12 / 05 / 2024

binada birinci kot altı

binada birinci kot altı

İmar yönetmeliği esaslarına göre, genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor. Peki, birinci kot nedir? Birinci kot altı nedir?

Kırcami'de kırmızı kot isteği!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Şube Başkanı Aydın, Kırcami bölgesinde, imar yollarında kırmızı kot projesi uygulanmasını ve bunun da imara açılacak alanlar için örnek oluşturmasını önerdi.

Kula Belediyesi yeni hastane için kot çalışmalarına başladı!

Kula Belediyesi yeni hastane yeri için çalışmalarına devam ediyor. Sağlık Bakanlığına yeni hastane yerinin tahsisinin gerçekleşmesinin ardından, hastane yerim kot alma çalışmaları Kula Belediyesi tarafından yürütülüyor.

ABD'de birinci el konut satışları nisan ayında arttı!

ABD’de birinci el konut satışları nisan ayında yüzde 16,6 artarak son 8 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Mimar Selim Erdil'in Ma Vie La projesi birinci oldu!

İZMİRLİ mimar Selim Erdil'in 'Ma Vie La' isimli projesi, Architizer'ın düzenlediği, 'Architizer A+ Awards 2016' yarışmasında, jüri elemelerini geçerek, halk oylamasında birinci oldu.

Binada Turizm Otelcilik Gıda Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Binada Turizm Otelcilik Gıda Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muhittin Bingöl ve Muhammet Mustafa Yaşık ortaklığıyla 50 bin TL sermaye ile 22 Nisan'da Fatih, Cankurtaran Mahallesi'nde kuruldu.

Caner Erkin 25 yıllığına kiraladığı tarihi binada tadilat başlattı!

Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 25 yıllığına kiraladığı Sirkeci’deki tarihi binada tadilat başlattı. İşte o tarihi bina...

Narven’in birinci etap ilk bölümü tamamlandı!

Bolu’da 250 milyon dolarlık yatırımla kurulan, Türkiye’nin ilk termal sağlık kasabası Narven’in birinci etap ilk bölümü tamamlandı.

3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması'nda birinci olan eser Unicera'da sergilenecek!

3. Zeki Yurtbay Tasarım Yarışması’nda birinci olan eser Yurtbay Seramik’te “Luce” adıyla hayat buldu. İç Mimarlık Yüksek Lisans öğrencisi Berk Arıl’ın tasarımı, Luce adıyla, Unicera 2016’da sergilenmek üzere özel olarak üretildi.

Daire sahibinin binada yasal hakkı bulunur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Daire sahibinin binada yasal hakkı bulunur mu?'' sorusunu yanıtladı. İşte Heper'in o yazısı....

Ek hisseli binada kentsel dönüşüm nasıl engellenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu 'Ek hisseli binada kentsel dönüşüm nasıl engellenir?' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

İDTM fuar alanının birinci etap inşaatı bu yıl başlayacak!

Türkiye'nin en büyük fuar alanı yatırımına başlamaya hazırlanan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), uzun vadede tamamlanacak fuar alanının birinci etabı inşaasına bu yıl başlayacak. Birinci 2017'den, projenin tamamı ise 2019'da bitecek.

Türkiye'de 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Kentsel dönüşüm hamlesiyle bugüne kadar 265 bin 684 konut ve 41 bin 652 iş yeri olmak üzere toplam 307 bin 336 bağımsız bölüm içeren 91 bin 213 binada riskli yapı tespiti yapılmıştır." dedi.

Doğalgazlı binada soba yakmanın cezası nedir?

Doğalgazlı binada sobanın kullanılmayacağı kararına rağmen kimi malikler doğalgazlı binada soba yakmaya devam edebiliyor. Peki, doğalgazlı binada soba yakmak yasak mı? Doğalgazlı binada soba yakmanın cezası nedir?

binada birinci kot altı Haberi

binada birinci kot altı

Birinci kot altı nedir?

İmar yönetmeliği esaslarına göre, genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot veriliyor. Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul ediliyor.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, ilgili idare tarafından hazırlanan projesine göre en geç 3 gün içinde belirleniyor.


Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin orta noktası hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul ediliyor.


Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m. veya daha fazla kot farkı bulunması halinde, binanın oturacağı alan kademelendirilmek ve her kademenin orta noktasına rastlayan bordür taşı üst seviyesi (+-0.00) kabul edilmek suretiyle kot belirlenir. 


Ancak her kademenin kendi hizasındaki en düşük bordür kotundan itibaren yüksekliği en...