06 / 05 / 2024

Lotus Çin borsasına girmeye hazırlanıyor!

Lotus Çin borsasına girmeye hazırlanıyor!

Spor otomobil modeli Lotus, Çin borsasına girmeye hazırlanıyor. Peki lüks otomobil Lotus'un özellikleri neler? Ne zaman satışa çıkarılacak? Sorularının cevapları haberimizde...



Dünyaca ünlü yarış arabalarının sahibi olan Lotus otomotiv şirketi, Çin borsasına girmeye hazırlanıyor. Uluslararası basında yer alan bilgiye göre, 2023 senesi ile birlike Hong Kong yada Shanghai borsasına birkaç milyar sterlinlik girişimi olabilir.

2017 senesinden şimdiye kadar Çinli Geely'nin sahibi olduğu dünyaca ünlü otomotiv şirketi, Londra ve New York borsalarında değer kazanmaya başladı. Lotus otomotiv şirketi, ocak ayında son 10 yıl içerisindeki en yüksek satışlarını 1.710 adet yeni otomobil ile, 2021 senesinde gerçekleştirdiğini açıklamıştı. 

Dünyaca ünlü otomotiv şirketi Lotus, şu anki otomobil üretimlerinde yükselişe geçerek hızlı adımlarla büyümeyi amaçlıyor. Özellikle Çin'de üretilen elektrikli modellerine güvenerek hızla büyüyeceğini düşünüyor. 2028 senesinde, Wuhan'da yaklaşık 100.000 araç satacağını ön görüyor.

Peki Lotus otomotiv şirketi, üretim hazırlıklarına başladığı otomobilleri ne zaman satışa çıkaracak? Sorusunun cevabı haberimizde...


Geri Dön