28 / 04 / 2024

Bina vergisi taksitleri

Bina vergisi taksitleri

Bina vergisi için ödemeler iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. 2013 yılı bina vergisi 1. taksiti en son 31 Mayıs'ta ödendi. Peki bina vergisi 2.taksit ne zaman?

Bina vergisi ödeme yeri!

Konut, iş yeri ve bina gibi gayrimenkullere sahipseniz ve muafiyet özelliklerini taşımıyorsanız, bina vergisi yükümlüsü oluyorsunuz. Her sene ödenmesi gereken bina vergisi ödeme yeri neresi?

Lüks konutta ilk taksit ödemeleri başladı!

Değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan konutlar için ödenmesi gereken değerli konut vergisinde ilk taksit ödemeleri bugün başlıyor. Peki değerli konut vergisi taksitleri ne kadar? Evin değeri nasıl belirlenir? Hangi mülk sahipleri değerli konut vergisini ödeyecek? İşte detaylar...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

2019 emlak vergisi 1. taksit ödemesi!

Bu yıl ödenecek emlak vergisinin 1. taksit ödeme dönemi yaklaşıyor. Vergi mükelleflerinin aklında bir sürü soru işareti bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Emlak vergisi taksitleri ne zaman ödenir? Emlak vergisi ne kadar ödenecek?

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2018!

Kendisine miras kalan tüm mirasçılar ödenen veraset ve intikal vergisinin ikinci taksiti Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

Emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Emlak vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergide ilk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Peki, emlak vergisi 2. taksitleri hangi aylarda ödenir?

Veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016!

Veraset tarikiyle veya ivazsız bir tarzda mal iktisap eden kimseler bu verginin mükellefi oluyor. Peki, veraset ve intikal vergisi kaç sene boyunca kaç taksitte ödenir? İşte veraset ve intikal vergisi taksitleri 2016..

Kira gelir vergisi taksitleri 2016!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için kira gelir vergisi ödeniyor. Vergi iki taksitte ödenebiliyor. İşte kira gelir vergisi taksitleri 2016..

Arazi emlak vergisini kim öder?

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için ödeniyor. Mesken ve işyerleri için bina vergisi; arsa ve araziler için ise arazi vergisi ödeniyor. Peki, arazi emlak vergisini kim öder? Mükellefiyet ne zaman başlar?

Bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene, yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödenebiliyor. İşte bina emlak vergisi ödeme zamanı 2015..

Emlak vergisi beyannamesi bina formu!

Emlak vergisi, arsa, arazi ve binalar için ödeniyor. Taşınmazın satın alındığı sene vergiden eski malik sorumlu olurken, yeni malikin belediyeye beyanname vermesi gerekiyor. İşte emlak vergisi beyannamesi bina formu..

Bina emlak vergisi nasıl ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan binalar bu Kanun hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, bina vergisi nasıl ödenir? 2015 yılı için bina vergisi ne kadar?

Bina vergisi taksitleri Haberi

Bina vergisi taksitleri

Bina vergisi 2.taksit ne zaman?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm binalar, bina vergisine tabi tutuluyor. Buna bağlı olarak konut, işyeri ve bina gibi emlak sahipleri her sene devlete vergi ödüyor.

Bina vergisi ödmeleri iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs ayı içerisinde ödeniyor. İsteyenler bu ilk taksit dönemi içerisinde bütün vergi borcunu tek seferde yapabiliyor. Peki, bina vergisi 2.taksit ne zaman?


Bina vergisi taksitleri:

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bina vergisi birinci taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi; Bina vergisi ikinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödenecek. Buna göre bina vergisi son gün 30 Kasım.


Vergiler gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Gayrimenkulün farklı bir kentte olması durumunda vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak...