29 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...



Devlet Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada, daha küçük tesisleri tek bir çatı altında toplamak amacıyla inşa edilen 22 şehir hastanesinden bir tanesinin Körfezli bir yatırımcıya satışı konusunda görüşmelerin devam ettiğini söylemişti.

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi X hesabı https://twitter.com/ali_hakan_kara üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. 

 

Hakan Kara'nın paylaşımı şu şekilde:


Soru: Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Temelde iki tür yabancı yatırımcı var. Birinci grup ülkemizle bir uzun vadeli ortaklık ilişkisine girmeyi planlayanlar, mesela şirket satın almak veya ortak olmak için gelenler. Bu kesim için hukuk sistemi önemli. 

İkinci grup ise parasını bir finansal varlığa yatırıp belli bir getiri elde ettikten sonra kısa sürede çıkma potansiyeli olanlar. Bunlar hukuk, eğitim sistemi gibi konularla pek ilgilenmezler.

 

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Hakan Kara'nın paylaşımına gelen o yorumlar...

"Hukuksuz ortamın da alıcısı var, hamdolsun"

"Hukuk önemlidir. Zenginin hukukunu bir kez çiğneyin bakın yabancı nasıl kaçar. Fakirin hukuku önemli değildir."

İstanbul'da 4 günde dört bina tahliye edildi!

Kredi kartı borçları tarihi zirvesinde!

AK Parti mega projelerini açıkladı! Ulaşıma 5 neşter!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön