18 / 05 / 2024

binalarda arkaya çıkma

binalarda arkaya çıkma

PLANLI Alanlar İmar Tip Yönetmeliği’nin 1 Haziran’da uygulamaya girecek geçici 6. maddesi iki yıl erteleniyor. Sözkonusu madde binalarda öne, yana ve arkaya doğru çıkmaları yasaklayıcı hükümler içeriyordu.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Binalarda kat çıkma dönemi sona eriyor! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önümüzdeki ay hayata geçirilecek olan BKS uygulaması ile binalarda kat çıkma ve kolon kesme uygulamalarının önüne geçilecek. 

Binalarda depremin etkisini yüzde 80 azaltan sistem!

Arka arkaya yaşanan depremler sonrası Ankara'da özel bir firma, binalarda depremin şiddetini yüzde 80 oranında azaltabilen deprem izolatörleri sistemini geliştirdi...

Binalarda çıkma mesafeleri 2017!

Yeni İmar Yönetmeliği gereğince binalarda taban alanı dışında çıkma yapılabiliyor. Peki, binalarda çıkma mesafeleri 2017 nelerdir?

Gemlik'te 50 bin kişi riskli binalarda yaşıyor!

GEMPORT'taki hisse satışıyla ilgili özel açıklamalarda bulunan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz acı ve çarpıcı bir gerçeği de gözler önüne serdi: “Gemlik’te 50 bin vatandaşımız 'Tabutluk' tabir edilen binalarda yaşıyor.”

6 ilde binalarda enerji verimliliği semineri düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik, farklı iklim bölgelerini temsilen 6 ilde seminerler düzenlenecek.

Eskişehir'de Binalarda Enerji Verimliliği Çalıştayı düzenlendi!

Büyükşehir Belediyesi sürdürülebilir şehircilik çalışmaları kapsamında binalarda enerji verimliliğini desteklemek ve iş birlikleri için uygun ortam yaratmak amacıyla sektördeki paydaşları bir araya getiren ‘Binalarda Enerji Verimliliği İçerik Geliştirme Çalıştayı’ düzenledi.

Kamuya ait binalarda yangın merdiveni şart!

Kamuya açık yüksek katlı binalarda, yangın merdiveni ile ilgili yasal düzenleme bulunmasına rağmen, inşaat aşamasında bu önemli ayrıntıya dikkat edilmiyor. Kamuya ait çok katlı birçok binada da yangın merdiveni yok.

Kale Yapı ile binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayın!

Kale Yapı'nın binalarda ısıtma ve soğutma için harcanan enerjide yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayan tasarımı ‘Kale Mantolama’, aynı zamanda yangın ve ses yalıtımına da katkıda bulunarak sağlıklı yaşam alanları sunuyor.

İsrail, Batı Şeria'daki Filistinlinin evini yıkma kararı aldı!

İsrail, bir Yahudi yerleşimciyi bıçaklayan ve daha sonra ordu tarafından öldürülen Filistinlinin evini yıkma ve ailesinin çalışma ruhsatını geri alma kararı aldı.

Binalarda yakıt ortak gider midir?

Posta Gazetesi'nin yazarlarından Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun "Binalarda yakıt ortak gider midir?" sorusuna yanıt verdi. İşte Tamer Heper'in o yazısı..

KMA Internatıonal İnşaat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

KMA Internatıonal İnşaat Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mohammad Amın Kraız ve Mobarak Kreız ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 30 Mayıs'ta Fatih, Molla Gürani Mahallesi'nde kuruldu.

Ozan Tüzün: Binalarda sığınak yapılmıyor!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, binalarda sığınak olarak projelerin yapıldığını ancak, projenin dışında bina içerisine sığınakların yapılmadığını söyledi.

binalarda arkaya çıkma Haberi

binalarda arkaya çıkma

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, inşaat sektöründen gelen talepler üzerine imar düzenini baştan aşağı yenileyen ‘Planlı Alanlar İmar Tip Yönetmeliği’nin 1 Haziran’da uygulamaya girecek geçici 6. maddesini iki yıl ertelemeye hazırlanıyor. Değişiklikle ilgili yazının Başbakanlığa gönderildiği öğrenilirken, düzenlemeyle mülkiyetle ilgili hak kayıplarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. İki yıl ertelenen düzenleme binalarda öne, yana ve arkaya doğru çıkmaları yasaklayıcı hükümler içeriyordu. İnşaat sektörü temsilcileri ertelemenin sektörü rahatlatacağını düşünüyor.


SEKTÖR RAHAT NEFES ALIR


Bakanlıkla sektör temsilcilerinin bir süredir devam eden görüşmeleri olumlu sonuç verdi. Buna göre söz konusu yönetmeliğin geçici 6. maddesiyle ilgili sektörün çekincelerini olumlu karşılayan bakanlık, 1 Haziran 2014’te yürürlüğe girecek olan maddenin 2016 yılına ertelenmesi için Başbakanlığa yazı gönderdi. İlgili madde binalarda öne, yana ve arkaya doğru çıkmaları yasaklayıcı hükümler içeriyordu. Yönetmeliğin...