06 / 05 / 2024

bina yalıtımı enerji kimlik belgesi

bina yalıtımı enerji kimlik belgesi

AB'ye uyum sürecinde binalar için bundan böyle "Enerji Kimlik Belgesi" alma zorunlu hale geliyor. Artık ev alırken, satarken ya da kiralarken sadece konumuna, manzarasına, oda sayısına değil kimlik belgesine de bakılacak.

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Garanti BBVA'dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı alışveriş kredisi için İzocam’la işbirliği!

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlıyor.

Binalarda yalıtım ile doğal gaz faturasında tasarruf!

İzocam, artan doğalgaz fiyatları ve yaklaşan kış koşullarında faturaları düşürmek için bina yalıtımının sağlayacağı avantajlara dikkat çekiyor. İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, yalıtım ile doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini söyledi...

Bina yalıtımında Avrupa'nın en büyükleri arasındayız!

BETEK Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, bina yalıtım malzemesi üretiminde Avrupa’nın en büyük pazarı olduğumu açıkladı. Küçükoğlu, ''Ülkemizdeki 22 milyon konutun yüzde 80’i hâlâ yalıtımsız. Gidilecek çok yol var'' dedi.

Konforlu ve enerji verimli yapılar için yalıtım şart!

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, ısı yalıtımının öneminden bahsetti. Şen, ''konforlu ve enerji verimli yapılarda sürdürmek istiyorsak; ısı, su, ses ve yangın yalıtımının etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamalıyız" dedi.

Isı yalıtımı ve enerji tasarrufuna vergi düzenlemesi!

Maliye Bakanlığının hazırladığı, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuna yönelik işlemlerin gider yazılması, damga ve harçlardan da istisna tutulması imkanı hayata geçti.

Su yalıtımı bina ömrü ve insan sağlığı için şart!

Tatil sezon yaklaşırken, uzmanlar tatil beldelerinde yıl boyu kapalı kalan yazlıkların sahiplerini, kanserojen etkilerin önüne geçme, bina ömrünü uzatma ve depreme dayanma açısından hayati önemdeki “su yalıtımı” konusunda uyarıyor.

Yalıtım sektörü KDV teşviği bekliyor!

2016 Yılı Eylem Planı'nda yer alan enerji verimliliğine yönelik düzenlemelerin büyük memnuniyet ve heyecan yarattığı yalıtım sektörü, bu önlemlerin hızla somutlaştırılmasını ve sektöre KDV muafiyeti başta olmak üzere teşviklerin verilmesini istiyor.

2018'e kadar 5 milyon konutun ısı yalıtımı yapılmalı!

Enerji verimliliğinin, Türkiye’nin geleceği için stratejik öneme sahip bir konu olduğunu belirten İZODER Başkanı Tayfun Küçükoğlu, “Gelişmiş ülkeler uzun yıllar önce başlayan yalıtım seferberliği ile epey yol aldı." dedi.

Persan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

PERSAN Çatı, Cephe, Yalıtım Sistemleri, tarımdan gıdaya birçok sektörde kullanılan perlit madenini yalıtım malzemelerine uyarlıyor ve böylece ek yalıtım malzemesine ihtiyaç duyulmadan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor.

Türkiye’de enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı bilinci toplantısı 24 Kasım'da!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, “Türkiye’de Enerji Tasarrufu ve Isı Yalıtımı Bilinci” konusunda yaptırmış olduğu araştırmanın çarpıcı sonuçlarını açıklayacak.

Yalıtım sayesinde doğalgaz faturaları yüzde 60 azalıyor!

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte doğalgaz kullanımları da başlıyor. İç ortam sıcaklığını uzun süre muhafaza eden ve içten dışa ısı geçişini engelleyen yalıtım, enerji verimliliğine katkı sağlarken doğalgaz faturalarını da düşürüyor.

Binalarda ısı yalıtımıyla ilgili standartlar uygulanamıyor!

Binalarda ısı Yalıtım kuralları ile ilgili standartlar, Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uygulanamıyor. Bu durum enerji kullanımını arttırıyor.

bina yalıtımı enerji kimlik belgesi Haberi

bina yalıtımı enerji kimlik belgesi

Uzmanlar, yalıtımdan elde edilecek tasarrufun yıllık 10 milyar doları aşabileceğini belirtirken, söz konusu tasarruf miktarıyla 4 tane Boğaz Köprüsü'nün yapılabileceğine dikkat çekti. Fakat yalıtım için vatandaşın maliyetleri nasıl karşılayacağı belirsiz. 


Mevcut binalara belge temini için vatandaşların yetkilendirilmiş enerji verimlilik danışmanlık şirketlerine başvurmaları gerekiyor. İZODER Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Eruslu, tüm binaların yalıtımlı hale gelmesiyle birlikte yılda yaklaşık 10 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğine dikkat çekti. Eruslu, ısı yalıtımıyla elde edilecek tasarrufla yılda 4 köprüyü yapabilecek bir gelirin yalıtım sayesinde elde edilebileceğini...