19 / 05 / 2024

Bina yapma kredisi 2014

Bina yapma kredisi 2014

Boş bir arsanıza bina yapmak istediğinizi ve ancak bina yapabilecek kadar yeterli sermayeye sahip olmadığınızı farz edelim. Bu durumda bankalar boş arsaya bina yapım kredisi verir mi? Bina yapma kredisi nasıl alınır?

Bina güçlendirme kredisi kullanacaklar dikkat! 

İçerisinde yaşadıkları binaları deprem riskine karşı dayanıklı hale getirmek isteyen vatandaşlar Bina Güçlendirme Kredisi’nden faydalanabiliyor. Bina güçlendirme kredisi kullanacakların imdadına yetişen 'Olayın Kolayı' asistanlık hizmeti de sunuyor...

Garanti BBVA'dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı alışveriş kredisi için İzocam’la işbirliği!

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlıyor.

Bina güçlendirme maliyeti ne kadar?

Türkiye'de meydana gelen depremler sonrasında, deprem riski olan binalarda güçlendirme yapma konusu gündeme geldi. Riskli binaların yıkımı yerine alternatif olarak güçlendirme de yapılıyor. Peki bina güçlendirme maliyetleri ne kadar? İşte bina güçlendirme maliyeti...

Artık plansız, kontrolsüz, projesiz bina yapma imkanı yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu 17 Ağustos 1999 depreminde hayatını kaybedenleri anarak, "Artık plansız, kontrolsüz, projesiz bir bina yapma imkanı yok. O konuda taviz vermiyoruz."

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, nasıl alınır?

Son günlerde iyice aşina olduğumuz kentsel dönüşüm kredisi nedir. Riskli bina için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

İstanbul'un acil toplanma merkezleri hazır!

Vali Şahin: "İlk etapta, boş bulunan araziler, geçici toplanma merkezi olarak belirlendi. Onların çoğu zaten imarlı ve sahipli arazilerdi. Dolayısıyla o insanların, arazilerde bina yapma hakkı bulunuyordu." dedi.

Mera Yönetmeliği yayınlandı!

Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Meralara konut yapılabilecek!

Mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapabilecek. Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Meralar da konuta açılıyor!

MERA tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapabilecek. Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Mera tahsisli alanına bina yapabilme izni çıktı!

Mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapabilecek. Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Riskli yapı kredisi veren bankalar!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binası yıkılan hak sahiplerine bazı finansal destekler sunuluyor. Bu doğrultuda anlaşma yapılan bankalar bina inşaatı için kredi veriyor. İşte riskli yapı kredisi veren bankalar..

Eski bina güçlendirme kredisi nasıl kullanılır?

Güçlendirme kredisi kullanmak isteyen kişi ya da kurumların öncelikle güçlendirme yaptırmak istedikleri bina ile ilgili apartman kararı almak zorunda oluyor. Peki, eski bina güçlendirme kredisi nasıl kullanılır?

İzmir'deki kat yüksekliğine Mimarlar Odası'ndan dava!

Mimarlar Odası, Kordon'da 10 metre daha yüksek bina yapma izni" diye bilinen ve Büyükşehir'in, artırılan kat yüksekliklerinin uygulanmasına olanak sağlayan kararının iptali için dava açtı

Bina yapma kredisi 2014 Haberi

Bina yapma kredisi 2014

Bina yapma kredisi nasıl alınır?

Boş bir arsanıza bina yapmak istediğinizi ve ancak bina yapabilecek kadar yeterli sermayeye sahip olmadığınızı farz edelim. Bu durumda bankalar boş arsaya bina yapım kredisi verir mi? Bina yapma kredisi nasıl alınır?


Genellikle bankalarca; kişinin kendi arsası üzerinde konut inşaatı, arazi alımı ve devremülk alımı amaçlara yönelik mortgage kredisi kullandırılmıyor.


Mortgage kredisi sadece aşağıda belirtilen kullanım amaçları için veriliyor;


1- Mesken amaçlı konut satın alımı,

2- Yatırım amaçlı konut satın alımı,

3- Konut ipoteği karşılığında alınan genel destek kredi kullanımı,

4- Mevcut mortgage kredisini yenileme (Refinansman)


Bina yapım kredisi..

Ancak bazı bankalar tarafından mortgage kapsamında olmasa da “İnşaat Tamamlama Kredisi” tüketicilere kullandırılmaktadır. Bu kredinin özellikleri şu şekildedir:


-İnşaat halindeki konutunuzu tamamlamak amacıyla kullandırılır.

- Krediye konu konutun inşaat seviyesinin % 80 ve üzerinde olması gerekmektedir.

- Teminat olarak...