19 / 05 / 2024

Bina tapuları hangi durumlarda iptal olur

Bina tapuları hangi durumlarda iptal olur

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu tapu iptaliyle ilgili bir soruya yanıt verdi..

Sayıştay'dan son dakika açıklaması: Binlerce bina ve köprü uygunsuz yapılmış! Hangi ilde kaç bina riskli?

Pek çok şehirde can ve mal kaybına neden olan taşkınlarla ilgili Sayıştay tarafından önemli veriler aktarıldı. Peki hangi ilde kaç bina riskli? İşte Sayıştay tarafından açıklanan o rakamlar..

Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, "Deprem değil, bina öldürür. Yapı stoğumuzu iyileştirmek için çok vaktimiz yok" açıklamasında bulundu. Büyük Marmara depreminin eli kulağında! İstanbul'da kum saatiyle yarış başladı: Hangi önlemler alınıyor?  

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? İşte 5 soruda bina güvenliği!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? sorularının yanıtları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. İşte 5 soruda bina güvenliği...

Depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Düzce'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem bina dayanıklılığının ne kadar önemli olduğunu bir defa daha ortaya çıkardı. Peki depremde İstanbul'un hangi semtleri daha riskli? 

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mirasçılar ölen kişinin malvarlığını paylaşır. Nakit olsun, hisse senedi vb. menkul kıymet olsun, bina, arsa, tarla gibi taşınmaz olsun, tümü mirasçılara payları oranında pay ediliyor. Peki hangi varlıkların mirasçıya geçiş garantisi yok?

Mehmet Özhaseki: İmar rantına son vereceğiz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "3 katlı bir mahallede 20 katlı bir bina verilmiş, hangi hakla bu imar iznini veriyorsunuz. Haksız rant oluşturuyorsunuz. Bu kirli ranta son vereceğiz dedi.

Bina ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir?

Bir arsa üzerinde bina inşa edilebilmesi için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Peki, bina ruhsatı için hangi belgeler belediyeye teslim ediliyor? Bina ruhsatı için gerekli belgeler nelerdir? İşte yanıtı..

Çevre temizlik vergisi bina grupları!

Çevre temizlik vergisi işyeri ve meskenler için ödeniyor. İşyerlerinin vergi bedeli, taşınmazın hangi bina grubu ve derecesinde olduğuna göre hesaplanıyor. Peki, çevre temizlik vergisi bina grupları nelerdir?

Bina ortak karar protokolü nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde yıkılan bir evin yeniden nasıl ve kim tarafından yapılacağı; hangi dairede kimin oturacağının tespitinin yapılması gerekiyor. Peki, bina ortak karar protokolü nasıl yapılır?

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015?

Türkiye'deki bina, arsa ve araziler için emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2015? İşte emlak vergisi ayları..

Bina tapuları hangi durumlarda iptal olur?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu tapu iptaliyle ilgili bir soruya yanıt verdi..

Bina tapuları hangi durumlarda iptal olur Haberi

Bina tapuları hangi durumlarda iptal olur

Binamızda yedi daire var, beşi projede görülüyor ikisi görülmüyor. Bunların yeri projede biri kapıcı dairesi diğeri sığınak. Ancak tapuda yedi malik var ve her bir malikin hissesi 1/7, binada kat irtifakı yok. Bu halde tapular iptal olur mu? • A.K. 


Bu konuda bir yanıt vermişim gibi bir izlenimim var ancak sanki kat irtifakı varmış gibi hatırlıyorum. Oysa kat irtifakı da yokmuş. Bu durumda akla iki şey gelir. 

Birincisi; bina yasal prosedür içinde yapılmıştır yani ruhsatı, tasdikli projesi vardır ama kat irtifakı kurulmayıp yedi ortak adına tescillidir. Bu tatbikatta pek görülen bir şey değil. Zira ruhsatlı, tasdikli projeli, her hali ile yasal bir binada sanki kat irtifakı kurmak mecburi imiş gibi önce kat irtifakı kurulur, sonra da kat mülkiyetine geçilir. 

Bu konuda ikinci...