21 / 05 / 2024

bina kimliği ne zaman yürülrüğe girecek

bina kimliği ne zaman yürülrüğe girecek

Yasa gereği 2017 yılına bütün binalar kimlik belgesi çıkarmak zorunda. İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut "Binaların enerji tüketiminde hangi sınıfa girdiği, ne kadar yakıt harcadığı bu belgelerde yazacak" dedi.

Kocaeli'nde tarihi bina iş makineleriyle yıkıldı!

Kartepe ilçesinde, Anıtlar Kurulu tarafından tescil edilmiş tarihi bina kimliği belirsiz kişilerce iş makinesiyle yıkıldı. Polis, iş makinesi operatörlerini yakalarken, operatörlere talimat veren kişiler ise hala aranıyor.

Beşiktaş Cemevi binası Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi!

Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği arasında Beşiktaş Cemevi binasının tahsisi için protokol imzalandı. Bina, 10 yıl süreyle Beşiktaş Cem Kültür Evi ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne tahsis edildi.

Esenler Havaalanı Konutları kura çekilişi ne zaman?

Esenler Havaalanı Konutları 1+1'den 4+1'e kadar farklı şekilde dizayn edildi. Kurayla satışa sunulan projede teslimler 2016 yılında yapılacak. Peki Esenler Havaalanı Konutları kura çekilişi ne zaman?

Elbistan'ın kent kimliği için master plan hazırlanıyor!

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)’nda görevli Mimar Alp Arısoy, Elbistan’ın tarihi kimliği ile ilgili bir mastır plan hazırlandığını söyledi.

TOKİ Edirne Lalapaşa kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Edirne Lalapaşa'da 59 konut kura yöntemiyle satılıyor. Dairelerin 2+1 olarak tasarlandığı projede aylık taksitler 260,48 TL'den başlıyor. Peki TOKİ Edirne Lalapaşa kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Edirne Süloğlu kura çekilişi ne zaman?

Toplamda 38 adet konutun kura yöntemiyle satıldığı TOKİ Edirne Süloğlu'nda 180 aya varan vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Edirne Süloğlu kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi kura çekilişi ne zaman?

Kurayla 369 adet dairenin satışa sunulduğu TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi'nde başvuru bedeli olarak 2 bin TL alınıyor. Peki TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi kura çekilişi ne zaman?

Malatya Beydağı TOKİ kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Malatya Beydağı'nda 3+1 ve 4+1 daireler yer alıyor. Aylık 556,99 TL taksitle ödeme yapılabilen projede 144 aya varan vade uygulanıyor. Peki Malatya Beydağı TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Edirne Lalapaşa TOKİ kura çekilişi ne zaman?

Peşinat olarak minimum 9 bin 377 TL alınan TOKİ Edirne Lalapaşa'da toplam 59 adet konut satışa çıkarılıyor. Peki Edirne Lalapaşa TOKİ kura çekilişi ne zaman?

İmar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

Belediye sınırları ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında, imar plânı bulunan alanlarda Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği uygulanıyor. Yönetmelik maddesi yapılan değişiklikle ertelendi. Peki, İmar yönetmeliği ne zaman yürürlüğe girecek?

TOKİ Şanlıurfa Maşuk kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Şanlıurfa Maşuk'ta 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlanan konutlar bulunuyor. Projede 11 bin 233 TL peşinatla ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Şanlıurfa Maşuk kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Erzurum Palandöken Malmeydanı kura çekilişi ne zaman?

Toplamda 589 adet konutun kurayla satışa çıkarıldığı TOKİ Erzurum Palandöken Malmeydanı'nda 499,28 TL taksitle ödeme yapılabiliyor. Peki TOKİ Erzurum Palandöken Malmeydanı kura çekilişi ne zaman?

Ordu Mesudiye TOKİ kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Ordu Mesudiye'de 8 bin 164 TL peşinatla daire sahibi olunabiliyor. Projede konut fiyatları 68 bin 37 TL'den başlangıç gösteriyor. Peki Ordu Mesudiye TOKİ kura çekilişi ne zaman?

bina kimliği ne zaman yürülrüğe girecek Haberi

bina kimliği ne zaman yürülrüğe girecek

İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, “9 milyon bina, 21 milyon da toplam daire var. Yüzde 90’ının yalıtımsız olduğunu biliyoruz. Kentsel dönüşüme ne kadarı gireceğini kesin söylemek zor ama 15 milyon daire tâbi olacak” diyor. Tabii ki 20 yıllık bir süreçten söz ediyoruz. Nuri Bulut ile yalıtımın önemini konuştuk, bir de üç yıl sonra hayatımıza girecek olan binaların nüfus cüzdanını. 


Buzdolabı alırken bakıyoruz ama

- İnsanlar ev alırken ne depreme dayanıklı mı diye bakıyor ne de yalıtımı var mı diye. Biz Türkler için ev alırken kıstas salonun büyüklüğü, kaç odası olduğu. 

Dediğiniz gibi biz parkesine, seramiğine, mutfağına banyosuna bakarız. Yeni yeni biraz bilinçlenme var. Pencere pen mi, çift cam mı diye bakmaya başladı ama henüz binanın yalıtımına, aylık enerji giderine bakılmıyor. Binaların 2017...