03 / 05 / 2024

bina yönetici ataması

bina yönetici ataması

Bina yönetimi kanunlarına göre, binanın yönetimi bir yönetici veya üç kişiden oluşan yönetim kurulunun çalışmaları ile sağlanabiliyor. Peki bina yönetimi nasıl kurulur, bina yönetimi nasıl seçilir?

14 maddede sitelerde yönetici ve denetici ataması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde yönetici ve denetici ataması" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Ödenemeyen aidatların icra takibi bina yönetimleri için yeni kazanç kapısı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin, bazı bina yönetim firmalarının, vatandaşın geç ödediği her aidat borcu için ayrı ayrı icra dosyası açarak haksız kazanç sağlamaya çalıştığını savundu. Şahin "75 liralık bir aidat için tüketiciden 600 lira çıkıyor" dedi.

Akmerkez GYO yönetici sorumluluk sigortası yaptırdı!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Akmerkez GYO yönetici sorumluluk sigortası yaptırdı.

Saf GYO yönetici sorumluluk sigortası yaptırdı!

Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, toplam yıllık sorumluluk limiti 5 milyon dolar olara yönetici sorumluluk sigortası yaptırdı.

Konsept projeleri bina yönetimine değer katıyor!

Gülçin-Tezcan Okay çiftinin kurduğu ve Cem Babaoğlu'nun üst düzey yönetici olduğu First Class Trust Union, konsept projelerle profesyonel bina yönetiminin İzmir'deki öneminin giderek arttığını açıkladı.

Bilinçli Bina Yöneticisi kavramının kriterleri belirlenmeli!

“Bilinçli Bina Yöneticisi” kavramının kriterlerinin belirlenerek bir standarda oturtulması gerektiğinin altını çizen İsmail Kibici, Avrupa ülkelerinde uygulanan bina yöneticilerine yönelik sertifika programlarının, ülkemizde de zorunlu olmasını önerdi.

Astim Bina Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Astim Bina Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi, Yaşar İnel Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 2 Eylül'de Şişli'de kuruldu.

Profesyonel bina yönetimine sahip projelerin değeri yüzde 20 arttı!

First Class Trust Union'ın Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, profesyonel bina yönetimine sahip projelerin değerinin yüzde 15 ile 20 seviyesinde arttığını söyledi. Okay, konut ve ticari alanların kiralanması konusunda profesyonel çözümler ürettiklerini belirtti.

Sakarya Adapazarı'nda 3 katlı bina yıkıldı!

Sakarya’nın Adapazarı İlçesi'nde belediyenin kaçak yapı olarak belirlediği 3 katlı bina yıkıldı. Bu kapsamda yapılan çalışmalara mahalleli tepki gösterdi.

Sitelerde yönetici kat maliklerinden izin almadan işyeri kiralayabilir mi?

Posta Gazetesi'nin köşe yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu "Sitelerde yönetici kat maliklerinden izin almadan işyeri kiralayabilir mi?'' sorunu yanıtladı. İşte o yazı...

3 maddede sitelerde yönetici ve denetici seçimleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "3 maddede sitelerde yönetici ve denetici seçimleri" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Fatih Balat Yıldırım Caddesi’nde 6 metruk bina yıkılacak!

Tehlike arz eden ve olumsuz koşulların oluşmasına açık metruk yapılarla ilgili çalışma Fatih Balat Yıldırım Caddesi’nden başlıyor…İlk etapta 6 metruk bina yıkım için hazır…

Bina yükseldikçe maliyet artıyor mu?

İnşaatta maliyet deyince akla gelen ilk sorulardan birisi de binalar yükseldikçe inşaat maliyetlerinin artıp artmadığıdır. Doktora tezinin bir parçası olarak inceleyen İnşaat Mühendisi Dr. Burak Türkel, ilginç sonuçlara ulaşmış. Peki bina yükseldikçe maliyet artıyor mu?

bina yönetici ataması Haberi

bina yönetici ataması

Bina yönetimi nasıl kurulur?

Daire ve işyeri gibi bağımsız bölümler ile ortak kullanım alanlarından meydana gelen binaların yönetimi, seçilen bir yönetici veya yönetim kurulu ile sağlanıyor. Peki bina yönetimi nasıl kurulur, diyorsanız bina yönetimi hukuku kapsamında yer alan yasal hükümleri inceleyelim.


Bina yönetimi yönetmeliği, Kat Mülkiyeti Kanunu gibi resmi yazılara göre, yönetimin oluşturulması ana gayrimenkulde sekiz veya sekizden fazla bağımsız bölümün olması halinde zorunlu tutuluyor.


Bina yönetimi seçimi..

Bina yönetimin seçimi ve bina yönetici ataması ile ilgili hükümler Kat Mülkiyeti Kanunun 34. maddesinde açıklanıyor:


Madde 34 – 

Kat malikleri, ana gayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışarıdan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir. Anagayrimenkulün sekiz veya daha fazla bağımsız bölümü varsa, yönetici atanması mecburidir. Anagayrimenkulün...