28 / 04 / 2024

binalarda ekb zorunlu mu

binalarda ekb zorunlu mu

Bina enerji kimlik belgesi; binanınızın enerji sınıfının belirlendiği binanın enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye deniyor. İşte, bina enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu!

Bu binalarda oturanlar aman dikkat! 1 Ocak’tan sonra resmen zorunlu olacak!

Yılbaşından sonra pek çok yenilik geliyor. Bazı yapılar içinde karar verildi. 1 Ocak’tan sonra zorunlu hale gelecek. İşte detaylar!

Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince Enerji Kimlik Belgesi alınıyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda kapıcı dairesi olması zorunlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kapıcı dairesi olmayan binalarda kapıcı olup olmayacağını kaleme aldı. 

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Yeni yapılacak binalar için zorunlu oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Kurum, "Binalarda yağmur suyu toplama sistemini zorunlu hale getirdik" dedi.

Yeni binalarda yeşil dönüşüme start verildi!

Suyun tasarruflu kullanılması tüm dünyanın gündeminde yer alırken, buna yönelik uygulamalar da gün geçtikçe artıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni binalarda yağmur sularının toplanıp kullanılmasını zorunlu tuttu...

Yeni yapılacak binalarda zorunlu oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, doğal su kaynaklarının korunması için, 2 bin metrekarenin üzerindeki parsellere yapılacak binalarda yağmur suyu toplama sisteminin zorunlu yapıldığını duyurdu.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

Enerji Kimlik Belgeli bina sayısı 1 milyonu aştı!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alanların sayısı 1 milyonu geçti. Yeni binalarda alınması zorunlu olan belge, pek çok konuda avantaj sağlıyor. Yüksek enerji verimliliğine sahip binalar kiracıları da, ev sahiplerini de mutlu ediyor...

Enerji Kimlik Belgesi C'den düşük yeni binalar ruhsat alamayacak!

İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğunun 1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe girdiğine vurgu yaparak yeni binalarda EKB sınıfının en düşük C sınıfı olması gerektiğini ifade etti. Uygulamada ısı yalıtımı Enerji Kimlik Belgesi C’den düşük olan binalar ruhsat alamayacak...

Belgesiz ev satılamayacak ve kiralanamayacak!

Türkiye'deki tüm binalarda zorunlu hale getirilen enerji kimlik belgesi (EKB) uygulaması başladı. Milyonlarca vatandaş enerji kimlik belgesi olmadan bina alım satım ve kira işlemi yapamayacak.

Enerji Kimlik Belgesi'nde son gün uyarısı!

Türkiye'deki tüm binalarda zorunlu hale getirilen enerji kimlik belgesi (EKB) uygulamasında son günlere girildi. Milyonlarca vatandaş enerji kimlik belgesi olmadan bina alım satım ve kira işlemi yapamayacak.

Yeni binalarda otopark zorunluluğu 2018!

22 Şubat 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Yeni Otopark Yönetmeliği, 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Yeni binalarda otopark zorunlu olacak..

binalarda ekb zorunlu mu Haberi

binalarda ekb zorunlu mu

Bina enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu!

Binanınızın enerji sınıfının belirlendiği binanın enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye bina enerji kimlik belgesi deniyor. Kısaca bu belgeye ekb’de deniyor.  


Bina enerji kimlik belgesinin binaların enerji tüketimini, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için alınması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor.


Enerji kimlik belgesi derecelendirme yapılarak düzenleniyor. Bu derecelendirme göre A ve G harfleri aralığında yapılıyor. A verimli binayı, G ise verimsiz binayı ifade ediyor. Bir bina olması gereken yapı ve yalıtım standartlarını tam olarak sağlıyorsa C enerji sınıfını alıyor.


Bina enerji kimlik belgesi ile binanızın enerji ihtiyacının yanı sıra kullanılan ısıtma biçimi de belirtiliyor. Bina enerji kimlik belgesi enerji kimlik belgesi uzmanı tarafından düzenleniyor. Peki, Bina enerji kimlik belgesi...