kir. İTH. İHR.TİC.VE SAN.LTD.ŞTİ. İstanbul şubesi Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile İsa Köşker tarafından açıldı.

Venom Bilişim Plastik İnşaat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Venom Bilişim Plastik İnşaat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de 1 milyon TL sermaye bedeli Nazire Nazan Kaya tarafından kuruldu.

TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisi'ne talep arttı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin otomobilinin Ar-Ge'sinin Bilişim Vadisi'nde yapıldığını belirtti ve "TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisine çok yoğun bir talep artışı oldu" dedi...

Bilişim Vadisi 1. etap çalışmaları Haberi

Bilişim Vadisi 1. etap çalışmaları

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak, Bilişim Vadisi'nin yapımında gelinen son durumun değerlendirildiği belirtildi. 


Bilişim Vadisi'nin birinci etap altyapı inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı ifade edilen açıklamada, toplantıda, geçen mayıs ayında temeli atılan üstyapı inşaatının gelecek yıl bitirilmesinin hedeflendiği anlatıldı.


Açıklamada, vadiye gelecek teknoloji firmalarına uygulanacak teşviklerin görüşmede ele alındığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:


"Özellikle start-up firmalarına, TÜBİTAK'tan aldıkları Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) desteklerinin yanı sıra başka bakanlıklardan farklı destekler sağlanması da konuşuldu. Yerli ve yabancı yatırımcılara yeni teşvikler için çalışılan Bilişim Vadisi Toplantısı'nın ana başlıklarından birisi de sağlanacak vergi avantajlarıyla özel sektörün ortaya koyacağı girişim sermayesi fonlarının vadiye çekilmesi oldu. Toplantıda, KDV için tam istisna uygulaması, amaca yönelik Ar-Ge ve laboratuvar binaları gibi yapıları, stratejik yapı...