29 / 04 / 2024

Bina maliyet inşaatı

Bina maliyet inşaatı

Düşen ihracat ve turizm gelirine dolardaki artış da eklenince piyasada para akışı durdu. ATSO Başkanı Davut Çetin, "Ekonomide durgunluk devam edebilir" dedi.

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

TÜİK tarafından Ekim 2023'e ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi rakamları açıklandı ve artış ortaya çıktı. İşte inşaat maliyet endeksinde ve bina inşaatı maliyet endeksinde son durum...

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Altınay Bina Yapı İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Ayhan Yıldız, Çağdaş Güren, Ellez Tosun ve Mikail Dülye ortaklığında kuruldu.

İnşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi! Bina maliyetlerindeki artış tam gaz! 

TÜİK tarafından, 2023 Nisan'a ilişkin inşaat maliyet endeksi verileri açıklandı. Buna göre, inşaat maliyet endeksi yüzde 53 yükseldi. İşte o son dakika rakamları...

İst Bina Konut İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İst Bina Konut İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Yaşar Sürücü tarafından kuruldu.

Derin Bina Yapı İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Derin Bina Yapı İnşaat Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi Pendik'te Şahin Doğan, Ege Selçuk ve Deniz Sakar ortaklığında kuruldu.

Bina inşaat maliyet bedelleri cetveli 2022!

2022 yılında geçerli sayılacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklandı. İşte bina inşaat maliyet bedelleri cetveli 2022...

2022 bina inşaat maliyet bedelleri cetveli!

2022 yılında geçerli olacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlendi. İşte 2022 bina inşaat maliyet bedelleri cetveli..

European Bina Ve İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

European Bina Ve İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Çanak tarafından kuruldu.

Taş bina inşaat maliyeti 2021!

Taş binaların 2021 yılında uygulanacak inşaat maliyet bedelleri belli oldu. Peki, 2021'de taş bina yapmanın maliyeti ne kadar olacak?

Ahşap bina inşaat maliyeti 2021!

2021 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi. Peki, ahşap bina inşaat maliyeti 2021 ne kadar oldu?

İş yeri inşaat maliyet bedelleri 2021!

2021 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi.

Bina inşaat maliyet bedelleri cetveli 2021!

2020 yılında geçerli olacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlendi. İşte bina inşaat maliyet bedelleri cetveli 2020...  

2021 bina inşaat maliyet bedelleri cetveli!

2021 yılında geçerli olacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlendi. İşte 2020 bina inşaat maliyet bedelleri cetveli..

Bina maliyet inşaatı Haberi

Bina maliyet inşaatı

Döviz kurlarındaki oynaklık birçok sektörü zor durumda bırakıyor. Ekonomide işlerin iyi gitmediğini vurgulayan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, "İhracat geriliyor, turizmde düşüşler yaşanıyor. 



Bu sorunlara son dönemde bir de seçimlerin yarattığı belirsizlik eklenmiş durumda. Dövizdeki dalgalanma ve belirsizlik yüzünden piyasada para dönmüyor. Dolayısıyla seçimlere ve hatta yeni hükümet kurulana kadar ekonomide durgunluk devam edebilir" dedi. 



Mart ayında KDV tahsilatının geçen yıla göre yüzde 2.5 düştüğünü belirten ATSO Başkanı, "Bu da tüketimin iyice kısıldığını gösteriyor. Bunun dışında, ihracatta düşüş oldu ve bazı sektörler olumsuz etkilendi, özel sektör yatırımlannda da durgunluk oldu" diye konuştu. 



TURİZMDE KAYIP BÜYÜYOR 

Davut Çetin, Antalya turizmindeki gerilemeye de dikkat çekti. Yılın ilk 3.5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre turizm gelirlerinin " yüzde 4 azaldığını aktâran...