28 / 07 / 2024

BIM süreçleri

BIM süreçleri

Tüm dünyada hızla yayılan Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) süreçleri, son yıllarda Türkiye’de de inşaat ve yapı sektörünün önemli gündem maddelerinden biri haline geldi.

Uzayan yargı süreçlerinde kötü kiracıları hem ev sahipleri hem devlet fonlamış oluyor! 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki uzayan dava süreçleri, mağduriyetleri artırıyor. Gazeteci Emin Pazarcı, kötü niyetlilerin fonlandığını dile getirdi. İşte o paylaşım..

İşte adım adım gayrimenkul projesi geliştirme süreçleri

26 senedir alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörünün en önemli projelerine imza atmış olan Engin Yıldırım, gayrimenkul projesi geliştirme süreçlerini anlattı. İşte detaylar…

Apartman yönetim süreçleri tek platformda toplanıyor!

FinTech girişim kurucusu Insha Ventures, hayata geçirdiği  online tahsilat platformu Kozmos ile apartman yönetim süreçlerini tek çatı altında toplamaya hazırlanıyor.

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Afet riskini azaltmak, önümüzdeki süreçte en çok ağırlık vereceğimiz konu olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Afet riskini azaltmak, önümüzdeki süreçte en çok ağırlık vereceğimiz konu olacaktır. Şu anda 6 vilayette arkadaşlarımız çalışmalarını hemen hemen tamamladılar. " diye konuştu.

Murat Kurum: 2019'da önemli süreçler başlattık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "2019 yılında kentsel dönüşüm çalışmalarımız, sosyal konut projelerimiz, Sıfır Atık Projemiz, iklim değişikliği çalışmalarımız, millet bahçelerimiz, akıllı şehirler başta olmak üzere son derece kıymetli süreçleri başlattık." dedi.

TOKİ bir süre yurt dışında çalışsın!

Konut sektörü için TOKİ’ye “Bir süre Türkiye’de ev yapma” çağrısında bulunan ATO Başkanı Gürsel Baran, "TOKİ yurt dışındaki işlere yoğunlaşsın, hatta aldığı işleri Türkiye’de yeterliliği olan firmalarla birlikte yapsın. Burada birkaç yıl yeni konut projesi yapılmayabilir" dedi...

Millet bahçelerinin ihale süreçleriyle ilgili soru önergesi!

Ankara'da yapılması planlanan millet bahçelerinin ihale süreçleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Emir, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konak Tramvayı'nda test sürüşleri başladı!

Hat imalatları tamamlanan Konak tramvayında test sürüşleri başladı. Halkapınar-Üçkuyular arasındaki ilk seferin yolcuları ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli gazeteciler oldu.

Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı!

5 istasyondan oluşacak olan Suudi Arabistan'da Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı.

Sivas-Ankara YHT Hattı'nda test sürüşleri 2019'da başlıyor!

2015 yılında hizmete açılması planlanan Sivas-Ankara YHT Hattı'nda test sürüşleri 2019 yılında başlıyor.

İstanbul'daki ana alışveriş caddeleri bir süre daha kırılgan olacak!

Cushman&Wakefield Türkiye, 'İstanbul Alışveriş Caddeleri’ raporunun 4'ncüsünü yayınladı. Rapora göre, İstanbul'da ana alışveriş caddeleri, döviz kurundaki dalgalanmalar, ekonomik baskılar, ve kentsel yenileme çalışmaları göz önüne alındığında bir süre daha kırılgan olmaya devam edecek.

Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Martı GYO Antalya'daki turizm tesislerinin kira süre uzatımı bildirisini yayınladı.

BIM süreçleri Haberi

BIM süreçleri

Üç boyutlu tasarım, mühendislik ve eğlence alanlarında dünyanın önde gelen yazılım şirketi Autodesk Türkiye’nin bu yıl beşincisini düzenlediği “Türkiye’de BIM Zamanı” semineri, 19 Nisan 2016 Salı günü Four Seasons Bosphorus Otel’de inşaat ve yapı sektörlerinden profesyonellerin katılımı ile gerçekleşti. Etkinlikte bir araya gelen tasarımcı, mimar ve mühendisler; sektörleriyle ilgili en yeni trend ve teknolojileri dinleme, paralel oturumlarda farklı Autodesk ürünlerinin sunduğu inovatif yaklaşımları tanıma, sektörün lider isimlerinin tavsiyelerini dinleme ve birbirleriyle fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladı.


Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Autodesk Türkiye Ülke Lideri Murat Tüzüm, akıllı 3B modeller üzerinden inşaat ve altyapı projeleriyle ile ilgili karar alma sürecini büyük oranda kolaylaştıran BIM uygulamalarının, iş hedeflerine ulaşmak ve projeyi başarıyla tamamlamak için en etkin çözüm olduğunu vurguladı. Tüzüm, “BIM sistemine...