26 / 07 / 2024

binalarda estetik mimariye onay

binalarda estetik mimariye onay

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, toplam inşaat alanı 60 bin metrekareden fazla olan konut ve rezidans yapılarında estetik mimari için İstanbul Büyükşehir Belediyesinden onay alınması gerekeceğinin altını çiziyor..

Samsun Büyükşehir'den binalara estetik dokunuş!

Samsun Büyükşehir Belediyesi inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte Kent Estetik Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda boyanması ve tamir edilmesi planlanan binalarda çalışmalara başladı.

DuPont Corian banyolara estetik tasarımlar gerçekleştiriyor!

Dünyanın en çok tercih edilen yüzey kaplama markalarından biri olan DuPont Corian, büyüme programı kapsamında geliştirdiği yeni lavabo koleksiyonuyla banyolara estetik ve inovatif çözümler sunuyor.

Şahinbey Yazıcık Konutları estetik bir yapıya sahip!

Şahinbey Belediyesinin, Yazıcık Mahallesinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan Yazıcık Konutlarında incelemelerde bulunan AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül,"Yazıcık Konutları çok estetik ve güzel bir yapıya sahip" dedi.

Erzurum'da eski binalarda mantolama sorunu yaşanıyor.

Erzurum’da yapı tarihi 20 yılı geçmiş binalarda maliyet yüksekliği sebebiyle mantolama sorunu yaşanıyor. Vatandaşlar mantolama sorunun giderilmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i çare olarak görüyor.

Binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Gayrimenkul kiralama işlemlerinde, aşınmaz mal için yapılan masraflar; ev sahibinin ödeyeceği ve kiracının ödeyeceği masraflar olmak üzere ikiye ayrılıyor. Peki, binalarda bakım onarım masraflarını kim öder?

Binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Binalarda ısı yalıtımı en az binanın temeli kadar önem teşkil ediyor. Nasıl ki temeli sağlam olmayan bir ev bizim için tehlike arz ediyorsa, yalıtımı olmayan evde aynı şekilde oluyor. Peki, binalarda ısı yalıtımı nasıl gerçekleşir?

Mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar arasında mantolama işlemi yer alıyor. Kanun gereğince, binalarda mantolama yaptırmak zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

Binalarda amortisman oranı 2015!

Duran binalarda aşınma ve eskime nedeniyle oluşan değer düşüşüne amortisman deniyor. Amortisman hesabında kullanılacak olan oranlar devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, binalarda amortisman oranı 2015!

Estetik Yay 2 yeni fabrika inşaatına başladı!

Estetik Yay, farklı lokasyonlardaki üretimini, tek çatı altında toplamaya hazırlanıyor. Estetik Yay 2 yeni fabrika inşaatına başlıyor.

Fatsa'da Estetik Şehir Projesi başlıyor!

Başkan Hüseyin Anlayan, “Hükümet Konağı’nın olduğu yerden başlayarak Bolaman Irmağı’na kadar ‘Estetik Şehir Projesi’ne girecek olan 170 tane bina var. Bu binalara bir renk cümbüşü görünümünde estetik bir görünüm kazandıracağız” dedi.

Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularında birinin sormuş olduğu Binalarda çatı tadilatının masrafı ortak mıdır sorusuna yanıt verdi..

binalarda estetik mimariye onay Haberi

binalarda estetik mimariye onay

GÖKDELEN inşaatları kategorisinde dünyada dördüncü seçilen İstanbul'un bina görünümüne yeni standartlar getiriliyor. 

PWC'nin araştırmasına göre dünyadaki en ideal 22. Metropol seçilen İstanbul'da binaların görsel açıdan uçuk tasarımlı olmaması, şehrin ve projenin inşa edildiği bölgenin genel yapısına uygun özellikler taşıması için düğmeye basıldı. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, buna göre müstakil yapı adedi 50 veya daha fazla olan uygulamalarla, toplam inşaat alanı 60 bin metrekareden fazla olan konut ve rezidans yapıları için estetik mimari için de İstanbul Büyükşehir Belediyesinden onay alınması gerekeceğinin altını çiziyor. Bu onayın yalnızca konudan kapsamadığına değinen Hakan Erilkun, şunları söyledi: "Alınan karara göre toplam kat alanı 40 bin metrekareden fazla olan iş ve alışveriş merkezleri ile özellik arz eden yapılar, toplam inşaat alanı 100 bin metrekareden...