18 / 05 / 2024

Lotus otomobil

Lotus otomobil

Spor otomobil modeli Lotus, Çin borsasına girmeye hazırlanıyor. Peki lüks otomobil Lotus'un özellikleri neler? Ne zaman satışa çıkarılacak? Sorularının cevapları haberimizde...

Lotus Çin borsasına girmeye hazırlanıyor!

Spor otomobil modeli Lotus, Çin borsasına girmeye hazırlanıyor. Peki lüks otomobil Lotus'un özellikleri neler? Ne zaman satışa çıkarılacak? Sorularının cevapları haberimizde...

Araba almak isteyenler dikkat! Dev otomobil markasından 182 bin liralık çılgın indirim!

Araba almak isteyen vatandaşlar en ucuz sıfır araba fiyatlarını araştırmaya devam ediyor. Büyük otomobil markası olan Toyota'dan güzel haber geldi. Toyota ÖTV indirimi sonrasında fiyatlarında büyük indirim yaptı. İşte 2022 güncel fiyat listesi...

Otomobil piyasası can çekişiyor! BDDK'dan acil destek çağrısı!

Otomobil sektörü 2022 yılına durgun bir giriş yaptı. Taşıt kredilerinde faizlerin yükselmesi ve BDDK'nın getirdiği kısıtlamalar otomotiv sektörünü zorlamaya başladı.

Otomobil ticareti artık e-Devlet'ten mi yapılacak?

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, noter harçlarının yüksekliğine dikkat çekerek otomobil ticaretinin noterlerden değil, e- Devlet üzerinden yapılması gerektiğini ve bu sayede tüketicinin yüksek harç ödemesinin önüne geçileceğini belirtti.

İkinci el otomobil satışlarına yeni düzenleme geliyor!

Ticaret Bakanlığı son zamanlarda sık sık gündeme gelen 2. el otomobil satışları için düğmeye bastı. 

2021'de Türkiye'de 772 bin yeni otomobil ve ticari araç satıldı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2021 yılında Türkiye'de 772 bin yeni otomobil ve ticari aracın satıldığını açıkladı.

Otomobil satışları düşüyor!

Türkiye'de 2021'de otomobil ve hafif ticari araç satışları, 2020'ye göre yüzde 7.9 oranında düşerken, yalnızca 2021 Aralık'taki azalma, 2020'nin aralık ayına göre yüzde 46 olarak gerçekleşti

Otomobil fiyatları düşüyor!

Dolar ve euro kurundaki düşüşle birlikte otomobil markaları da birer birer indirim yapmaya başladı. Markalar ÖTV tabanının altına düşen modellerde 100 bin liranın üzerinde indirim yaptı. Talaş krizi ve hammadde sıkıntısı yaşayan otomotiv sektöründe talep artarken sıfır araç arzı azalıyor.

Otomobil, beyaz eşya ve telefonda ÖTV indirimi olacak mı?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobil, beyaz eşya ve telefon gibi ürünlerde ÖTV indirim planı olup olmayacağı ile ilgili açıklama yaptı.

Otomobil fiyatları düşecek mi? Doğuş Otomotiv CEO'su Bilaloğlu açıkladı!

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ali Bilaloğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen araba fiyatları ile ilgili olarak "Döviz kurları yüzde 20-30 oranında artarken otomobil fiyatları aynı oranda artmıyorsa, döviz kurları gerilerken de fiyatların aynı oranda düşmeyeceği aşikar" dedi.

Lotus Yapısal Çelik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lotus Yapısal Çelik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  150 bin TL sermaye bedeli ile Selahattin Acar  ve Sezgin Demir tarafından kuruldu.

Otomobil sektöründeki çip krizi en çok Almanya'yı vurdu!

Almanya'da otomotiv sektörünün çip şeklinde de isimlendirilen yarı iletken tedariğinde meydana gelen krizden diğer otomobil üreticisi ülkelere göre çok daha fazla etkilendiğine dikkat çekildi. 

Otomobil stokçularına gözaltı!

50 şehirde yeni araçları toplayarak, tekel oluşturdukları ve araç fiyatlarındaki artışı etkiledikleri iddia edilen 51 kili hakkında gözaltı karar verildi. Türkiye genelinde otomobil stokçularına yönelik dev operasyon başlatıldı. 

Lotus otomobil Haberi

Lotus otomobil

Dünyaca ünlü yarış arabalarının sahibi olan Lotus otomotiv şirketi, Çin borsasına girmeye hazırlanıyor. Uluslararası basında yer alan bilgiye göre, 2023 senesi ile birlike Hong Kong yada Shanghai borsasına birkaç milyar sterlinlik girişimi olabilir.

2017 senesinden şimdiye kadar Çinli Geely'nin sahibi olduğu dünyaca ünlü otomotiv şirketi, Londra ve New York borsalarında değer kazanmaya başladı. Lotus otomotiv şirketi, ocak ayında son 10 yıl içerisindeki en yüksek satışlarını 1.710 adet yeni otomobil ile, 2021 senesinde gerçekleştirdiğini açıklamıştı. 

Dünyaca ünlü otomotiv şirketi Lotus, şu anki otomobil üretimlerinde yükselişe geçerek hızlı adımlarla büyümeyi amaçlıyor. Özellikle Çin'de üretilen elektrikli modellerine güvenerek hızla büyüyeceğini düşünüyor. 2028 senesinde, Wuhan'da yaklaşık 100.000 araç satacağını ön görüyor.

Peki Lotus otomotiv şirketi, üretim hazırlıklarına başladığı otomobilleri ne zaman satışa çıkaracak? Sorusunun cevabı haberimizde...

Çin borsasına girme...