29 / 04 / 2024

Bina yönetimini şikayet etmek için nereye başvurulur

Bina yönetimini şikayet etmek için nereye başvurulur

Kat malikleri Genel Kurul toplantısında seçilen bina yöneticisinin kat maliklerine ve binaya karşı bazı sorumlulukları bulunuyor. Ancak bina yöneticisi görevlerini yerine getirmez ya da aksatır ise ne yapılabilir? Bina yönetimi nereye şikayet edilir?

Kocaeli'de depremde hasar gören 3 bina yıkıldı!

Kocaeli Karayakuplu ve Belen mevkisinde 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nde hasar gören 3 bina yıkıldı...

Bina yıkımlarında 'asbest' tehlikesi!

Bina yıkımları sırasında toz dumanı ile ortaya çıkan asbest, ölümcül risk taşıyor. Peki asbestten nasıl korunmalı? Hangi önlemler alınmalı? İşte detaylar...

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...

Üsküdar'da önlem alınmadan yapılan bina yıkımına tepki!

İstanbul Üsküdar'da herhangi bir önlem almadan yapılan bina yıkımı çevrede oturan vatandaşların tepkisine neden oldu.

Yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi?

İmar barışından yararlanmak isteyen yüz binlerce kişinin yapı kayıt belgeleri mevzuata aykırı olduğu nedeniyle iptal edildi. Peki yapı kayıt belgesi iptal olan bina yıkılabilir mi? İşte tüm merak edilenler...

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Kahan Mimarlık İnşaat Mobilya Dekorasyon Gıda Otomotiv Bina Yön.Spor Sal.San.Ve Tic.Ltd.Şti. Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Aksoy tarafından kuruldu.

Bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi!

Tesis yönetimi ve profesyonel bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi ve işleyişi kat malikleri dışından seçilen profesyonel yöneticilerin ve firmaların sayılarının artması ile de profesyonel yönetim ve entegre tesis yönetimi bir sektör haline geldi.

Bursa Osmangazi'deki tehlikeli bina yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Kuruçeşme Mahallesi'nde dün gece yarısı aniden çöken ve ayakta kalan bölümleri vatandaşlar için tehlikeli hale gelen iki katlı ahşap bina yıkıldı.

Sitedeki değişikliklere bina yönetimi müdahale edilebilir mi?

Kat malikleri kurulunun verdiği yetki ile site veya bina yönetimi tarafından müdahalenin men'i ve ecrimisil davaları açılabiliyor, yapılmış olan yapılar varsa, değişiklikler varsa eski hale getirilmesi talep edilebiliyor.

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Rize'de riskli iki bina yıkıldı!

Rize'de daha önce yaşanan sel ve heyelanda hasar gören ve riskli olduğu için tahliye edilen iki katlı bina yıkıldı.

Kayseri'de site ve bina yöneticileri pandemi için toplandı!

Kayseri'de İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında site ve bina yöneticileriyle toplandı.

Bina yönetimini şikayet etmek için nereye başvurulur Haberi

Bina yönetimini şikayet etmek için nereye başvurulur

Bina yönetimi nereye şikayet edilir?

Kat malikleri binanın sorunlarını çözmek, yeni fikirler sunabilmek için toplantılar yapması gerekiyor. Yapılan bu toplantılar Kat Mülkiyet Kanunu'na göre yılın belirli günlerinde yapılması gerekiyor. Yapılan bu genel kurul toplantısına tüm kat maliklerinin katılması zorunlu tutuluyor. Katılamayacak olan kat malikleri ise yerine bir vekil göndermesi gerekiyor. 


Taşınmaz üzerinde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm bulunuyor ise o taşınmazda bina yönetimi kurulması zorunlu oluyor. Bina yönetimi genel kurul toplantılarında seçilebiliyor. Yapılan toplantıda oy fazlası olan kat maliki bina yöneticisi olarak atanabiliyor. Bina yönetim kurulu üyeleri kat maliklerinin arasından seçilebileceği gibi dışarıdan da seçilebiliyor.


Ancak seçim yapıldıktan sonra yöneticilerin görevleri kapsamında binayı ilgilendiren tüm konular yer alıyor. Alınmaması gereken kararlar için kat maliklerine danışması gerekiyor. Seçimden sonra bina yöneticisinin görev...