02 / 05 / 2024

Bina Bilgi Modellemesi rekabette fark yaratacak!

Bina Bilgi Modellemesi rekabette fark yaratacak!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı örgütü Türkiye İMSAD; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile İstanbul’da, ‘Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayi Zirvesi’ düzenledi. 



19 Nisan Perşembe günü Hilton Bomonti İstanbul’da gerçekleştirilen zirvede; sektörün önde gelen isimleri, inşaat malzemesi sanayisinde yaşanan son gelişmelerin yanı sıra, sektörün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu. 

Zirvede, sektör temsilcileri ile bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, “Türkiye, inşaat ve alt sektörleriyle birlikte dünyanın parlayan yıldız ülkesidir. İnşaatta hedefimiz; ne sadece Balkanlar, ne sadece Ortadoğu, ne sadece Orta Asya’dır. İnşaat sektöründe hedefimiz, tüm dünyadır.'' şeklinde açıklama yaptı. 

İçinde bulunduğumuz sürecin en önemli teknolojik örneklerinden biri olan BIM, yani Bina Bilgi Modellemesi’nin, Türkiye’de kullanımının daha da yaygınlaşması gerektiğini dile getiren Ferdi Erdoğan, “Gelişmiş ülkelerde yatay entegrasyonun en güzel örneği olan BIM, dijitalleşmeden Endüstri 4.0’a, Ar-Ge’den inovasyona tüm ihtiyaç ve çözümlerin yanıtlarını bulduğu bir platformdur. Ülkemizde başta kamu yatırımları, mega projeler ve kentsel dönüşüm olmak üzere tüm inşaat sektörünün yurtiçi ve yurtdışı işlerinde, müteahhitlerimizden malzemecilerimize kadar bir işbirliğinin kotarılması, dolayısıyla rekabette fark yaratmamızın aracı olacaktır” şeklinde konuştu.

Zirvenin açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan, inşaat malzemesi üreticilerinin 2014 yılında yaklaşık 22 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini, kendilerinin de bunu dikkate alarak 2023 için 100 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduklarını dile getirdi.

Bakanlığın ‘Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı’ kapsamında yaptığı faaliyetleri anlatan Yayan, program çerçevesinde görüştükleri sektörlerde faaliyet gösteren STK'ların taleplerini dikkate aldıklarını ve bu sayede tüm sektör dinamiklerinin taleplerine ulaşabildiklerini söyledi. İnşaat malzemesi sanayisini de son derece ciddiye aldıklarını vurgulayan Yayan, bazı şeylerin hemen olmadığını ancak bir dizi tedbirleri de hemen uygulamaya koyduklarını ifade etti.


Geri Dön