05 / 05 / 2024

bina vergisi yeniden yapılandırma

bina vergisi yeniden yapılandırma

Torba Yasası olarak nitelendirilen 6552 sayılı kanun ile emlak ve çevre temizlik vergisi borçlarına af geldi. Peki, emlak vergisi nasıl yapılandırılır? Emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları nelerdir?

OVP ile yeni vergi ve zamlar yolda: Emlak vergisi yeniden yazılıyor, araçlara ÖTV artışı gelebilir! 

Vergi uzmanları,  geçtiğimiz gün detayları belli olan OVP ile otomobilden konuta kadar çeşitli alanlarda yeni vergilerin gelebileceği ile ilgili sinyallerin verildiğini ileri sürdü. Peki OVP hangi alanlarda yeni vergilerin geleceğine, hangi vergilere ise yeni zamlar yapılacağına işaret ediyor?

Depreme karşı konut değil bina sigortalanmalı!

Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, "Konut yerine “bina” sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı" dedi ve "Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı" açıklamasında bulundu.

Riskli yapı tespit raporu örneği 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? İşte riskli yapı tespit raporu örneği 2021...

Riskli bina tespit raporu inceleme formu 2021!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. İşte riskli bina tespit raporu inceleme formu 2021...

Riskli bina ihbar!

İzmir'de geçtiğimiz aylarda yaşanan deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Riskli bina ihbarları yeniden arttı. Peki riskli bina nasıl tespit edilir? İşte tüm merak edilenler...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

O ürünlerde ek gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi!

Toplam 115 gıda ürününün çeşitli ülke ve ülke gruplarından ithalatına uygulanacak ek gümrük vergisi oranları yeniden belirlendi.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Deprem vergisiyle 65 milyar TL'lik gelir!

Elazığ’daki depremi sonrasında ‘deprem vergisi’ yeniden gündeme geldi. Bu parayla, TOKİ, depremzedelere maliyeti 110 milyar TL’yi bulan 80 bin kalıcı konut üretti. Kentsel dönüşüm kapsamında da 35 milyar TL harcandı.

Uzmanlardan Değerli Konut Vergisi itirazı!

Kamuoyunda büyük tartışmalara sebep olan "Değerli Konut Vergisi" yeniden düzenlenecek. Avukat Rezan Epözdemir ve gayrimenkul danışmanı Sinem Ayıkcan Yılmaz, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından konutları değerinden fazla iddialarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Değerli konut vergisi yeniden düzenlenecek!

TBMM'den 5 Aralık tarihinde geçen ve 7 Aralık tarihinde onaylanıp yürürlüğe giren "değerli konut vergisi" yeniden düzenlenecek. 

Emlak vergisi sorgulama 2020!

Emlak Vergisi'nde 2020 yılı için teşkil edecek emlak değerleri belirlendi. Yeni emlak değerleri üzerinden emlak vergisi yeniden hesaplanıyor. Peki, emlak vergisi nasıl sorgulanır? İşte emlak vergisi sorgulama 2020...

2019 emlak vergisi değerleme oranının artırılması mecliste!

2019 yılı emlak vergisi yeniden değerleme oranının artırılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çulhanoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

bina vergisi yeniden yapılandırma Haberi

bina vergisi yeniden yapılandırma

Emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları!

Torba Yasası olarak nitelendirilen 6552 sayılı İş Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanununun yürürlüğe girmesi ile emlak vergisi borçlarına af geldi.


6552 sayılı yasada vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan  Emlak  vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve  Emlak  vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı, yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu yeniden yapılandırma şartları nelerdir?


Vergi borcu yapılandırmaları için başvuru süresi içerisinde yetkili mercilere müracaat edilmesi gerekiyor. Emlak vergisi yapılandırma başvuru süresi, 30 Kasım 2014 tarihinde sona eriyor. Bu tarihe kadar emlak vergisi borcunu yapılandırmak isteyen mükelleflerin belediyeye giderek müracaatta bulunmaları...