03 / 05 / 2024

binalar doğal afetlere dayanıklımı

binalar doğal afetlere dayanıklımı

Bina ve yapılar en başında tayfun, deprem, sel gibi doğal felaketlerin etkilerine dayanacak şekilde tasarlanmadıkları için zarar görüyor ya da yıkılıyor. Yeni tasarım araçları ile depremlerde can ve mal kaybının önüne geçmek mümkün.

Sigorta şirketlerinden doğal afetlere karşı yeni sigorta paketleri geliyor!

Son dönemlerde artan doğal afetler KOBİ’lerin sigortaya olan talebinde yoğunluk oluşturdu. Sigorta şirketleri ise deprem, su baskını, yıldırım, yangın gibi çok sayıda doğal afete karşı koruma hizmeti veren sektörlere özel KOBİ sigorta paketleri sunmaya başladı.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu: Doğal afetlere dayanıklı konut herkesin hakkı!

CHP’nin hazırladığı ‘Afet ve Aşırı Doğa Olayları Politika Belgesi’ne ön söz yazan Kılıçdaroğlu, afet risklerini azaltmak için çeşitli önerilerde bulundu. CHP lideri, doğal afetlere dayanıklı konut hakkına erişmenin herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

Doğal afetlere dayanıklı binalar inşa edilmeli!

İstanbul'da yaşanan sel felaketinin ardından konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, ''doğal afetlere dayanıklı binalar inşa edilmeli'' dedi.

Yakup Kutluca: Doğal Afetlere çare kentsel dönüşüm!

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Yakup Kutluca, 28 Şubat Sivil Savunma Günü için kutlama mesajı yayınladı. Kutluca, doğal Afetlere karşı kentsel dönüşümün iyi bir çare olduğunu belirtti.

İZSU doğal afetlere karşı Japonlarla işbirliği yapacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin kanal sistemini doğal afetlere karşı güçlendirmek için Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Sendai Belediyesi ile birlikte çalışacak.

Türkiye GSYİH'sinin 88,5 milyar doları doğal afetlerin tehdidi altında!

Lloyd's’un 'Şehir Risk Endeksi' araştırmasına göre, Türkiye'nin en büyük 8 ekonomik merkezinin doğal afetlere karşı sigorta teminatı eksiği nedeniyle ülkenin GSYİH'sinin 88,5 milyar doları doğal afetlerin tehdidi altında.

Binalar doğal afetlere dayanacak şekilde tasarlanmıyor!

Bina ve yapılar en başında tayfun, deprem, sel gibi doğal felaketlerin etkilerine dayanacak şekilde tasarlanmadıkları için zarar görüyor ya da yıkılıyor. Yeni tasarım araçları ile depremlerde can ve mal kaybının önüne geçmek mümkün.

Ayşe Hasol Erktin: Yeşil binalar doğal çevrenin korunması için önemli bir fırsat!

Çevre Günü dolayısıyla yeşil binaların önemine dikkat çeken Has Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, yeşil binaların doğal çevrenin korunması için önemli bir fırsat olduğuna işaret etti...

Ayşe Hasol Erktin: Yeşil binalar doğal çevrenin korunması için önemli bir fırsat!

Çevre Günü dolayısıyla Yeşil Binaların önemine dikkat çeken Has Mimarlık Kurucu Ortağı Ayşe Hasol Erktin, yeşil binaların doğal çevrenin korunması için önemli bir fırsat olduğuna işaret etti.

Karşıyaka'da Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi açıldı!

İzmir metropolünün önemli ilçeleri arasında yer alan Karşıyaka, doğal afetlere yönelik hazırlıklarına önemli bir halkayı da ekleyerek Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezi'ni hizmete açtı. Karşıyaka Belediyesi depreme hazır...

Doğal taşlarla inşa edilen binalar daha çok tercih edilmeye başladı!

SON yıllarda tamamen doğal taşlarla inşa edilen binalar daha çok tercih edilmeye başladı. Çanakkale'nin bir köyünde 24 bin TL 'ye eski bir köy evi de alabilirsiniz, Çeşme Alaçatı'da 1 milyon 250 bin TL' ye lüks bir taş ev de...

binalar doğal afetlere dayanıklımı Haberi

binalar doğal afetlere dayanıklımı

İnsanlığın başından beri dünyanın her yerinde yaşamı tehdit eden doğal afetlerin başında, yıkıcı etkisiyle depremler geliyor. Deprem kuşağında bulunan ülkemizde de son 100 yılda büyüklüğü 6 ve üzerinde gerçekleşen 60’a yakın depremde 82 bine yakın kişi hayatını kaybetti. Deprem gerçeğiyle en acı biçimde yüzleştiğimiz olay, 17 Ağustos 1999’da yaşadığımız, insanları uykuda yakalayan korkunç İzmit depremi oldu. Bu depremde resmi rakamlara göre 18 bine yakın vatandaşımızı kaybettik. Resmi olmayan rakamlar ve iddialar, bu rakamın çok daha üzerindeydi. 17 Ağustos depreminden bu yana uzmanlar, Marmara Bölgesi’nde 30 yıl içinde en az 7,2 şiddetinde bir deprem beklendiği uyarısında bulunuyor ve böyle bir durumda 30 bin kişinin yaşamını kaybedebileceğini vurguluyor. 450 – 500 bin gibi bundan çok daha yüksek tahminlerde bulunan uzmanlar da...