02 / 05 / 2024

Bilişim Vadisi kamulaştırma

Bilişim Vadisi kamulaştırma

Muallimköy’deki bilişim vadisindeki kamulaştırmada vatandaştan değerinin altında satın alınan arsalar girişimciye ateş pahasına satılıyor. Bilişim Vadisi’nde bilişimden önce rant ve israf öne çıkmaya başladı.

İkizdere için acele kamulaştırma kararı!

Rize’de İyidere Lojistik Limanı İnşaatı’nda kullanılması amacıyla İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. Kalkandere Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bölgenin kamulaştırma kararı yayınlandı.

TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisi'ne talep arttı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye'nin otomobilinin Ar-Ge'sinin Bilişim Vadisi'nde yapıldığını belirtti ve "TOGG’un gelmesiyle birlikte Bilişim Vadisine çok yoğun bir talep artışı oldu" dedi...

Bilişim Vadisi'nde teknoloji şirketleri ofis açmaya başladı!

Türkiye'nin Otomobili, merkezinin bulunduğu Bilişim Vadisi'ni de hareketlendirdi. Teknoloji firmaları, Bilişim Vadisi'ne gelerek teker teker ofislerini açıyor.

Türkiye'nin Otomobili, Bilişim Vadisi'ne ilgiyi artırdı!

Türkiye'nin Otomobili'nin Kocaeli'de bulunan Bilişim Vadisi'nde yer alması, Aralık'tan bu yana vadide yer almak isteyen firma sayısını yüzde 50 oranında artırdı.

Bilişim Vadisi'nde ikinci etap inşaatı başladı!

Türkiye'nin teknoloji üretme ve geliştirme üssü olarak planlanan Bilişim Vadisi’nin 200 bin metrekarelik kapalı alana sahip birinci etabı tamamlandı. İkinci etap inşaatı için çalışmalar başladı.

Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı tamamlanmak üzere!

Gebze Bilişim Vadisi’nde bir araya gelerek Türkiye’nin geleceğini kuruyor. 5 etaplı vadinin bitmesiyle 100 bin kişilik istihdam yaratılacak. Gebze Bilişim Vadisi'nin ikinci etabı ise tamamlanmak üzere...

Şanlıurfa Kale Eteği'nde kamulaştırma başlıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün 'ilk önceliğim' dediği Kale Eteğindeki evlerin kamulaştırma çalışmaları başlıyor.

Kırklareli'de acele kamulaştırma kararı!

154 kV Traçim-Demirköy Enerji İletim Hattı Projesi'' kapsamında taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konya Karapınar'da acele kamulaştırma kararı!

Konya Karapınar'da kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı kapsamında bulunan alanın acele kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündeminde!

Bilişim Vadisi projesinin inşaat çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Partili Tükkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Sincan'da kentsel dönüşüm için acele kamulaştırma yapılacak!

Ankara'da Sincan İlçesi'nde yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı alındı..

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

Bilişim Vadisi’nin iç mekanları OSO Mimarlık tarafından tasarlandı!

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük teknoparklarından biri olacak olan Bilişim Vadisi’nin OSO Mimarlık imzalı iç mekan tasarımlarında, yeni teknolojiler görülüyor. 

Bilişim Vadisi kamulaştırma Haberi

Bilişim Vadisi kamulaştırma

İsrafın da öne çıktığı vadide GYTE döneminde 50 milyon dolara yapılan henüz 10 yaşındaki 3 bina da yıkılacak.


Gebze Muallimköy’de kurulacak olan ve temeli bir süre önce atılan Bilişim Vadisi’nde bilişimden önce rant ve israf öne çıkmaya başladı. 3 milyon metrekarelik alana sahip vadide GYTE döneminde yapılan üç yepyeni bina yıkılacak. 50 milyon dolarlık binalar Prof.Dr. Ahmet Vefik Alp tarafından yapılmış, binaların temeli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1996 yılında atılmış ve 2002 yılında kullanıma açılmıştı. Henüz 10 yaşında olan yepyeni konumundaki binalar eşine az rastlanır bir israf örneğiyle vadi içinde kullanılmayacak ve yıkılacak. Vadide inşaat emsali 10 kata yükselirken vatandaştan değerinden düşük bedellerle kamulaştırma marifeti ile satın alınan araziler de bilişim merkezinde faaliyet gösterecek firmalara misliyle satışa sunuluyor. Bilişim Vadisi...