23 / 11 / 2024

binalarda çevreci özellikler

binalarda çevreci özellikler

Kentsel yaşam alanlarına değer katması, güneş enerjisinden yararlanma, doğal ışıktan yararlanma ve enerji tasarrufu sağlaması gibi özellikler, binaların değerini artırıyor

Koronavirüs salgını sonrası binalarda değişim başladı!

Tüm dünyayı etkileyen koronovirüs yaşam standartlarını bir hayli etkilerden bu değişim kuşkusuz binalarda yaşandı. Bu dönemde okullarda kullanabilir alanlar ve doğal havalandırma gibi özellikler aranmaya başladı.

Eski binalarda enerji kimlik belgesi için son tarih!

Bir binanın enerji tüketimini ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Enerji kimlik belgesi yeni binalarda hemen alırken sski binalarda enerji kimlik belgesi için son tarih nedir?

Binalarda enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Peki, binalarda enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Binalarda mantolama nasıl yapılır?

Mantolama kısaca, binaların ısı yalıtım levhaları ile kaplanması uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama ile ısı tasarrufu sağlanıyor. Peki, binalarda mantolama nasıl yapılır?

Binalarda mantolama yapma zorunluluğu!

Mantolama adı verilen Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemleri uzun yıllar öncesinden Avrupa ülkelerinde standartlarla çerçevelenmiş ve enerji tasarrufu amaçlı kullanılmaya başlanmış bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. İşte, binalarda mantolama yapma zorunluluğu

Yeni binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu!

Isı yalıtımı binaların ve çatıların dış bölümlerine bakan duvarların veya tesisat borularına ve havalandırma bölümlerine yapılıyor. Peki, yeni binalarda ısı yalıtımı zorunluluğu var mıdır?

Eski binalarda ısı yalıtımı mecburiyeti!

Isı yalıtımı uygulaması, binalarda ısı kayıplarının azaltılması ve enerji tasarrufu sağlanabilmesi için yapılıyor. Peki, Kanun gereğince, eski binalarda ısı yalıtımı mecburiyeti var mıdır?

Riskli binalarda acilen kentsel dönüşüm yapılmalı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tabi afet olan lodosun tahmin edilebildiğini ancak depremin zamanının tahmin edilemediğini belirterek, "Riskli binalarda acilen kentsel dönüşüm yapılmalı''dedi.

Tarihi eser binalarda vergi muafiyeti devam ediyor mu?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu gereğince tarihi eser binalarda vergi muafiyeti bulunuyordu. Peki, 6552 sayılı Torba Yasa ile tarihi eser binalarda vergi muafiyeti devam ediyor mu?

Su yalıtımsız binalarda yüksek risk!

Su yalıtımsız binalarda yüksek risk bulunuyor. Canpa Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan depremden korkmadan evlerinde konforlu yaşamak isteyenlerin, öncelikle binalarında su yalıtımı olup olmadığına bakmalarını istedi.

Binalarda yönetici bulunması kanunen zorunlu mudur?

Apartman yöneticisi kat maliklerinden seçilebileceği gibi dışarıdan birisi de aday olabiliyor. Bina yönetici kat malikleri toplantısında seçiliyor. Peki, binalarda yönetici bulunması kanunen zorunlu mudur?

Kentsel dönüşüm, çevreci binalar için fırsat!

Türkiye için önemine dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için de bir fırsat olduğunu da söyledi.

İbrahim Tuza: Çevreci ürünlerle geleceğe yatırım yapıyoruz!

Enerji Verimliliği Haftası'nda enerji tasarrufunun, ithalatta bağımlı bir ülke olan Türkiye'nin önemini belirten Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar için fırsat olduğunu söyledi.

binalarda çevreci özellikler Haberi

binalarda çevreci özellikler

Türk ekonomisinin yüzde 9.6 büyüdüğü yılın ilk 9 aylık döneminde inşaat sektöründe de çift haneli büyümenin devam ettiğini belirten İnşaat Malzemesi Sanayicileri Demeği (İMSAD) Başkam Hüseyin Bilmaç, "Kendi kaynaklarıyla iyi bir performans ortaya koyan sektörün, bu olumlu görünümünü 2012'de sürdürmesi için hükümetin kentsel dönüşüm ve binalarda enerji verimliliği projelerine ağırlık vermesi kritik önem taşıyor. Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyümesi öngörülen bir ortamda 2012 yılında inşaat sektörü büyümesinin de yüzde 7-7.5 oranında olabileceği açıklandı.

Enerji verimliliğine odaklanın
İMSAD yılın son ekonomi toplantısını gerçekleştirdi. İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bilmaç, "Bu dönemde inşaat sektörünün büyüme hızında yavaşlama yaşansa da çift haneli gelişim devam etti. İnşaat sektörü, üçüncü çeyrekte yüzde 10.6 büyüdü. Böylece sektör büyüklüğü 15.03 milyar TL düzeyinde oluştu. Büyümede sektörün kaynaklarım...