05 / 05 / 2024

bina çeliği

bina çeliği

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, deprem gerçeğinin değiştirilemeyeceğini ancak tedbir almak için seçeneklerin olduğunu söyledi. "Güvenliğimiz için binalarımızda çelik yapı modelini yaygınlaştırmalı'' dedi.

Kamunun bina kiraları için ödemeleri yüzde 283 arttı! İki ayda 389 milyon TL ödendi!

Tasarruf için kemer sıkma politikası uyguladığı ifade edilen devletin kira harcamalarında yaşanan artışlar dudak uçuklattı. İşte o son dakika rakamlar...

Deprem erken uyarı sistemi bina ve iş yerlerinden sonra cep telefonlarına geliyor!

Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.

Colony Bina İşletmeciliği Anonim Şirketi Kuruldu!

Colony Bina İşletmeciliği Anonim Şirketi Kağıthane’de 50.000,00 TL sermaye bedeli ile Zafer Özgün ve Mert Yiğit ortaklığında kuruldu.

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İstanbul’da depreme karşı riskli kabul edilen 2000 senesinden önce yapılmış binalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz şekilde yaptığı hızlı tarama testinin kapsamı, 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda yeni binanın da yıkılması nedeniyle genişletildi.

2023 TOKİ arsa kuraları hangi tarihte başlayacak? TOKİ arsa kura çekilişi ne zaman çekilecek?

Milyonlarca vatandaş "2023 TOKİ arsa kuraları hangi tarihte başlayacak? TOKİ arsa kura çekilişi ne zaman çekilecek?" sorusuna yanıt arıyor. Peki arsa kura çelişi başladı mı? İşte detaylar...

Kayapark Sakura Evleri kura çelişi yarın!

Başakşehir Belediyesi güvencesiyle doğanın ve sağlığın tam merkezinde hayata geçirilen Kayapark Sakura Evleri’nde, ön talep fırsatı ve maliyetine yakın fiyatlarla satışa çıkarılan 50 konut için kura çekimi yarın gerçekleştirilecek. 

Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği devam ediyor. Süleyman Soylu'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Gereksiz her bina, sahibi için bir vebaldir!

Çevreyi koruma inancı modern dünya dışında dini açıdan da önem taşıyor. Peygamberimiz yaptığı tavsiyesinde ''Gereksiz her bina, sahibi için bir vebaldir'' ifadelerini kullandı.

Google ofis olarak kullanmak için gayrimenkul alıyor!

Google ofis olarak devreye sokmak için hızla gayrimenkul almaya başladı. Şirketin  Amerika’nın çeşitli bölgelerinde bina almak için 7 milyar dolar harcadığı belirtiliyor...

Türk çeliği için Uzakdoğu fırsatı!

Hükümetlerin ekonomileri canlandırmak için uyguladıkları trilyonlarca dolarlık teşvik küresel çelik sektörünü desteklerken, yerel piyasaya odaklanmasıyla Türkiye’nin Uzakdoğu satış fırsatlarından faydalanmaya devam edeceği ifade ediliyor. 

Çiğli'de hasarlı bina tespiti için protokol imzaları atıldı!

30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Çiğli Belediyesi, İnşaat Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odasıyla işbirliği protokolleri imzaladı.

Binalardaki fırınlar için dava açılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'İş yerimiz ahşap bina, birleşiğinde beton bina fırın olarak çalışmakta. Bu durum binamızın yanmasına sebep olursa önceden ne yapmam gerekir?' sorusunu yanıtladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı!

Elazığ depremi sonrası bölgede incelemede bulunan Türkiye Hazır Beton Birliği, Elazığ Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı. Raporda, binalarda ciddi mühendislik ve uygulama zafiyetleri ile birlikte ilkel yöntemlerle elle üretilmiş düşük kalitede beton çeliği kullanıldığı yer aldı...

bina çeliği Haberi

bina çeliği

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğüne sahip deprem sonrasında büyük İstanbul depremine dayanıklı binalarla hazırlıklı olmanın öneminden bahsetti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Durmaz, çelik yapı sisteminin, esnekliği ile depreme karşı güvenli bir yapı modeli olduğunu söyleyerek,  Avrupa ve Amerika'da yaygın olarak kullanılan çelik bina sisteminin Türkiye'nin gündemine ancak 1999 Marmara Depremi sonrası girdiğini ifade etti.

Bu yapı modelinin Türkiye'de bilinirliğinin hala çok düşük olduğunu belirten Durmaz, çelik sistemin bilinirliğini çoğaltarak kullanımının artırılması gerektiği kaydetti.

Türkiye'nin, batısından doğusuna deprem kuşağında yer aldığını söyleyen Durmaz, şu açıklamalarda bulundu:

"Son depremle uzmanların ortak görüşe sahip olduğu bir konu var ki o da özellikle İstanbul'u etkileyecek 7 ve üzeri değerde bir depremin olacağı... Deprem gerçeğini...