19 / 05 / 2024

bimeks afrika ülkeleri

bimeks afrika ülkeleri

Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray Türkiye pazarında 20 mağaza açacak olan Bimeks 2014 yılında Afrika pazarına girmeyi planlıyor...

Türk şirketleri dünya altın rezervlerine hücum etti! Afrika ülkeleri şantiyeye döndü!

Aralarında Koç Holding, Kalyon Holding ve Cengiz Holding gibi devlerin de bulunduğu birçok Türk şirketi yurt dışında altın ve değerli madenler için çalışma yapıyor. Ruhsatlandırmada Afrika ülkeleri başı çekiyor.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Mali ve Nijer'den getirilen işçiler Erzurum'daki yurtlara yerleştirildi!

Afrika ülkeleri Mali ve Nijer’den yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında tahliye edilen Türk vatandaşları Erzurum'daki yurtlara yerleştirildi...

Tanzanya inşaat sektörüyle büyüdü!

Türkiye'nin Afrika açılımı ile ivme kazanan diplomatik ilişkiler dış ticarete ilişkin rakamlara da yansıyor. Afrika ülkeleri büyük potansiyel Türk yatırımcısını bekliyor.

Müteahhitlik hizmetlerinde hedef Sahra Altı Afrika ülkeleri!

Elektrik Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (TET), ‘İnşaat Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri İhracat Stratejisi Çalıştayı’nı gerçekleştirdi.

Afrika yapı ürünleri ihracatı için radara alındı!

YAPI ürünleri ihracatı için Afrika ülkeleri radara alındı. Bu çerçevede Yapı Fuarf na Kenya ve Nijerya gibi ülkelerden konuk olan heyetler ile görüşmelerde bulunuldu.

Karmod, Eritre'de bin kişilik işçi kampı inşa etti!

Karmod Prefabrik, Eritre'de bin kişi kapasiteli işçi kampı inşa etti. Karmod açıklamasına göre, Afrika ülkeleri son 5 yılda şantiye yapı ihtiyaçlarında Türk prefabrik yapı sektöründe faaliyet gösteren firmalara yöneldi.

Fas, 2014'te Afrika'da en çok turistin geldiği ülke oldu!

Afrika Kalkınma Bankasınca yayınlanan 2015 Afrika Turizm Raporu'na göre, bu kıtadaki ülkeleri 2014'te 65 milyon 300 bin turist ziyaret etti ve 43,6 milyon dolar gelir gelde edildi.

Vefa, Afrika ve Körfez'de üretim tesisi kuracak!

Vefa, bu yıl Afrika’da ve Körfez bölgesinde üretim tesisi kurmayı planlıyor. İhracatta da hedef büyüten Vefa, bu yıl özellikle Körfez ülkeleri ile Cezayir ve sahra altı Afrika ülkelerine yöneldi.

Fethi Hinginar: Afrika pazarına girmeye hazırlanıyor!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar sektör olarak yüzde 4,5 büyümeyi hedeflediklerini belirterek, "Başta Afrika ülkeleri olmak üzere yeni pazarlar kazanmayı istiyoruz" dedi..

Afrika'ya 1 milyar dolarlık proje!

Orta Afrika ülkeleri arasında stratejik bir geçiş noktası olan Kamerun'un Başkenti Yaounde'de 660 adet lüks parlamento konutu ve devlet çalışanları için 8 farklı bölgede toplam 10.000 adet sosyal konut projesinin anlaşması gerçekleştirildi...

Kamerun'a 10 bin adet konut yapılacak!

Orta Afrika ülkeleri arasında stratejik bir geçiş noktası olan Kamerun’un Başkenti Yaounde’de devlet çalışanları için 8 farklı bölgede toplam 10.000 adet Sosyal Konut Projesi’nin anlaşması gerçekleştirildi.

Afrika kıtasında Türkleri 400 milyar dolarlık inşaat projeleri bekliyor!

Dünyanın en büyük danışmanlık şirketleri ve finansal kurumlarının tavsiyelerine göre hızla gelişen Afrika ülkeleri, Türk şirketlere büyük fırsatlar sunuyor. Kıtada Türkleri 400 milyar dolarlık inşaat projeleri bekliyor.

bimeks afrika ülkeleri Haberi

bimeks afrika ülkeleri


Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, Türkiye pazarında bu yıl 20 mağaza açacaklarını ve 2014 yılı itibariyle Afrika pazarına da gireceklerini söyledi. Kenya, Nijerya ve Sudan gibi ülkelere gireceklerini aynı anda 4-5 Afrika ülkesinde 20- 30 mağaza açacaklarını...