09 / 05 / 2024

bina deprem sigortası

bina deprem sigortası

DASK kapsamında deprem sigortası bulunan yapı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde bina tamamlama sigortası güvence olarak kullanılmalı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av.Ali Güvenç Kiraz "Kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde teminat mektubu yerine bina tamamlama sigortası güvence olarak kullanılmalı" dedi.

Zorunlu deprem sigortasını yenilemek avantaj sağlıyor!

DASK Koordinatörü İsmet Güngör, Zorunlu Deprem Sigortası poliçeleri ile ilgili olarak "Yenilemeyi zamanında yapmak, yenileme indirimini kaybetmemek için gerekli" dedi.

GYODER Bina Tamamlama Sigortası Semineri 4 Haziran'da!

GYODER, Hazine Müsteşarlığı'nca düzenlenen Bina Tamamlama Sigortası’nın kapsamı, koşulları, uygulama esasları ve temini hakkında bilgi aktarımı sağlanması amacıyla eğitim semineri düzenliyor. Seminer 4 Haziran'da başlayacak.

Bina tamamlama sigortası gayrimenkul sektörüne olumlu etki edecek!

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Bina Tamamlama Sigortası güven sağlayacak!

Özser Group Sigorta Başkanı H.Necmi Üze, Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

'Bina Tamamlama Sigortası güven sağlayabilir'

Özser Group Sigorta Başkanı Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın gerek sigorta sektörü gerekse gayrimenkul sektörü için olumlu yansımaları beraberinde getirebileceğini söyledi.

Depreme karşı en önemli tedbir deprem sigortası!

Deprem tehlikesi hemen hemen çoğumuzun en büyük korkularından. Devletimiz bu tehlikenin bilinciyle çeşitli tedbirler alıyor. Bu tedbirlerden en önemlisi deprem sigortası.

Bina tamamlama sigortası sektördeki güven sorununu çözecek!

Özser Group Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı H.Necmi Üze, 11 Mart’ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası’nın doğru konumlandırıldığı takdirde gayrimenkul sektöründeki önemli bir sorunu ortadan kaldırabileceğini belirtti.

Zorunlu bina tamamlama sigortası sektör sorununu ortadan kaldıracak!

Özser Group Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı H. Necmi Üze, 11 Mart'ta yürürlüğe giren zorunlu Bina Tamamlama Sigortası'nın doğru konumlandırıldığı takdirde gayrimenkul sektöründeki önemli bir sorunu ortadan kaldırabileceğini belirtti.

Bina tamamlama sigortası genel şartları!

İnşaat çalışmaları henüz başlamamış veya tamamlanmamış konut projeleri için bina tamamlama sigortası yürürlüğe girdi. Bina tamamlama sigortası genel şartları, Bakanlık tarafından belirlendi. İşte bina tamamlama sigortası genel şartları...

Bina tamamlama sigortası nasıl olacak?

Bakanlıkça projedeki konut adedi ya da projenin toplam bedeli kriterine göre belirlenecek büyüklüğün üzerindeki projeler için bina tamamlama sigortası zorunlu oluyor. Peki, bina tamamlama sigortası nasıl olacak?

Bina Tamamlama Sigortası yürürlüğe girdi!

Bina Tamamlama Sigortası, inşaat şirketlerinin konutları teslim etmemesi durumunda tüketicilerin yaptığı tüm ödemeleri yasal faizi ile birlikte karşılıyor.

Zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?

Zorunlu deprem sigortası poliçesi depremin ve deprem kaynaklı doğal afetlere karşı konutları güvence altına alıyor. Peki, Zorunlu deprem sigortası nerede yaptırabilirim?

bina deprem sigortası Haberi

bina deprem sigortası

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, DASK kapsamında deprem sigortası bulunan yapı sayısına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu'nun soruları:
1- Doğal Afet Sigortası (DASK) kapsamında, deprem sigortası bulunan yapı sayısı kaçtır?
2- DASK için ödenen toplam tutar nedir?
3- DASK'ın kapsam dışında kalan bina türleri...