06 / 05 / 2024

bina ruhsatı için ne yapılır

bina ruhsatı için ne yapılır

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Peki, bina ruhsatı için hangi belgeler belediyeye teslim ediliyor? Bina ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Kamunun bina kiraları için ödemeleri yüzde 283 arttı! İki ayda 389 milyon TL ödendi!

Tasarruf için kemer sıkma politikası uyguladığı ifade edilen devletin kira harcamalarında yaşanan artışlar dudak uçuklattı. İşte o son dakika rakamlar...

İBB'den İstanbul’daki hasarlı bina tespitleri için yeni karar!

İstanbul’da depreme karşı riskli kabul edilen 2000 senesinden önce yapılmış binalar için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz şekilde yaptığı hızlı tarama testinin kapsamı, 6 Şubat tarihindeki depremlerde çok sayıda yeni binanın da yıkılması nedeniyle genişletildi.

Gereksiz her bina, sahibi için bir vebaldir!

Çevreyi koruma inancı modern dünya dışında dini açıdan da önem taşıyor. Peygamberimiz yaptığı tavsiyesinde ''Gereksiz her bina, sahibi için bir vebaldir'' ifadelerini kullandı.

Google ofis olarak kullanmak için gayrimenkul alıyor!

Google ofis olarak devreye sokmak için hızla gayrimenkul almaya başladı. Şirketin  Amerika’nın çeşitli bölgelerinde bina almak için 7 milyar dolar harcadığı belirtiliyor...

Seferihisar’daki kaçak bina için yıkım ihalesi!

İzmir Seferihisar Bengiler Mahallesi 6274 sokak numara 17'de işletme ruhsatı verilen kaçak bina yıkım kararı verildi. 2 yıl gecikmeli olarak bina için yıkım ihalesi yapılacak...

40 bin kişi bina kontrolü için başvurdu!

İstanbul depremi ve sonrasında yaşananlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Zemin Etüt Şube Müdürü Hüseyin Alan, 40 binin üzerinde vatandaşın bina kontrolü için başvuru yaptığını söyledi.

Müteahhitlere ruhsat için teminat verme zorunluluğu geliyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, müteahhitlere ruhsat için teminat verme ve inşaatı tamamladığı oran kadar satabilme zorunluluğu konusunu kaleme aldı...

Ankara Ticaret Bakanlığı binası için 3 yılda 70 milyon TL kira ödendi!

Ankara Söğütözü’ndeki Ticaret Bakanlığı binasına üç yılda 70 milyon TL kira ödendiği belirtildi. Kamu 2018'de bina kiraları için 1 milyar TL'nin üzerinde para ödedi.

Karşıyaka Stadı için ruhsat alınacak!

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı için ruhsat alınmaya çalışıyor. Yıkılan İlçe Stadı’nın yerine yapılacak 15 bin kişilik proje için çalışmalar yürütülüyor.

Yapı ruhsatı için tasarım gözetimi şartı getirildi!

Bina deprem tasarım gözetim ve kontrol hizmetleri esasları belirlendi ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapı ruhsatı için tasarım gözetimi şartı getirildi...

Mısır'daki 80 kilise için imar affı ruhsatı verildi!

Mısır'da daha önce kaçak olarak inşa edilen 80 kilise için imar affı getirilerek ruhsat verildi. Mısır hükümeti, konu ile ilgili açıklama yayınladı. 

Nef, iki yeni projesi için Bina Tamamlama Sigortası’nı hayata geçirdi!

Sektördeki en yüksek kredi notu olan A+ notuna sahip olan Nef, şimdi de iki yeni projesi Nef Reserve Kandilli ve Nef Reserve Gölköy için Bina Tamamlama Sigortası’nı hayata geçirdi.

Rize Sivil Havacılık Lisesi için yeni bina yapılacak!

Rize’nin Pazar ilçesinde Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşa edildi. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak okul için bina yapılacak. 

bina ruhsatı için ne yapılır Haberi

bina ruhsatı için ne yapılır

Bina ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsat almak için ise bazı belgeler belediyeye veriliyor ve ruhsat harçları ödeniyor.


İmar yönetmeliği gereğince inşasına 2 yıl içinde başlanmayan veya 5 yıllık ruhsat süresi içinde tamamlanmayan ve süresi içinde ruhsat yenilemesi yapılmayan yapılar, ruhsatsız yapı olarak değerlendiriliyor. 


Bu nedenle ruhsat aldıktan sonra bu süreler içinde yapıya başlanması ve bitirilmesi gerekiyor. Aksi halde ruhsat için yenileme yapılıyor.


Peki, bina ruhsatı için hangi belgeler belediyeye teslim ediliyor? Bina ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir?


Bina ruhsatı için gerekli belgeler:

1. Ruhsat başvuru dilekçesi.

2. Tapu.

3. İmar durumu (Belediyeden alınacak).

4. Aplikasyon belgesi (Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak).

5. Mimari proje (Oda onaylı).

6. Mimarlar Odası'ndan sicil belgesi.

7. Betonerme statik proje (Oda onaylı).

8. İnşaat Mühendisi Oda sicil...