29 / 04 / 2024

Bilkent Üniversitesi Teknokent imar planı

Bilkent Üniversitesi Teknokent imar planı

Bilkent Üniversitesi içinde kalan Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu bugün askıya çıkarıldı...

Yabancıya konut satışı pandemiden sonra katlandı, 2023'te sert düştü! İşte nedenleri..

TCMB eski başekonomisti, İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Kara'nın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor!

Konut Fiyat Endeksi, yüzde 82,8 artış gösterdi. İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Para politikasındaki normalleşme konut fiyat balonunu söndürüyor" ifadelerini kullandı.

Konut, altın ve otomobil almayanlar resmen kaybetti!

En çok kazandıran yatırım araçları, milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. TCMB eski başekonomisti, İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, 2023'ün kazandıran yatırım araçlarını X sosyal medya hesabından açıkladı. Peki vatandaşlar ne dedi? İşte o paylaşım

Aileler şokta! Özel üniversite ücretleri yüzde 90 zamlandı! Hangi özel üniversitenin ücreti kaç lira oldu?

Vakıf üniversiteleri yeni dönem için ücretlerine zam uyguladı. İlk özel üniversite olan Bilkent Üniversitesi'nde zam oranı yüzde 90'a yaklaştı. Peki hangi özel üniversitenin ücreti kaç lira oldu? Üniversite ücretlerine ne kadar zam geldi? İşte ayrıntılar...

İTÜ ARI Teknokent binası mahkemelik oldu! Boğaz’ın silüetini bozmaktan yargılanacaklar!

Sabah yazarı Dilek Güngör, bugünkü yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin ARI Teknokent binasının boğazın silüetini bozduğu için mahkemelik olduğunu belirtti.

Rize'ye teknokent geliyor!

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize ve İstanbul'a teknokent inşa edileceğini duyurdu.

Teknokent projesi Sarıyer'de kurulacak!

MEF Üniversitesi ve Icon Grup tarafından Sarıyer-Zekeriyaköy bölgesinde teknokent projesi kurulması için imzalar atıldı. Teknokent'in 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.

Bilkent Şehir Hastanesi'nde yol yapım çalışmaları tam gaz!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, 3 bin 804 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşım başta olmak üzere bölge trafiğine büyük rahatlık kazandıracak olan ODTÜ Teknokent yol projesi, adım adım ilerliyor.

Şehircilik sadece planlama sorunu değildir!

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktan Nalbantoğlu, salt imar planıyla şehirle biçimlendirmenin artık mümkün olmadığım, kentleri sıradanlıktan uzaklaştıracak yeni bir planlama biçiminin ortaya konulması gerektiğini vurguladı.

Ev ve Şehir Seminerleri’nin 22’ncisi yapıldı!

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oktan Nalbantoğlu, salt imar planıyla şehirleri biçimlendirmenin artık mümkün olmadığını belirtti.  

Kahramanmaraş'ta Teknokent temeli atıldı!

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) Teknokent Yönetici A.Ş. idare binası ve kuluçka merkezinin temeli törenle atıldı.

Bilkent Şehir Hastanesi için yol çalışmaları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Bilkent Şehir Hastanesi bağlantı yollarının yapımına ODTÜ Teknokent Kavşağı'ndan başlandı.

Bilkent Üniversitesi Teknokent imar planı Haberi

Bilkent Üniversitesi Teknokent imar planı


Ankara Çankaya İlçesi Bilkent Üniversitesi içinde kalan Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü’nün 20 Şubat 2017 tarih ve E.848 sayılı yazısı ile onaylanmış olup, bugün askıya çıkarılmıştır. İmar planı 15 Nisan 2017 tarihinde askıdan indirilecek.



İmar planı için...