08 / 05 / 2024

Bina yönetim toplantı tutanağı nasıl yazılır

Bina yönetim toplantı tutanağı nasıl yazılır

Apartman yöneticisi tarafından yılın belirli zamanlarında düzenlenen genel kurul toplantılarına tüm kat maliklerinin katılması gerekiyor. Düzenlenen toplantılarda yöneticinin tutması gereken bina yönetim toplantı tutanağı nedir?

Armoni Bina Tesis Yönetim Limited Şirketi kuruldu!

Armoni Bina Tesis Yönetim Limited Şirketi bugün KArtal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Duygu Önalan tarafından kuruldu.

T Plus Bina Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

T Plus Bina Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Torun ve Muhammet Torun ortaklığında kuruldu.

Joker Emlak Bina Yönetim Ve Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Joker Emlak Bina Yönetim Ve Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Muharrem Borlu tarafından kuruldu.

Konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantıları nasıl organize edilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde konut sitelerindeki yönetim kurulu toplantılarını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konut sitelerinin yönetim kurulu toplantısında kararlar nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde sitelerdeki yönetim kurulu toplantısında kararların nasıl alındığını kaleme aldı.

Babil Bina Ve Tesis Yönetim Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Babil Bina Ve Tesis Yönetim Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün kuruldu.

Bina yönetim planı örneği!

Kanun kapsamında bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmüne sahip olurken, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteriyor. Peki bina yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte bina yönetim planı örneği...

10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "10 maddede site yönetim toplantılarında alınan kararlara itiraz" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kalebent Bina Site Ve Tesis Yönetim Limited Şirketi kuruldu!

Kalebent Bina Site Ve Tesis Yönetim Limited Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Erdal Hamzaoğulları tarafından kuruldu.

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 11 Ocak'ta!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu, 11 Ocak 2021 Pazartesi günü, saat 11.00'de Dikilitaş Mahallesi Yenidoğan Sokak No:36 Sinpaş Plaza Beşiktaş İstanbul adresinde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı düzenleyecek. 

Arı Bina ve Tesis Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arı Bina ve Tesis Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Halkalı'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Sibel Kadıoğlu tarafından kuruldu. 

Site yönetim toplantısında alınan karar nasıl iptal edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Site yönetim toplantısı yapılıyor ve kararlar alınıyor. Ancak onaylatılan deftere ek bir madde yazılıyor. İşin iyi yanı imzalayanlardan biri defterin resmini çekmiş, mahkemeye dava açıyorlar. Bu kararlar geçerli mi? ' sorusunu yanıtladı.

3 maddede site yönetim toplantıları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetim toplantıları" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Bina yönetim toplantı tutanağı nasıl yazılır Haberi

Bina yönetim toplantı tutanağı nasıl yazılır

Bina yönetim toplantı tutanağı nedir?


Apartman yöneticisinin kat maliklerini yılın belirli günlerinde toplantı için bir araya getirmesi gerekiyor. Bu toplantılar Kat Mülkiyet Kanunu'nda yılda en az bir kere olarak zorunlu tutuluyor. Yönetici tarafından düzenlenen genel kurul toplantısına tüm kat maliklerinin katılım göstermesi gerekiyor. Katılamayacak kat malikleri 1.derece akrabalarına veya diğer kat maliklerine yazılı vekalet vermek sureti ile kendilerini kat malikleri kurulunda temsil ettirebiliyorlar. Kat maliklerinin toplantıya katılım gösterebilmeleri için bina yöneticisinin on beş gün önceden genel kurul toplantısı duyurusu yapması gerekli oluyor.


Yapılan bu toplantılarda apartman yöneticisinin bir diğer görevi ise toplantıda genel kurul yönetim defteri ve toplantı tutanağı tutması gerekiyor. Bu toplantı tutanağının ve yönetim defterinin bina yöneticisi tarafından korunması ve saklanması gerekiyor.Bina yönetimi genel kurul toplantısında tutulacak olan tutanakta,...