18 / 05 / 2024

binada hasarı yaratan sorumludur

binada hasarı yaratan sorumludur

Tamer Heper bugünkü yazısında "Onarım ihtiyacı teras katta oturanın kötü kullanımından kaynaklanmış ise bu halde onarımdan bu katta oturan sorumludur" dedi.

Murat Kurum: 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Depremden etkilenen illerimizden 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan hasar tespit çalışmaları çerçevesinde 1 milyon 760 bin binada inceleme yapıldığını söyledi.

Hasar tespiti yapılan bina sayısı belli oldu! İşte il il bina durumu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "13 ilde yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında şu ana kadar 236 bin 410 binada yer alan 1 milyon 279 bin 576 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı." dedi.

Tokat'ta kazı sırasında hasar gören bina tahliye edildi!

Tokat'ta temel kazısı esnasında bir binada hasar meydana geldi. 48 kişinin yaşadığı bina tahliye edildi.  

Deprem sonrası Kütahya'da 41 bina hasar aldı!

Kütahya'da 31 Ağustos'ta meydana gelen deprem sonucunda yapılan tespit çalışmalarında 41 binada hasar tespit edildi. 

Deprem sonrası Kütahya'da 15 bina hasar aldı!

Kütahya'da dün meydana gelen deprem sonucunda yapılan tespit çalışmalarında 15 binada hasar tespit edildi. 

Rize'deki selde 47 bina yıkıldı, 99 binada ağır hasar var!

Hasar tespit çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Rize'de, 47 bina yıkıldı, 99 binada ise ağır hasar tespit edildi.

Rize'de 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Rize'de meydana gelen sel ve heyelandan sonra toplamda 1198 binada hasar tespit çalışması yapıldı...

Rize'de 1039 binada hasar tespit çalışması yapıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı teknik ekipleri tarafından, yaşanan sel felaketleriyle gündeme gelen Rize'de toplam 1039 binada hasar tespit çalışmaları yapıldı.

48 bin binada ağır hasar olacak!

CHP’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunduğu raporda; olası bir 7.5 şiddetindeki depremde İstanbul’da ortalama olarak 48 bin binada ağır veya çok ağır hasar, 146 bin binada ise orta hasar oluşacağı belirtildi.

Başakşehir Belediyesi, hasar tespiti için İzmir'e ekip gönderdi!

Başakşehir Belediyesi, İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında kentte yürütülen hasar tespit çalışmalarına katıldı. Belediyeye ait ekipler 382 binada çalışma gerçekleştirdi.

İzmir'de 145 bin 677 binada hasar tespit çalışmaları tamamlandı!

İzmir depremiyle ilgili hayata geçirilen çalışmalar hakkında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de 145 bin 677 bina ile 737 bin 291 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladıklarını açıkladı.

Kocaeli’de 1.502 binada hasar tespit edildi!

17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Kocaeli’de 1.502 adet hasarlı binanın olduğu tespit edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasarlı binalar için çalışmalara başladı.

İzmir'de 130 bin 921 binada hasar tespiti yapıldı!

İzmir’de bugün yoğun yerleşim alanı olan Bornova, Balçova ve Menemen ovası da şehrin gelecek planlaması gündeme geldi. Soyer, “Tarıma öteden beri destek veren bir belediye başkanı olarak bu konudaki hassasiyetimizi daha üste çıkaracağız. Ovaya bina yapmak hem tarım alanı kaybına neden oluyor" dedi.

binada hasarı yaratan sorumludur Haberi

binada hasarı yaratan sorumludur


Beş katlı apartmanımızda çatı hariç her katta iki daire var. Çatı katı etrafı teras tek dairedir. Ancak terasta yapılan mobilya onarımı, odun kömür kırma nedeni ile tahribata uğramıştır. Yağmurda alt katlara su akmaktadır. Bunun onarılması şarttır. Bu onarımdan kim sorumludur? Onarımı kat malikleri yaptırmak istemiyor, kim yaptırmalıdır? • G.S.




Bir binanın terası ortak alanlardandır. Bu yerden istifade etmeseler de, her hangi bir eşya koymasalar da bu yer ortak alandır ve her türlü onarımın veya sakımın yapılması halinde masrafa katılmak zorundadırlar.


Bazı teraslara çatı katının içinden çıkılır, bu halde teras adeta çatı katında oturana tahsis olunmuştur ama buna rağmen burası ortak alandır, onarıma tüm kat malikleri katılmalıdır. Ancak bunun da elbette istisnası vardır. O da şudur: Onarım ihtiyacı teras katta oturanın kötü...