22 / 12 / 2024

Binalarda Enerji Verimliliği ve Isı Yalıtımı Mevzuatı

Binalarda Enerji Verimliliği ve Isı Yalıtımı Mevzuatı

Filli Boya Yalıtım Grubu ve WWF Türkiye, İklim Değişiklikleri ve Enerji Tasarrufu Konusunda Bilinçlendirme Çalışmaları Kapsamında yarın Erzurum’da!

Yapı sektöründe 7,7 milyar dolarlık enerji verimliliği yatırımı yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2024-2030 senelerinde enerji verimliliği odağında yapı sektörüne 7,7 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

Binalarda Enerji Yönetmeliği değişti: Enerji verimliliği artıyor!

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Zorunlu enerji verimliliği etüt raporunda son 2 ay!

Endüstriyel işletmeler, okul, hastane, alışveriş merkezleri ve otel gibi ticari hizmet binaları ve kamu binaları için enerji verimliliği etüt raporlarının tamamlanarak teslim edilmesi için 2 aylık bir süre kaldı.

Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil!

Video konferans ile Enerji Verimliliği Bilinç Endeksi Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''Kamuoyunun yüzde 42,6'sı binalarda enerji kimlik belgesinden haberdar değil'' dedi.

GYODER'in 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' semineri 12 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen 'Binalarda Enerji ve Kaynak Verimliliği' başlıklı seminer 12 Haziran günü online olarak ZOOM uygulaması aracılığıyla gerçekleştirilecek....

Kentsel dönüşüm konutlarında enerji verimliliği artacak!

‘Enerji Verimliliği Haftası’ dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, “Türkiye’deki tüm binalar için zorunlu hale getirilen Enerji Kimlik Belgesi’nin yanı sıra kullanılan inşaat malzemesi mutlaka sorgulanmalı'' diye konuştu.

Binalarda enerji verimliliği yalıtımla başlar!

6-12 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Ülkemizdeki tüm binaları yalıtımlı hale getirerek her yıl 9 milyar dolar tasarruf edebiliriz" dedi...

Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım'da!

TuREEFF Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek...

Eskişehir'in enerji verimliliği projesi dünyanın en iyi çalışmalarından biri oldu!

Kentteki kamu binalarında enerji verimliliği projesi, iklim değişikliğiyle mücadelede dünyanın en başarılı 20 projesi arasında yerini aldı.

Binalarda Enerji Verimliliği ve Isı Yalıtımı Mevzuatı Haberi

Binalarda Enerji Verimliliği ve Isı Yalıtımı Mevzuatı

Mayıs ayında Konya’da başlayan, Bursa’da devam eden “DAHA İYİ BİR DÜNYA” seminerlerinin 3. durağı Erzurum olacak. İklim değişikliği ile mücadelede enerji verimliliği ve ısı yalıtımının öneminin anlatıldığı seminerlerde özellikle şehrin ve Türkiye’nin mevcut durumu da masaya yatırılıyor.


Küresel iklim değişikliği dünyamızı tehdit ediyor. Petrol, doğalgaz ve kömür gibi fosil 

yakıtların kullanımından açığa çıkan sera gazlarının atmosferde birikmesi iklim değişikliğine neden oluyor. Küresel ölçekte ortalama sıcaklık geçtiğimiz yüzyıl içinde 0,7 °C kadar arttı. 2°C'lik artışın ise gezegenimizi geri dönüşü olmayan felaketlere sürükleyeceği öngörülüyor. Türkiye ise, küresel iklim değişikliğinin etkilerinden en fazla zarar görecek ülkeler arasında yer alıyor. İklim değişikliği Türkiye'yi kuraklık, tarımda ve turizmde gelir kaybı, orman yangınlarında artış, biyolojik çeşitliliğin kaybı olarak etkileyecek.


Tüm bu tehlikelere karşı geç olmadan harekete geçmek adına,...