17 / 05 / 2024

bina enerji kimliği

bina enerji kimliği

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların satışı veya kiralaması 2020'den itibaren yapılamayacak. Belgesi olmayan binalar için ayrıca cezai yaptırım uygulanacak.

Enerji kimliği olmayan bina satılamayacak !

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binaların satışı veya kiralaması 2020'den itibaren yapılamayacak. Belgesi olmayan binalar için ayrıca cezai yaptırım uygulanacak.

8 maddede bina enerji kimlik belgesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "bina enerji kimlik belgesi" konusunu kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı..

Bina enerji kimlik belgesi nedir?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için"bina enerji kimlik belgesi" konusunu ele aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Maltepe'de kentsel dönüşümde enerji verimliliği konuşuldu!

Maltepe Belediyesi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde “Kentsel Dönüşüm Projelerinde Bina Enerji Verimliliği ve Finansman Modelleri” konulu bir çalıştay düzenlendi.

Elbistan'ın kent kimliği için master plan hazırlanıyor!

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)’nda görevli Mimar Alp Arısoy, Elbistan’ın tarihi kimliği ile ilgili bir mastır plan hazırlandığını söyledi.

Samsun'da Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri yapıldı!

ENPI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında gerçekleştirilen Karadeniz Havzası Binalarda Enerji Verimliliği Planı çerçevesinde Yapı Denetimi ve Binalarda Enerji Verimliliği Eğitim Semineri Programı gerçekleştirildi.

Şekerbank'tan kentsel dönüşüme enerji verimliliği kredisi!

EBRD'nin Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı'na (TuREEFF) katılan ilk banka olan Şekerbank, program kapsamında kentsel dönüşüm projelerini kredilendirmeye devam ediyor.

Aksa 3. köprüye enerji desteği sağlıyor!

2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'yi bu hedefe taşıyacak dev projeler arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü'ne Türkiye'nin lider jeneratör firması Aksa, enerji desteği sunuyor.

Aksa, 3. Boğaz Köprüsü’ne enerji desteği sunuyor!

2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmayı hedefleyen Türkiye’yi bu hedefe taşıyacak dev projeler arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü’ne Türkiye’nin lider jeneratör firması Aksa, enerji desteği sunuyor.

BTSO Enerji Verimliliği Merkezi açıldı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 1 milyon 250 bin liraya mal olan ve verilecek eğitimlerle işletmelerin enerji verimliliği alanında ihtiyaç duyduğu profesyonellerin yetişmesini sağlayacak "BTSO Enerji Verimliliği Merkezi" açıldı.

Enerji Çocuk Projesi'nde enerji verimliliği anlatıldı!

Enerji Verimliliği Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanarak yürürlüğe giren Enerji Çocuk Projesi'nde enerji verimliliği çalışmalarına vurgu yapıldı.

Kentsel dönüşüm ve enerji verimliliği semineri başladı!

4 Ekim'e kadar sürecek "RAL CRC 2015 İstanbul" ilk defa Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Fuarda "Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği" konusu ele alınacak.

Bina yönetimi için gerekli defterler!

Kat malikleri bina toplantısında, anagayrimenkul ile ilgili esaslara karar veriliyor. Bina yöneticisinin toplantıda tutması gereken defterler bulunuyor. İşte, bina yönetimi için gerekli defterler!

bina enerji kimliği Haberi

bina enerji kimliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, binaların enerji kullanımı, verimi, yalıtımı ve sera gazı salınımına ilişkin bilgileri içeren ve 2020’den itibaren başlatılacak olan Bina Enerji Kimlik Kartı uygulamasına ilişkin hazırlıklarını sürdürüyor. 

Akşam'dan Yelda Gökdağ'ın haberine göre, 1 Ocak 2011’den sonra yapı ruhsatı alan yeni binalar için Enerji Kimlik Belgesi alınması şartı getirmişti. 

2 Mayıs 2016’da yürürlüğe girmesi öngörülen düzenlemede süre uzatımına gidilerek, zorunlu uygulama tarihi 1 Ocak 2020’ye ertelenmişti.  Bu tarihten itibaren Kimlik Belgesi olmayan binalara cezai yaptırım uygulanacak ve bu binaların alım, satım ve kiralama işlemleri yapılamayacak.

Sayı giderek artıyor 

Enerji Kimlik Belgesi sayısı 2018’in ilk yarısında 68 bin 940'a çıtkı. 2011 yılından itibaren toplam rakam ise 742 bin 940'e çıktı.