05 / 07 / 2024

binalarda asansör denetimleri

binalarda asansör denetimleri

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, asansörlerde yapılan periyodik muayenelerle ilgili "Bu sene ikinci etap muayeneleri yapıyoruz, yüzde 62 olan olumsuzluk oranının yüzde 19'lara düştüğünü gördük" dedi...

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Çok katlı binalarda akıllı asansör entegrasyonu ile verimlilik!

Sensormatic’in sağladığı entegrasyon çözümü ile çok katlı binalarda çalışanların, şirketlerin ve bina yönetimlerinin en büyük sorunlarından biri olan asansör kapasitesi ve güvenliği sorunu tarihe karışıyor.

Yeni imar yönetmeliğinde asansör maddeleri!

1 Ekim 2017 itibari ile yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği ile binalardaki asansör zorunluluğu değişti mi? Kaç katlı binalarda asansör yapılması zorunlu olacak?

Asansör zorunluluğu 2017!

Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni imar yönetmeliği kapsamında binalarda asansör uygulaması yeniden düzenlendi. İşte yönetmelikte yer alan asansör hükümleri..

Gaziantep Şehitkamil'de asansör denetimleri başladı!

Şehitkamil Belediyesi ve MTB Enerji Mühendislik Şirketi işbirliğince yapılan protokol çerçevesinde ilçe genelinde binaların asansörleri mercek altına alınarak, denetimleri başladı.

Yapılarda asansör sayısı 500 bine dayandı!

Fikri Işık, yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 asansör bulunduğunu, bakanlıkça yetkilendirilen 25 A tipi muayene kuruluşunca, her asansöre yönelik yılda bir defa periyodik kontrol yapıldığını bildirdi.

Ankara'da asansör riski tavan yaptı!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Yapı kullanım izni almış binalarda toplam 477 bin 386 adet asansör var. Bakanlıkça yetkilendirilen 25 adet A tipi muayene kuruluşunca her asansöre yönelik olarak yılda bir defa periyodik kontrol yapılıyor" dedi.

Binalara 10 kişilik asansör zorunluluğu geliyor!

Asansörler, 1 Ocak 2017 tarihinden sonra yapılacak tüm binalarda engelli erişimine uygun olarak tasarlanacak. Her binada en az 10 kişilik bir asansör olacak.

Kleemann MaisonLift panoramik asansör sistemi üretiyor!

Asansör üreticisi Kleamann, binalara 'panoramik' çözüm getiriyor. Asansör planlaması yapılmamış binalarda da uygulanabilen bir sistem olan MaisonLift asansör sisteminde asansör modelleri panoramik camdan üretiliyor.

Kleemann ‘panoramik’ asansör üretiyor!

Asansör üreticisi Kleamann, binalara ‘panoramik’ çözüm getiriyor. Asansör planlaması yapılmamış binalarda da uygulanabilen bir sistem olan MaisonLift asansör sisteminde modeller panoramik camdan üretiliyor. İşte ayrıntılar...

Binalarda asansör yenilenmesi için ücret katlara göre mi paylaşılır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında binalarda Binalarda asansör yenilenmesi için ücret katlara göre mi paylaşılır sorusuna yanıt verdi..

Hyundai Asansör’den, güvenlik için bir milyon test!

İnşaat sektöründeki hareketlilik, sektörün olmazsa olmazı asansörlere olan talebi de artırırdı. Son dönemde ardı ardına yaşanan kazalar ise asansör ve iş güvenliği konusunu gündeme getiriyor.

Beşiktaş'tan asansör kazası açıklaması!

BJK Beşiktaş İnşaat ve Ticaret AŞ'den yapılan açıklamada, yapımı süren Beliktaş Vodafone Arena'da bir işçinin asansör boşluğuna düşerek belinin kırıldığı yönündeki haberin asılsız olduğu bildirildi.

binalarda asansör denetimleri Haberi

binalarda asansör denetimleri


Şentürk, Gebze'deki Kalite Kampüsü'nde gerçekleştirilen iftar programının ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'de standartların hakim olabilmesi, hizmet kalitesinin yükseltilebilmesi ve tüketicilerin aldatılmasının önlenmesi için TSE'nin 59 yıldır mücadele verdiğini belirterek, son yıllarda bu mücadelesine ihracatçıların küresel pazarlara ulaşabilmek için ihtiyaç duyduğu sertifikasyon çalışmalarını da eklediğini söyledi.


Bugün 3 bin kişinin üzerinde bir insan kaynağıyla hizmet verdiklerini dile getiren Şentürk, Türkiye'nin bir çok şehrinde teşkilatları bulunduğunu ve yurt dışında da 35 noktada hizmet verdiklerini kaydetti.


Şentürk, TSE'nin Türkiye'de kalite bilincinin arttırılması için çalışmalar yaparken bir yandan da ülkede çok ihmal edilen ürün ve hizmet güvenliği konusundaki açığı kapatmaya çalıştığına dikkati çekerek, bir yıldır asansör konusunda muayene hizmetlerine başladıklarını hatırlattı.


İlk etap muayenelerde asansörlerin yüzde 62'sinin acil kullanım dışı bırakılması gerektiğinin ortaya çıktığını anımsatan Şentürk, "Bu...