16 / 05 / 2024

binalar engellilere yönelik düzenlenecek mi

binalar engellilere yönelik düzenlenecek mi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Goalball Turnuvası Kupa Töreni'nde yaptığı açıklamada yol, park, kaldırım ve binaların engellilere yönelik düzenlenmesi amacıyla yeni planlama yaptıklarını belirtti.

Depremde hasar alacak binaların yüzde 90'ı güçlendirmeyle kurtarılabilir!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada "Depremde hasar alacak binaların yüzde 90'ı güçlendirmeyle kurtarılabilir" dedi.

ABD'nin Türk çeliğine yönelik ilave vergi kararı anayasaya aykırı bulundu!

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'den ithal edilen çeliğe yönelik olan gümrük vergisini iki misline çıkarma kararının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi. 

Fed işletmelere yönelik kredi programını başlattı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerini hafifletmek için uygulamaya koyduğu küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik kredi programı kapsamında bankaların başvurularını almaya başladı.

İzmir Tire'de metruk binaların yıkımına başlandı!

İzmir Tire'de, yıkılmak üzere olan metruk binaların yıkımına başlandı. Yıkım öncesinde çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. 

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden vakıf arazilerinin kiralanmasına yönelik açıklama! 

Vakıflar Genel Müdürlüğü, bazı yayın organlarında yer alan, vakıf arazilerinin kiralanmasına yönelik haberlerin asılsız olduğunu açıkladı...

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalar mecliste!

İzmir'de depreme dayanıklı okullar yapılmasına yönelik çalışmalara ve riskli binalarda eğitim yapılamaması durumunda alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AYD'den AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nce (AYD), halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de talepleri dikkate alınarak, alışveriş merkezlerinin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı alındı.

Asbestli binaların yıkımıyla ilgili soru önergesi!

Asbestli binaların yıkımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Asbestli binaların yıkımı için yönetmeliğin yenilenmesi TBMM'de!

Asbestli binaların yıkımına yönelik yönetmeliğin yenilenmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sent Antuan Kilisesi'nin satışının durdurulmasına yönelik tedbir kararı devam edecek!

Sent Antuan Kilisesi'nin mülkiyet haklarına sahip olduklarını iddia eden İtalya Kraliyet Ailesi mensuplarının varisleri adına, kilise ve kilisedeki taşınmazların satılması için kilise yetkililerince alınan ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasına yönelik talep reddedildi...

Çin, ABD tarım ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarında adım attı!

ABD Tarım Bakanlığı, Birinci Faz Ekonomi ve Ticaret Anlaşması doğrultusunda, kümes hayvanları, patates ve hayvan yemi gibi ürünlerin de aralarında olduğu ABD'nin tarımsal ürünlerine yönelik ithalat kısıtlamalarının Çin tarafından kaldırılmaya başlandığını aktardı.

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik değişiklik TBMM'den geçti!

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik olarak yapılan değişiklikle proje finansmanı, proje finansman fonu ve projeye dayalı menkul kıymet hususları yeniden düzenleniyor.

Bahçelievler'de riskli binaların yıkımı devam ediyor!

İstanbul'da meydana gelen 5,8 şiddetindeki depremin ardından Bahçelievler’de boşaltılan riskli binaların yıkım çalışmaları devam ediyor...

binalar engellilere yönelik düzenlenecek mi Haberi

binalar engellilere yönelik düzenlenecek mi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yol, park, kaldırım ve binaların engellilere yönelik düzenlenmesi amacıyla yeni planlama yaptıklarını belirterek, "Görme engelli vatandaşlarımız için yollarda, asansörlerde sinyalizasyon ve yönlendirme mekanizmaları olacak. Kaldırımlarda engellilerin geçişine engel olan gereksiz tabelalar kaldırılacak. Kent ulaşımında rampa sistemleri artırılacak." dedi.


Bakan Sarı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Oran yerleşkesinde, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen "Goalball Turnuvası Kupa Töreni"ne katıldı. 


Final maçının ardından konuşma yapan Sarı, sözlerine, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen 8 askere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileyerek başladı.


Kupa törenine onur konuğu olarak katılan, Dünya İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İlhan Çıtak'ı da gönülden kutladığını belirten Sarı, "Karşımda gördüğüm insanlar, yaşamdan zevk almayı bilen, hayallerinin peşinden inatla koşan, 'engel' kelimesini sözlükte bırakan en özel...