15 / 05 / 2024

Fethi Hinginar: Afrika pazarına girmeye hazırlanıyor!

 Fethi Hinginar: Afrika pazarına girmeye hazırlanıyor!

Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar sektör olarak yüzde 4,5 büyümeyi hedeflediklerini belirterek, "Başta Afrika ülkeleri olmak üzere yeni pazarlar kazanmayı istiyoruz" dedi..



Türkiye inşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İM5AD) Başkanı Fethi Hinginar sektör olarak yüzde 4,5 büyümeyi hedeflediklerini belirterek, "Başta Afrika ülkeleri olmak üzere yeni pazarlar kazanmayı ve bu pazarlarda kalıcı olmayı istiyoruz. Bu doğrultuda gündemimizde olan ülkelerden biri de Kamerun" dedi EKONOMİ SERVİSİ Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Demeğinin (İMSAD) Başkanı Fethi Hinginar, 2015 yılının kolay geçmeyeceğini ancak yeni pazarlar bularak yılı olumlu bitirmek istediklerini söyledi. İMSAD'ın yılda 4 kez düzenlediği "Gündem Buluşmaları" toplantısında konuşan Başkan Hinginar, her ay periyodik olarak yayımlanan Aylık Sektörel Raporunun Mart 2015 verilerini değerlendirdi. 


4.5'LİK BÜYÜME BEKLENTİSİ 

Hinginar, dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin son göstergelerin 2014 yılında olduğu gibi bu yıl da kolay geçmeyeceğini işaret ettiğini söyledi. Türkiye ekonomisinin 2014'te yüzde 2.9, inşaatın 2.2, inşaat malzemeleri sanayi iç pazarının da yüzde 4.8 büyüdüğünü belirten Hinginar, "Bu yıl ekonomide 3.5, inşaat sektöründe 4.5 ve inşaat malzemeleri iç pazarında yüzde 4.55.0 reel büyüme öngörüyoruz" dedi. 


KAMERUN ÇIKARMASI 

Hinginar, İMSAD çatısı altındaki 81 sanayi firması ve 29 sektörel demek ile birlikte, ihracat pazarlarını çeşitlendirerek sektördeki daralmayı aşmaya çalıştıklarını söyledi. 2014 yılında inşaat malzemeleri ihracatının 21,3 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, 2015 Ocak ayında ise yıllık bazda 20,8 milyar dolara gerilediğini kaydeden Hinginar, "Başta Afrika ülkeleri olmak üzere yeni pazarlar kazanmayı ve bu pazarlarda kalıcı olmayı istiyoruz. Bu doğrultuda gündemimizde olan ülkelerden birisi de Kamerun" diye konuştu. İnşaat sektörüne ilişkin önemli bazı pozitif verilere dikkati çeken Hinginar, yapı ruhsatlarının geçen yıl yüzde 24,3 arttığını ve bu artıştan memnun olduklarını, ruhsatların yeni inşaatların habercisi olduğunu kaydetti. 


Yeni Akit


Geri Dön