23 / 11 / 2024

Bina Bilgi Modellemesi nedir

Bina Bilgi Modellemesi nedir

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile İstanbul’da, ‘Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayi Zirvesi’ düzenledi. 

İnşaat sürecinde israf nasıl önlenir?

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Yapı Bilgi Modellemesi'ni (BIM) inşaat çalışmalarında verimliliği artırmak ve israfın önüne geçiyor.

Bina Kimlik Sistemi 2021’de geliyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2021'de Bina Kimlik Sistemi 'nin hayata geçirileceğini açıkladı.

Tunç Soyer: Acil yıkılması gereken 7 bina tespit ettik!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir depremi sonrasında son gelişmelere ilişkin bilgi açıklamalarda bulundu. Hasarlı binalarla ilgili konuşan Soyer, "Az hasarlı 397, orta hasarlı 66, ağır hasarlı 42, acil yıkılması gereken bina sayısı ise 7" diye konuştu.

İzmir ve Manisa’da acil yıkılması gereken 53 bina 1407 bağımsız birim var!

SÖZCÜ, resmi yetkililer tarafından hasar tespit çalışmaları sonrasında düzenlenen bilgi notuna ulaştı. Buna göre İzmir ve Manisa’da ağır ve acil yıkılması gereken bina sayısının 53, bağımsız birim sayısının ise bin 407 olduğu belirlendi. 

Bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 7 maddesi kabul edildi. İmar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek...

Prefabrik Yapı, Yapı Bilgi Modellemesi'ne adapte olacak!

Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi 1000'e yakın katılımcıyla İstanbul'da düzenlendi. Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) standartlarının değerlendiği zirveye Prefabrik Yapı A.Ş.'de katıldı.

Her gün 13 bin yeni konuta ihtiyaç var!

Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) yazılımları alanında hizmet veren Autodesk tarafından gerçekleştirilen ‘Autodesk İnşaat Sektörünün Geleceği Zirvesi’nde şehirlerin ve inşaat sektörünün geleceği konuşuldu...

İTÜ Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi binasının inşaatı yarım kaldı!

Sayıştay’ın 2018 yılı için İTÜ’de yaptığı denetimin sonucunda, İTÜ bünyesinde yürütülen Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi (TARBİL) projesi dahilinde yapımına başlanan Merkez Bina'nın inşaatının yarım bırakıldığı tespit edildi. İnşaatın tamamlanmaması projenin sona erdirilmesine neden oldu.

buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başladı!

Türkiye İMSAD'ın ev sahipliğinde 'buildingSMART Türkiye'nin kuruluş süreci başlatıldı. İnşaat sektörünün teknolojik gelişimlerinden biri olan Yapı Bilgi Modellemesi'nin Türkiye'de kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor.

Bilgi Üniversitesi'ne 2 liraya satılan bina iade edildi!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Bilgi Üniversitesi'ne 2 lira karşılığında satılan Kuştepe Kampüsü'nün binasının Şişli Belediyesi'ne iade edildiğini açıkladı.

Bina Bilgi Modellemesi rekabette fark yaratacak!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile İstanbul’da, ‘Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayi Zirvesi’ düzenledi. 

Folkart, 3 boyutlu modelleme sistemi kullanıyor!

Folkart Yapı Teknik Ofisi'nde görev yapan mimar, mühendis ve teknikerler İzmir'e değer katan projelere imza atıyor. Folkart projelerinde, 3 boyutlu modelleme sistemi olarak bilinen Yapı Bilgi Modellemesi kullanılıyor.

TOKİ'den inşaat sorunlarına yeni çözüm!

TOKİ tarafından düzenlenen ‘Ev ve Şehir Seminerleri’nde konuşan Doç. Dr. Beliz Özorhon Orakçal, Yapı Bilgi Modellemesi (Building Information Modelling-BIM) hakkında bilgi verdi

Bina Bilgi Modellemesi nedir Haberi

Bina Bilgi Modellemesi nedir

19 Nisan Perşembe günü Hilton Bomonti İstanbul’da gerçekleştirilen zirvede; sektörün önde gelen isimleri, inşaat malzemesi sanayisinde yaşanan son gelişmelerin yanı sıra, sektörün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. 

Zirvede, sektör temsilcileri ile bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Türkiye, inşaat ve alt sektörleriyle birlikte dünyanın parlayan yıldız ülkesidir. İnşaatta hedefimiz; ne sadece Balkanlar, ne sadece Ortadoğu, ne sadece Orta Asya’dır. İnşaat sektöründe hedefimiz, tüm dünyadır.'' şeklinde açıklama yaptı. 

İçinde bulunduğumuz sürecin en önemli teknolojik örneklerinden biri olan BIM, yani Bina Bilgi Modellemesi’nin, Türkiye’de kullanımının daha da yaygınlaşması gerektiğini dile getiren Ferdi Erdoğan, “Gelişmiş ülkelerde yatay entegrasyonun en güzel örneği olan BIM, dijitalleşmeden Endüstri 4.0’a, Ar-Ge’den inovasyona tüm ihtiyaç ve çözümlerin yanıtlarını bulduğu bir platformdur. Ülkemizde başta kamu...