19 / 05 / 2024

Binalarda amortisman oranı 2015

Binalarda amortisman oranı 2015

Duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşüne amortisman deniyor. Amortisman hesabında kullanılacak olan oranlar devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, binalarda amortisman oranı 2015!

Plazalardaki boşluk oranı son 10 yılın en yüksek seviyesinde!

2019 yılı İstanbul’da son on yılın en düşük ofis kira ortalamalarının görüldüğü dönem oldu. Düşen fiyatlara rağmen Beşiktaş, Levent, Maslak hattını kapsayan Merkezi İş Alanındaki A sınıfı binalarda ofis boşluk oranı yüzde 32,7’ye ulaşarak son on yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Binalarda depremin etkisini yüzde 80 azaltan sistem!

Arka arkaya yaşanan depremler sonrası Ankara'da özel bir firma, binalarda depremin şiddetini yüzde 80 oranında azaltabilen deprem izolatörleri sistemini geliştirdi...

Deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek!

İstanbul'da çok sayıda tarihi bina, yüksek yapı ve altyapı sistemlerinde kurulan yapı sağlığı izleme sistemleri ile deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek.

Türkiye'deki emlak yatırımlarında amortisman süresi 19,5 yıl!

Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi Aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalırken, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5,79 oranında artış kaydetti. Aralık ayında amortisman süresi ülke düzeyinde 19,5 yıl, yıllık brüt getiri oranı ise yüzde 5,24 olarak açıklandı. 

Kira gelirinde amortisman indirimi!

Amortisman, binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, kira gelirinde amortisman indirimi nasıl yapılır? İşte amortisman indirimi..

Amortisman oranları 2016!

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman oranları nelerdir? İşte amortisman oranları 2016..

Kat bahçesi oranı nedir?

Kat bahçeleri; Binalarda yeşil bir görünüm elde etmek ve bina içinde yeşil doku ile iç içe yaşanmasını sağlamak amacıyla yapılıyor. Peki, kat bahçesi oranı nedir? Kat bahçesi emsal hesabı nasıl yapılır?

Amortisman hesaplama yöntemleri!

Amortisman binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak biliniyor. Peki, amortisman hesabı nasıl yapılır? İşte, amortisman hesaplama yöntemleri!

Gayrimenkulde amortisman oranı!

Taşınmaz üzerindeki iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmaya amortisman deniyor. Amortisman devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, gayrimenkulde amortisman oranı!

Binalarda amortisman oranı 2015!

Duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşüne amortisman deniyor. Amortisman hesabında kullanılacak olan oranlar devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, binalarda amortisman oranı 2015!

Amortisman sınırı 2015!

Amortisman duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşü olarak tanımlanıyor. Amortisman oranı ise,yıpranma payı olarak biliniyor. İşte, amortisman sınırı 2015!

Amortisman oranları 2015!

Amortisman değer kaybı olarak biliniyor. Amortisman oranı ise yıpranma payı anlamını taşıyor. Amortisman oranları her yıl yeniden belirleniyor. İşte, amortisman oranları 2015!

Arazi emlak vergisi oranı 2015!

Emlak vergisi için ödenecek bedel, binalarda, arsa ve arazilerde farklı oranlarde hesaplanıyor. Peki, bir arazi için ne kadar emlak vergisi ödenir? İşte arazi emlak vergisi oranı 2015...

Binalarda amortisman oranı 2015 Haberi

Binalarda amortisman oranı 2015

Binalarda amortisman oranı 2015!

Amortisman; duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşü olarak karşımıza çıkıyor. Devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor.


Uygulamada amortisman, iktisadi kıymetlerin değerlerinin bu kıymetlerin kullanılabileceği sürede yok edilmesi, diğer bir deyişle iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmanın gider/maliyet unsuru olarak kayıtlara alınması işlemi oluyor. 


Binalarda amortisman oranı 2015!


Amortismana Tabi İktisadi Kıymetler Faydalı Ömür (Yıl) Normal Amortisman Oranı

Binalar

Ticari, sınai, zirai ve mesleki işletmelerin idare binaları ile bunların sağlık ve sosyal hizmetlerinde kullandıkları binalar, ticarethane, muayenehane, yazıhane, banka, sigorta, pansiyon, otel, okul, hamam, banyo binaları, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, depo, ardiye, kapalı spor sahaları binaları, spor sahalarındaki tribünler ve benzeri hizmetlere tahsis olunan sair binalar, ikamete...